Ялинка-2011

Автор inkognito, 09.12.2010 21:51:59

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Stinger

Цитата: Golem від 12.12.2010 12:16:07

Особисто мені наша ялинка ніколи не подобалася, якась шкарадна та некрасива. Та й, думаю, не тільки мені. То ж може не варто її щорік ставити, підтримуючи ще Совєтську традицію? Думаю якби Львівська мерія зробила свідомий крок і заявила що не будемо ставити ялинок і точка вкупі з жорстким контролем на привокзальній - це б дало суттєвий ефект + позитивний піар місту.

(Фото з Львівцентру)

А як же тоді відмивання коштів на встановлення ялинки? то ж передбачено бьютжетом, і в них (у влади) на рік в перед розписано хто скільки баблосів покладе собі в кішеню за таку справу, і наврядчи хто з них захоче перед новим роком відмовитися від кількох десятків тисяч гривень, тому ялинку ставили і будуть ставити. І чомусь відкривають саме до Миколая, може типу посадовці роблять собі таким чином подаруночок? >:(


Я наприклад за останні 6 років, жодного разу взагалі не ставив в хаті ялинки, ані живої, ані штучної (хоча маю в дома), просто не хочу підтримувати цю традицію, і вважаю її дурною... Свято має бути в дущі, а не посеред кімнати чи міста...

yar-79

За кордоном це питання вирішується просто, якщо люди живуть приватному будинку-наряжають ялинку що росте надворі, якщо в квартирі-купують карликові ялинки і тримають їх на балконах, або на подвір"ях в друзів, а на Новий рік заносять до хати і прибирають, і запах є і пиляти нікого не треба! А в нас-то дісно село...

Golem

Цитата: yar-79 від 12.12.2010 18:37:42
За кордоном це питання вирішується просто, якщо люди живуть приватному будинку-наряжають ялинку що росте надворі, якщо в квартирі-купують карликові ялинки і тримають їх на балконах, або на подвір"ях в друзів, а на Новий рік заносять до хати і прибирають, і запах є і пиляти нікого не треба!

Ага, і платять спеціяльний податок спеціяльній службі, яка на різдво і хеловін прикрашає місто в нарядний вигляд, який ми звикли бачити. Це не стільки заслуга самих америкосів як частина їх культури.

На рахунок вирубки - більшість існуючих карпатських гір були вже вирубані і відросли. Пройдіться густим лісом і всюди знайдете ледь помітні залишки старих доріг і час від часу елементи гусениць. В бескидах 100% 40-50 років тому була вирубка, а зараз - ліс як ліс. Ану, в  кого вдома нема жодного предмету з деревини? У всіх є! І в мене також є. А звідки її взяти? В степу ліс не росте. До речі,в  Європі всіляко пропагують використання деревини, бо це є екологічно чистий і відновлюваний ресурс.

Є поняття ЛІсове Господарство і ліс рубають згідно з планом коли він доспів, а не як їм хочеться. Є звісно зловживання, але меншість. Ану заберіть з Бескидів всі лісовозні дороги та стежки, всі просіки і села, які живляится лісом. В результаті получимо дикий непрохідний масив, малопридатний для туристів. Хто пробува йти по бурелому в лісі без стежки знає, шо таке кілометр в годину. Для грибників рай, для туристів - жодного задоволення.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

Цитуватиох, яка цікава розмова намічається)
видно я належу то цього вищеназваного "села". Я не розумію сенсу встановлення штучних ялинок вдома. Сенс у встановленні штучної ялинки? Краса? ні... Запах? ні... По-моєму тумбочку в коридорі було б краще прикрашати - було б справді гарно (якшо тумбочка якісна), пахнуло б гарно, по-новорічному (після попшикування аерозолем звісно), та і зайве місце б вона не займала, і не буде проблеми "викидання" чи "відносіння на горище" такого чудо-девайсу.
Ну що тут сказати, гарних св'ят, бажаю автентичної тумбочки

ЦитуватиОсобисто я вже на протязі останніх 3 чи 4 років купую невеликі сосенки, які стоять довго, пахнуть гарно і самі-по-собі красиві. Знайти нормальну сосну - то не 1 кілограм кілограм гороху треба з"їсти.на 100 продавців ялинками лише 1 має і ялинки і сосни. Зазвичай то солідні люди, в яких є усі дозволи, і т.д. і т.п.
Згоден, але...ти питав документи у "солідних" людей? А дозволи? А клеймо перевіряв?

ЦитуватиНа скільки я зрозумів - це акція присвячена боротьбі з незаконною вирубкою ялинок, а не з фактом вирубки впринципі...
Саме так, але як тут чітку межу провести, хто скаже?

ЦитуватиІ вважати "селом" усіх людей які не розуміють пластикового УГ в себе вдома - як мінімум не етично...
Так само як не етично і протилежне. Причому факт НЕвикористання, як ти висловився УГ-пластику зовсім честі тобі не робить

Цитувати
А як же тоді відмивання коштів на встановлення ялинки? то ж передбачено бьютжетом, і в них (у влади) на рік в перед розписано хто скільки баблосів покладе собі в кішеню за таку справу, і наврядчи хто з них захоче перед новим роком відмовитися від кількох десятків тисяч гривень, тому ялинку ставили і будуть ставити. І чомусь відкривають саме до Миколая, може типу посадовці роблять собі таким чином подаруночок? Злий
До Миколая бо так заведено. Ялинку сперли із Рудно, де вона конкретно заважала і погрожувала громаді падінням та локальними руйнаціями. Кошторис - коло 6000 грн., спробуй відти шось намити.

ЦитуватиПлан дій? бо так ми довго розводитемо розмови.
Надзвичайно твереза та потрібна думка. Я чекаю на реакцію громади, 5 чи 10 людям там ніц робити. Треба багато, доволі багато народу!
Resistance is futile

maxis

Любі Друзі! ;D
Шановні форумляни, киньтеся тих ялинок, бо то є савєцкій саюс. На Західній Україні до, дехто під час, троха більше опісля СРСР, ставлять дідуха. Чого і вам бажаю. Відновлюйте традиції, українці.

inkognito

ЦитуватиЛюбі Друзі! Сміюся
Шановні форумляни, киньтеся тих ялинок, бо то є савєцкій саюс. На Західній Україні до, дехто під час, троха більше опісля СРСР, ставлять дідуха. Чого і вам бажаю. Відновлюйте традиції, українці.

 Просто сі рука не піднімає витерти допис, де про Дідух'а згадали. Дякую за щирі побажання, обов'язково усе відновимо, традиції в.т.ч. Хоча залишається та  маса, що таки живу ялинку ставить у хаті (Дідух курит в стороні) - власне про неї ми думали подбати (навернути на путь праведний), а також посварити матолків-продавців контрафактної продукції у якомога жорсткіший, законно-доступний спосіб. Що, маю надію, і реалізуємо
Resistance is futile

_BuR_

Незалежний велокур'єр, в будь-який час, в будь яку погоду 096 154 76 28

Theslavik


_BuR_

сьогодні спостерігав цікаву картину, у провулку між будинками 108-106 на Городоцькій, зібрались горе продавці, з усіх сторін добре захищені від посторонніх очей, і торгують, 90 грн/шт.
Дістаю камеру і починаю всіх підряд знимкувати, реакція : всі почали відвертатись, очі великі, дехто в же за торби і вйо звідти.
Думаю, можна таким чином трохи їх по цейвово. Зібратись кільком, під виглядом журналістів, когось з відеокамерою, когось у камуфляжці, всі лиця розмістити на одній сторінці в неті.думку можна розвивати далі.
Незалежний велокур'єр, в будь-який час, в будь яку погоду 096 154 76 28

Lesyk

Цитата: _BuR_ від 24.12.2010 20:47:58
Думаю, можна таким чином трохи їх по цейвово. Зібратись кільком, під виглядом журналістів, когось з відеокамерою, когось у камуфляжці
прикільний сценарій, мені подобається  :)
можна навіть на цих вихідних шось таке зробити - і варто б було, бо нр вже не за горами.

Golem

Є ще один варіант. Знайти у Львові якийсь дитячий будинок-інтернат, дитячу лікарню. Щоб біля неї росла ялинка. І прикрасити її, використавши старі непотрібні іграшки та дощики, що роками валяються вдома. Ну або просто прикрасити будь-яку симпатичну живу Ялиночку у Львові.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Дігери всіх країн єднайтеся!

244 Гості, 1 Користувач