Ялинка-2011

Автор inkognito, 09.12.2010 21:51:59

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

inkognito

   Отож, панство - троха більше року тому під час шальоної епі(з)демії злого свино-грипу ми реалізували Тру флеш-моб по Львівськи, що мав певний розлгос, а eXplorer не раз ліг через велику кількість запитів(а на Різдво-2010 взагалі був рекорд відвідуваності форуму). Цього року треба як мінімум повторити минулі досягнення, але виконати це не тільки для нашого задоволення, а із користю для суспільства, що я певен додасть нам ще більше задоволення від здійсненого!
 
 Я завжи слухаю Radio RoKS та Ера-ФМ, увечері коли пораюсь на кухні, сраня коли готуюсь до праці. Причому Еру слухаю таки у хаті більше - InkognitA та Romashka не поважають файного року сраня об 06-07:00 (але по обіді дуже навіть люлять його, Inkognita торчит від Slade'a зокрема  :) )  Отож новини на Радіо-Ера і стали причиною мого допису, бо мова зайшла за ліцензії на вирубку лісу до майбутніх праЗДників.
 
  Гадаю, ми усі любимо гори, а наші рідні понад усе. Карпати є тру полюбе. Вам би сподобались наші гори без хвої, зокрема без ялинок? Як ви ставитесь до масової їх вирубки та продажу без будь-якої ліцензії на базарах Львівщини? Буду Капітанити: держава також продає хвою на св'ята, котра для цього спеціально вирощується - але якщо це складає хоча б 10% від загального об'єму (половину від цих 10% списуємо яко мінімум - її купляють{перепродають}, комуніздять працівники цих спеціалізованих підприємств ІМХО)

  ОТОЖ, ПРОПОНУЮ ОГОЛОСИТИ ВІЙНУ ХОЧА Б ТИМ 90% ПОТЕНЦІЙНИХ ВИРОДКІВ, ЩО ЗАЛИШИЛИСЬ!!! А ми направду можемо для цього багато чого зробити!:

  1) Скласти чіткий плян дій, зокрема пропоную "таємні" відвідини базарів, зокрема Привокзального - ен перший раз після Миколая 20-21.12.2010 (будут брати ялинки на католицьке Різдво), другий раз - по ньому, 26-27.12.2010 (до Нового Року). Фото-відеозйомка, в т.ч. правоохоронців, що за цим мають пильнувати(же в долі);
 
  2) Залучити онлайн та оффлайн пресу до пункту №1;

  3) Використовуючи пункти №1 та №2 - робимо грандіозний Флеш Моб По-Львівськи-2. Тема - знущання над природою та екологічними резервами. Хто хоче приходить в протигазах, ОЗК, костюмі ялинки, Бетмена, Спайдермена, Халка чи просто так у джинсах та светрі. Чи без них. Тутко - деталі до обговорення. Просимо джурналістів якісно освітити у медіа цю ситуацію, пишемо звіти. По часу пропоную - 28-29.12.2010;

  4) Підтримуємо у масс-медіа наші благородні починання, і можливо на декілька Карпатських красунь стане більше.

  5) eXtreme.lviv.ua & інші наші друзі будуть дуже помічними та бажаними. Гуртом батька бити легше! Хто має можливість перепостити у друзів - прошу не стримувати себе!

   Я пропоную Вам друзі висловити думку нижче, конкретизуватись та зробити дійсно благородну справу - проте точні просторово-часові координати місць здибанок, прошу розповсюджувати лише через ОП, воізбежаніє (моск.).
 
   Дякую!

   З.І. Вже парканадцять років у хаті юзаємо плястикову ялинку, котру гарно здобимо пихтовою  (ту яку хто любит, хоч кокосову) олійкою, котру наносимо на вату. Вата сі кладе у непомітних місцях, маємо тру запах і практично ніякої шкоди довкіллю (плануємо пластик-ялинку дітям, а потому внукам передавати)
Resistance is futile

YserL

Акція "Захисти ялинку"
1. Скласти проект і подати Галині Бордун, тел. 297-57-59 (ЛМР)б все таки під крильцем ЛМР буде простіше.
2. Публікувати на сайті/форумі фото живодерів (продавців) ялинок. Мене бісить зелена розділювальна смуга переред привокзальним, скільки лісу вирубується.
3. Помітити надписами місця продажу

Lesyk

цікава акція, я б хотів долучитися...самого дуже дратує хаотичні вирубки "клаптями" в карпатах...хоч би садили шось на то місце - а так такі "лисини" залишають.
2 YserL - імхо якась психоделічна ялиночка в тебе вийшла  :)

inkognito

 ну картинка ІМХО дуж гарна, що зробиш, що коло ялинки конопелька росте? + Юзеру
Resistance is futile

Roy

Ідея залікова! З міськрадою теж добре придумано.
Залишається придумати креативну ідею. Шоб було дійсно флеш-мобом, а не рядовою акцією "не ріж мене" :'(
Наразі поділитись ідеєю поки не можу, але до такого флеш-мобу я +1
Meine Ehre heißt Treue

inkognito

Цитата: Roy від 10.12.2010 00:20:14
Ідея залікова! З міськрадою теж добре придумано.
Залишається придумати креативну ідею. Шоб було дійсно флеш-мобом, а не рядовою акцією "не ріж мене" :'(
Наразі поділитись ідеєю поки не можу, але до такого флеш-мобу я +1


Флеш-моб то тільки фінальна сцена дійства, тра провести хоча б дві-три приховані фото-відео-аудіо сесії (журналісти також мають бути обов'язково присутні), результати скормлені ЛМР, і ба завіса - сам флеш-моб. Хоча флеш-мобом таке дійство назвати вже буде трудно, але ж ціль чітко визначена - навіть якщо на наступний рік вирубають на одне дерево меньше, - це вже результат, котрий можна розвивати та покращувати!!!
Resistance is futile

_BuR_

+1
+1 до фоторепортажу.
Незалежний велокур'єр, в будь-який час, в будь яку погоду 096 154 76 28

AHD

+1 до флеш-мобу

Додам ще пару світлин:
Режим харчування порушувати не можна

Golem

Схоже на Сколівські Бескиди... Ви намет спеціяльно для фото поставили - чи справді ночували в цьому місці?
Дігери всіх країн єднайтеся!

Lesyk

так, це сколівські бескиди...
так, ми там ночували (в лісі було надто криво, кособоко, вже потемніло і нам було влом шукати кращого місця)..

_BuR_

Знайомтесь.Герой номер один. 11 грудня 2010р.




мінімум три штуки!
Незалежний велокур'єр, в будь-який час, в будь яку погоду 096 154 76 28

_BuR_

чому не можна дати розпорядження і людину у  поїзд для контролю і присікання такого, або вже хочаб на виході натурнікетах, і так нічого не роблять, семки плюють.
Незалежний велокур'єр, в будь-який час, в будь яку погоду 096 154 76 28

Roy

Цитуватичому не можна дати розпорядження і людину у  поїзд для контролю і присікання такого, або вже хочаб на виході натурнікетах, і так нічого не роблять, семки плюють.

Ех..., звісно що можна таке зробити. Є такий гарний вислів - "риба гниє з голови". Так і в нашому питанні. Дивлячись на тих людей з ялинками, розумієш, вони це роблять для того щоб прокормити сім'ю, адже для декого з них це можливо один з найкращих сезонних заробітків. А чому наша влада це дозволяє? Чому б не дати зелене світло конкурентно-спроможним господарствам, котрі б вирощували ялинки для цих цілей, та приносили в казну гроші? Чому лісові господарства дозволяють таке? В тому головна проблема, і вона є зверху.
В такому випадку акцію треба спрямовувати на свідомість потенційних покупців свіжо-зрубаних ялинок, а головне на місцеву владу, хоча б.

Отож ідеї вже є.
Щодо організації, акцію варто провести на наймасовішому ринку (привокзальний), на короткий термін, головне відзняти репортаж як фото та відео, а також запросити журналістів. Результат розповсюдити по нету, до прикладу ЖЖ  та на інших ресурсах. Це як на початок, щоб до свят більшість людей мали б змогу це побачити. Десь за днів 10 організуватись та провести акцію.
Meine Ehre heißt Treue

Theslavik

 Хочу доповнити тему ялинок. Головну львівську ялинку вже встановили. Та це більше сумна, ніж весела новина, адже зрізали дерево "в самому розквіті сил". Привезли з якогось села з-під Львова, по-моєму Рудна. Жаль дерева, адже воно не таке вже і красиве як для міської ялинки і під час перевозки воно 100% постраждало.
Але буквально на днях один з багатьох львівських гравців в кишеньковий більярд чиновників заявив, що вже на наступний рік у нас НАРЕШТІ буде ялинка "напівжива" а саме металевий каркас, на який понанизують гілочки, або маленькі спеціально вирощені ялиноньки. Як на мене це хороша новина, бо це збереже життя не одній лісовій красуні, та можливо Нарешті ми отримаємо більшу і красивішу міську ялинку :)

Golem

А чо б її не посадити в центрі? Най би си весь час росла... Та й зрештою, мало в нас ялинок в місті? Краще поприкрашати їх. В сумі це дасть значно святковіший настрій, і можливо навіть менші витрати. До речі, ялинку біля Оперного совєтська влада ставила ше навіть в 50-их роках. То може варто змінити традицію, або краще її скасувати взагалі?

Особисто мені наша ялинка ніколи не подобалася, якась шкарадна та некрасива. Та й, думаю, не тільки мені. То ж може не варто її щорік ставити, підтримуючи ще Совєтську традицію? Думаю якби Львівська мерія зробила свідомий крок і заявила що не будемо ставити ялинок і точка вкупі з жорстким контролем на привокзальній - це б дало суттєвий ефект + позитивний піар місту.

(Фото з Львівцентру)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Theslavik

Цитата: Golem від 12.12.2010 12:16:07
А чо б її не посадити в центрі? Най би си весь час росла...
Я тільки За! Проте в нас проживають багато людей, котрих я називаю "село" і котрі кажуть що вирізування ялинок це "так має бути", "бо має пахнути" (ну це про ялинки в квартирах), і цих людей не переконаєш ніколи.
Сам особисто ставлю штучну ялинку, а для запаху використовую аромалампу. Переконую всіх, що і настрій і "запах" буде новорічний

Lesyk

Цитата: Theslavik від 12.12.2010 13:03:12
Я тільки За! Проте в нас проживають багато людей, котрих я називаю "село" і котрі кажуть що вирізування ялинок це "так має бути", "бо має пахнути" (ну це про ялинки в квартирах), і цих людей не переконаєш ніколи.
Сам особисто ставлю штучну ялинку, а для запаху використовую аромалампу. Переконую всіх, що і настрій і "запах" буде новорічний
ох, яка цікава розмова намічається)
видно я належу то цього вищеназваного "села". Я не розумію сенсу встановлення штучних ялинок вдома. Сенс у встановленні штучної ялинки? Краса? ні... Запах? ні... По-моєму тумбочку в коридорі було б краще прикрашати - було б справді гарно (якшо тумбочка якісна), пахнуло б гарно, по-новорічному (після попшикування аерозолем звісно), та і зайве місце б вона не займала, і не буде проблеми "викидання" чи "відносіння на горище" такого чудо-девайсу.
Особисто я вже на протязі останніх 3 чи 4 років купую невеликі сосенки, які стоять довго, пахнуть гарно і самі-по-собі красиві. Знайти нормальну сосну - то не 1 кілограм кілограм гороху треба з"їсти.на 100 продавців ялинками лише 1 має і ялинки і сосни. Зазвичай то солідні люди, в яких є усі дозволи, і т.д. і т.п.
На скільки я зрозумів - це акція присвячена боротьбі з незаконною вирубкою ялинок, а не з фактом вирубки впринципі...
І вважати "селом" усіх людей які не розуміють пластикового УГ в себе вдома - як мінімум не етично...

Theslavik

 to Lesyk.
Признаю, що я в попередньому повідомлені сказав закруто, і хочу вибачитися, перед тими кого я несправедливо образив. Зараз трохи оправдаюся:) Дійсно, ті хто купляє ялинки, привезені з спеціальних господарств, діє цілком оправдано, так само як і людина, котра купляє квіти, вирощені в теплицях. І на цих людей немає рації "гнати". Але з міською ялинкою я стою на своему - з логікою "вона повинна в будь-якому випадку стояти посеред міста будь-якою ціною"  я не погоджуюся, так само як з логікою "піду куплю ялинку в кого-небудь, бо то не свято"
Зрештою можна використати "каркас" і вдома, в Киеві так і роблять мають каркаси і впихають у нього соснові гілочки, результат очевидний - і ялинка жива і дерево сильно не постраждає

onyx

Цілком згідний. Вирубки на новий рік просто мізерні в порівнянні з тим що вирубують протягом року, тому навіть якщо всі будуть юзати штучні ялинки, лісам легше не стане. Доречі пам'ятаю одного разу у Франківську не ставили ялинки а прикрашали ті що ростуть, впринципі непогано виглядало

_BuR_

План дій? бо так ми довго розводитемо розмови.
Незалежний велокур'єр, в будь-який час, в будь яку погоду 096 154 76 28

277 Гості, 0 Користувачів