Схема трьох етапів розбудови оборонних фортифікацій Львова

Автор explorer, 10.01.2007 22:38:12

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Indigo

Гадаю, пора закрити гештальт Рясного у цій темі! Торік я натрапив на вільнодоступний аерознімок Рясного (вул: Шевченка,Рясненська,Брюховицька), де серед іншого розгледів і цей форт. Відтак, вважаю шо це є найновіша з доступних фоток його, бо вона датована серпнем 1944. Тому я співставив її+скани мап часів совка шо є у цій темі+онлайн-мапи і зробив заміри+розрахунки. Це все мене повело шукати рештки форту на місцевості.


Перш ніж вирушити туди трошки звернув у закинуте поле, де знайшов кавалки цеглин з написом "189. cegie.." i "iss" - очевидно шо це загальновідомий Reiss. На дальному плані - ГСКБ "Автонавантажувач". Місце знахідки. Не факт шо вони були частинами форту, але таку дрібну знахідку по дорозі туди розцінив натяком і добрим знаком.



Співставлення трьох мап і розрахунки мене привели у дворик хостелу. Так, так - у тій пром. глушині є хостел. Довкола нього все забудоване чи недоступне і лише якісь старі дуже непомітні руїни-блоки-каменюки, шо поросли травою, я вважаю шо є останніми залишками форту. Надто вже вони не вписуються у екстер'єр цього тупика.






Ймовірно все це вже лишиться надвого в землі чи де там його вивезли/знищили за совка. Та наближається чимала забудова тих місць майбутнім індустріальним парком, і якшо пощастить, то у котлован впустять а-гів, які шось таки найдуть і зроблять якусь кімнатку зі знахідками, як це є у трц Форум. Або ж натраплять на залишки не взірваних арт. снарядів.

79 Гості, 0 Користувачів