Переробка болторіза

Автор Dima_Bear, 13.03.2011 21:48:23

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Dima_Bear

Ось таке от прероблення болторізу знайшов. Доволі хороха ідея, і доволі дієва, реально працює.
І домкрат не дорогий від Жигулів, я собі такий 3 роки тому купляв за 70 грн.
Як на мене головний + такої конструкції це значно менші розміри порівняно з оригіналом, і менша сили треба прикласти при роботі.




Ось такий ось пристрій.
Придумав  "[Creppe]"


swordlord

А що показали тести?  ???

ІМХО або потужність буде меншою, або ресурс домкрата.

Осболивістю конструкції болторіза є наяність двох ричагів (плечей) першими з яких являються ручки, які мають бути довгими. В Вашій системі бачу, що якраз ручки, скоріш за все, стали в половину меншими, тобто домкрат буде заміняти рідні ручки на 1\2 , тобто потужність зменшиться прямопропорційно. Ця конструкція лише зменшила габарити і полегшила роботу для людини, але знехтувала ефективністю.


Хочу бачити відео де дана конструкція перекусує стальні прути діаметрами в 1, 1.5 і 2 см. Одним словом хочеться побачити її в дії.
Si vis pacem, para bellum.

Roy

З власного досвіду, в болторізах найважливішим елементом є саме перекусуючі елементи, котрі як правило ламаються першими. Далі йдуть ричаги, котрі мають здатність гнутися.
Тому, в болторізах мене найбільше цікавить якість самих кусачок та міцність ричагів.
А домкратом різати буде все таки плавніше, не буде ривків, яких часто метал болторізів не витримує. Правда, щоб не бути голослівним, требе цей девайс потестити, думаю ефективність все таки збільшиться, порівняно з ручками.
Meine Ehre heißt Treue

Dima_Bear

відео не має можливості, але ця штука працює, звісно по часу в порівнянні  з оригіналом забирає більше.

Alter

Якщо прикинути, то воно получається, що одна людина одночасно повинна і тримати всю систему під час різання перпендикулярно болту ,який ріжеться, а також і крутити оту корбу на домкраті. Як на мене, то є великий ризик надщербити різальні кромки, бо, як показує практика, навіть малі змішення призводять до викришування, ібо виготовлені вони із якоїсь інструментальної сталі і точно мають бути загартовані. Доречі, я вдома так свої одні кусачки чуть не вгробив, благо вдалось нормально підточити.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

232 Гості, 0 Користувачів