ВЧ під Червоноградом (обговорення)

Автор Roy, 29.03.2011 19:52:38

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Alter

Ну прям форум юного хіміка!  ;D ;D ;DЯк на мене, то експлорерів має більше цікавити те що від того всього залишилось, де і яким воно було, можливі варіанти знаходження нових таких точок (локацій) та їх всесторонній огляд. А чи заливали вони туди дейтерит літію, чи гашену соду вперемішку із цукровим сиропом, зараз значення мало має, хіба що для врахування можливості радіоактивного забруднення. Але на той випадок є Терра.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

onyx

ЦитуватиНі, не це. А а Р-12 Двіна (SS-4) wiki, що коло вас були 50°23'41.58"N x 24°16'49.24"E (наземні стартові позиції) та не дуже далеко коло вас -  50°20'17.26"N х  24°25'55.21"E - шахтного базування (Р-12У). Може й на Піонер поміняли, а може й ні - чи є десь точна інформація? ( вікі пише, же Р-12(У) були зняті з озброєння йно у 1989 року )
Все ж думаю що linuxoid правий. Судячи з усього Р-12 там встигли поміняти на піонери, є спеціяльні ангари... Ось є такий файл http://bbs.keyhole.com/ubb/ubbthreads.php?ubb=download&Number=210380 В ньому позначено саме як піонер.  
ЦитуватиДико сумніваюсь, що у полку могло відбуватись технічне обслуговування боєголовок. Хіба заміна "головної частини" на іншу, "свіжішу" чи з ремонту.
Сперечатись не буду бо не знаю, думаю технічне обслуговування боєголовок проводилось у купу етапів, якісь в Делятині(хоча я не впевнений які саме БЧ там зберігались) якісь в ПРТБ, якісь на позиції.
ЦитуватиЧитаємо вище про Р-12(У) на Вікі, і о чудо бачимо, що вони далеко не на твердому паливі   А окисник звався АК-27И. Не хімік, але можу сказати, що суміш "явно" не екологічна.
Ну я мав на увазі піонери, але хай буде р-12, азотна кислота збагачена ноксами то звичайно ше та зараза, але якщо її пролити на землю, вона досить швидко вивітриться і не лишиться ніц крім пронітрованого коріння найближчих дерев  ;). Тож навіть якщо вояки тільки тим і займались що розливали повсюди окисник, до зараз ніяких його слідів просто не могло залишитись. ;D
ЦитуватиЦілком згоден щодо полонієвих запалів, прошу пояснити що саме означає "дейтерій-тритієвий газ", а саме як його можна довший час зберегти? Чи мався на увазі дейтерид літію(тритію)?

А можна детальніше про дейтерид тритію, шо то за звір такий? ;D Малось на увазі суміш газів, дейтерію з тритієм. Період напіврозпаду тритію трохи більше 12років, полонію – 138 днів, отже зберігатись воно буде більш ніж в 30 разів довше. :)

386 Гості, 0 Користувачів