ВЧ під Червоноградом (обговорення)

Автор Roy, 29.03.2011 19:52:38

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Roy

Meine Ehre heißt Treue

linuxoid

З димом було круто, особливо коли в тій будівлі стало видно, що вже нічого не видно і що дим дивно пахне чимось токсичним. Прийшлось відступати через перше зручне вікно.

Golem

Зачот! Гарно виглядає напівзруйнована будівля з ангаром позаду. І фотка на початку де всі йдуть дуже реалістично вийшла. Мені сподобалася
Дігери всіх країн єднайтеся!

Alter

Доречі слід сказати, що не всі ангари були закинуті. Був і один зовсім по-культурному закритий. На звичайний замок правда, але все ж таки. Місцеві жителі попереджували про небезпеку забруднення тих місць ракетним топливом або радіацією із боєголовок.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

linuxoid

Цитата: Alter від 29.03.2011 20:51:52
Доречі слід сказати, що не всі ангари були закинуті. Був і один зовсім по-культурному закритий. На звичайний замок правда, але все ж таки. Місцеві жителі попереджували про небезпеку забруднення тих місць ракетним топливом або радіацією із боєголовок.

Радіацію ми міряли все було гуд, от на другій частині ВЧ моливо і що є. Щодо ракетного палива, то ракети котрі були в тій частині (як сказав гугл та вікіпедія) були твердопаливними середнього радіусу дії і вони не заправлялись, а після закінчення терміну придатності або відправлялись для навчань на полігон, або утилізовувались.

inkognito

похрещу звісно. Скоріш паливом (а властиво окисником) там може бути забруднено. Коли їздили у ті краї із Golem'ом та Zelja'ю - наступного сраня дозиметр наклацав на бета щось коло 0,115 мкЗв із мого лівого GEOX'a - але після відчищенні болота все впало до фону - 0,012 мкЗв. Скоріш за все, щось у болоті попало, ймовірно від якогось РІДа. Не можу си уявити, що від уранової чи плутонієвої боєголовки могло щось навколо так опромінити, же б воно цих пір відчувалось. Боєголівки таки си збирали та комплектували в Делятині, відти йшли на дежурство. Ймовірно, у Делятині до старих бомбок вставляли полонієвий нейтронний запал - його міняти треба було щоквартально, що означало повний розбір головної частини.  Поправте мну, якщо неправий. Ну і заслужений + усім
 
  З.І. Кажут буде скоро продовження культової забавки СТАЛКЕР. Location: Japan
Resistance is futile

linuxoid

Те, що мало стрелити в Європу:

РСД-10 "Піонер":  Подвижний Грутновий Ракетний комплекс (ПГРК) з твердопаливною двоступінчатою ракетою середньої дальності 15Ж45 за класифікацією НАТО SS-20 Saber (шабля). Радіус дії: моноблочною боєголовкою 5000 км; з розділяючоюся боєголовкою 4583 км. В 1985 році ракету було випробувано з легкою боєголовкою силою 50кТ на відстань 7400 км.

Детальніше тут Вікіпедія (рус.)

RedShift

Да-с, було круто! Але чому немає watermarks на фото?
Darts matters!

Alter

Ось в цьому ангарі із рухомим склепінням їх швидше за все зберігали. Враховуючи що маса однієї ракети складала 37 тон, то можна собі уявити той грандіозний процес переведення їх у бойову готовність.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Roy

Хто знімав відео, докиньте в тему! А я вечерком створю тему про шахту. Ну і відео теж звідти бажано  :)
Meine Ehre heißt Treue

onyx

Всім +. Судячи із карти і фотографій, отут  50°23'41.58"N  24°16'49.24"E знаходилась РТБ полку, там і проводилось технічне обслуговування боєголовок полку.  Полонієві запали то кам'яний вік ;), вже давно використовуються термоядрені, на дейтерієво-тритієвому газі, котрі не потребують частої заміни. Як можна забруднити паливом(особливо окисником) я собі не уявляю, спершу прийшлось би розпиляти герметичний ТПК і ракету, далі невідомо як виділити із твердопаливної шашки окисник( напевно ПХА), ну і забруднювати ;D

linuxoid

Розшифруй, будь ласка, абривітури

onyx

Ремонтно технічна база, транспортно пусковий контейнер, перхлорат амонію. Не варто плутати термоядерну реакцію і ланцюгову термоядерну реакцію. У запалі термоядерна мішень знаходиться у фокусі кумулятива( ну типу протівотанкова граната) під час вибуху мішень отримує багато кельвінів  і починає випускати нейтрончики,  для ланцюгової реакції кумулятивної струї звичайно ж не достатньо і зі спадом температури реакції гаснуть.

linuxoid

Цитата: onyx від 30.03.2011 14:16:35
Ремонтно технічна база, транспортно пусковий контейнер, перхлорат амонію. Не варто плутати термоядерну реакцію і ланцюгову термоядерну реакцію. У запалі термоядерна мішень знаходиться у фокусі кумулятивна( ну типу протівотанкова граната) під час вибуху мішень отримує багато кельвінів  і починає випускати нейтрончики,  для ланцюгової реакції кумулятивної струї звичайно ж не достатньо і зі спадом температури реакції гаснуть.

Сорі, був не правий. Да прибуде з нами Вікіпедія. +1)

Alter



А ось тут відео хорошої якості, де ми можемо спостерігати "роботу" РДГ-2Б та її наслідки.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Roy

"Фу, %ля, а ваняє то як!"  ;D
Правильне відео, і коментарі хороші). Шкода що вітер був сильний, було б ще димніше.

Таким чином треба ДМ-11 та згодом УДШ запустити.
Meine Ehre heißt Treue

Alter

Коментарі були від душі ;D ;D ;D Доречі та димова завіса реально подразнювала слизові. По-моєму цікавіше було б запустити її в одному із ангарів. Виглядало б масштабніше.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

YserL

+ Прикольніше було б будинку запустити :)

Roy

Цитата: YserL від 30.03.2011 22:01:04
+ Прикольніше було б будинку запустити :)
Наприклад імпровізована пожежа у адмін будівлі на Сільмаші, що на Рясне 2  :)
Meine Ehre heißt Treue

inkognito

ЦитуватиТе, що мало стрелити в Європу:

РСД-10 "Піонер":  Подвижний Грутновий Ракетний комплекс (ПГРК) з твердопаливною двоступінчатою ракетою середньої дальності 15Ж45 за класифікацією НАТО SS-20 Saber (шабля). Радіус дії: моноблочною боєголовкою 5000 км; з розділяючоюся боєголовкою 4583 км. В 1985 році ракету було випробувано з легкою боєголовкою силою 50кТ на відстань 7400 км.

Ні, не це. А а Р-12 Двіна (SS-4) wiki, що коло вас були 50°23'41.58"N x 24°16'49.24"E (наземні стартові позиції) та не дуже далеко коло вас -  50°20'17.26"N х  24°25'55.21"E - шахтного базування (Р-12У). Може й на Піонер поміняли, а може й ні - чи є десь точна інформація? ( вікі пише, же Р-12(У) були зняті з озброєння йно у 1989 року )

Цитуватитам і проводилось технічне обслуговування боєголовок полку.
Дико сумніваюсь, що у полку могло відбуватись технічне обслуговування боєголовок. Хіба заміна "головної частини" на іншу, "свіжішу" чи з ремонту.

Цитуватияк можна забруднити паливом(особливо окисником) я собі не уявляю, спершу прийшлось би розпиляти герметичний ТПК і ракету, далі невідомо як виділити із твердопаливної шашки окисник( напевно ПХА), ну і забруднювати
Читаємо вище про Р-12(У) на Вікі, і о чудо бачимо, що вони далеко не на твердому паливі  :) А окисник звався АК-27И. Не хімік, але можу сказати, що суміш "явно" не екологічна.  ;D  ;D  ;D

ЦитуватиПолонієві запали то кам'яний вік Підморгую, вже давно використовуються термоядрені, на дейтерієво-тритієвому газі, котрі не потребують частої заміни.

Цілком згоден щодо полонієвих запалів, прошу пояснити що саме означає "дейтерій-тритієвий газ", а саме як його можна довший час зберегти? Чи мався на увазі дейтерид літію(тритію)?
Resistance is futile

293 Гості, 0 Користувачів