Львівська облрада проти "чорних архіологів"

Автор astrolon, 17.05.2011 19:18:46

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

astrolon

Життя :::::::::::::::::::45%############## Comlete

goom

про архів УПА, думаю це вигадка. До людей які свідомо і ціленаправлено розкопують місця масових захоронень ставлюсь вкрай негативно.

astrolon

Я теж подумав, що архів УПА скоріш за все вигадка, бо в досить скрутному становищі, при постійній зміні дислокації вести паперовий архів було би дуже напряжно і надто небезпечно, але то моє ІМХО. Навіть, якщо припустити, що хтось і знайшов якісь записи чи щоденники бійців УПА, то сума за такі речі якась занадто велика. Думаю реальна причина такої ненависті полягає в чомусь іншому. 
Життя :::::::::::::::::::45%############## Comlete

Roy

Головне, як не прикро, влада не буде поділяти шукачів на білих/чорних. Рано чи пізно приймуть такий закон, який напряму буде регулювати подібне.

А ми в свою чергу спробуємо зробити так, щоб наша дослідницька спільнота не опинилася в тіні того закону  ;)
Meine Ehre heißt Treue

Машиніст

Суворість наших законів компенсується їх невиконанням  :) Хоча я слабко уявляю такий закон взагалі. А щодо сабжу... Чорні археологи - вони різні взагалі-то. Декому окрім викопанних предметів та профіту від їх продажу нічого не потрібно. Інші ж кістки не розкидують і жетони здають куди слід.

А архів УПА - щось мені підказує, що це з розряду історій про золото Колчака чи Янтарну кімнату.

Jedem das seine

Dima_Bear

...Рано чи пізно приймуть такий закон, який напряму буде регулювати подібне.
так чи інакше такі кроки вже роблятся:
цитата одного знайомого:
""Вітаю!
На жаль, нічого втішного сказати не зможу. Згідно чинного законодавства, будь-які земляні роботи, що мають за мету пошук рухомих предметів, пов'язаних з культурним шаром (а культурним шаром є шар ґрунту, шо утворився з участю прямого або опосередкованого впливу життєдіяльності людини та містить в собі матеріальні рештки такої життєдіяльності) потребують спеціального дозволу "Держкультспадщини". Використання детекторів неоднородності ґрунту (тобто не лише детекторів металу, а й георадарів і т.п.) дозволяється лише тоді, коли ці прилади зазначені у відповідному "дозволі". Будь-який "любительський" металопошук в Україні поза законом. Думаю, випадає з цього списку лише пошук загублених предметів на пляжах, та й то на пляжах зновустворених, бо щойно намитий пісок не підпадає під визначення культурного шару. До речі, предметом охорони Закону про охорону культурної спадщини є не пам'ятники як архітектурні споруди, і навіть не пам'ятки, занесені до реєстрів, а об'єкти культурної спадщини, а вони можуть мати статус не виявлених, але вже знаходяться під охороною.
Ось така ситуація, подобається нам це, чи ні.""

уточнення:
"Маємо, що маємо...
Згідно визначення культурного шару, ґрунт, що не містить будь-яких предметів чи інших слідів життєдіяльності людини не є культурним шаром. Але тоді він не цікавий і для шукачів (за виключенням шукачів метеоритів, але меторити у нас теж проголошені власністю держави  ). А що до лісу, то хто ж знає, що там було до того, як виріс ліс?
За порушення вимог законодавства про охорону культурної спадщини відповідальність передбачена ст.297-298 ККУ та ст. 92 КУпАП та Розділом VIII Закону України про охорону культурної спадщини."

"Доповню -"рухомий предмет" - предмет, який може бути переміщений з місця його знаходження без фізичного пошкодження об'єкту.""

Ось так шановні любителі, сам цікавився, оскільки хотів щоби все було офіційно, на жаль так не буде  :-[ :-[
а як каже Roy "вийти з тіні" дуже хотілося б, та це не так просто, потрібно формляти дозвіл у самому міністерстві культури у Києві, а при його оформлені мати науковий ступінь по історії...
або ж долучитися до офійційних груп типу "ПОШУК" чи щось таке...

yaroslav21

Чимось нагадує примусову реєстрацю мобільних телефонів :(,невже копарський рух набрав таких обертів?


Roy

Цитата: yaroslav21 від 20.05.2011 00:36:15
Чимось нагадує примусову реєстрацю мобільних телефонів :(,невже копарський рух набрав таких обертів?



Набрав обертів, причому таких, як рух турбіни на електростанції  :)
Meine Ehre heißt Treue

YserL

В мому одному телефоні імеі вже занесений в чорний список) Працююює)

PYX

Нова стаття по темі http://zaxid.net/newsua/2011/6/5/162559/
В коментарях  -  про Золочів - це реально факт, брат сам попався на ту мулю...

petro28011999

думаю вони би виглядали так:
Понеділок:ми вибили німців з дому лісника.
Вівторок:німці вибили нас з будинку лісника.
Середа:ми знову вибили німців з дому лісника.
Четвер:німці вибили нас з будинку лісника.
Пятниця:прийшов лісник і всіх віддухопелив.
;D ;D

271 Гості, 0 Користувачів