Насосна станція у Винниківському лісі

Автор explorer, 16.01.2007 20:27:37

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

explorer

відновлено з старої версії сайту


Чого ми тільки не думали про це місце, але після огляду зсередини воно виявилось старою закинутою насосною станцією... Куди і що вона качала не ясно, але поряд є невелике болото, що живиться струмком неподалік та стікає у Комсомольське озеро.Рік тому, коли вперше побачив це місце, там навіть були приховані кілька свічок якогось постійного відвідувача :) На цей раз тільки пляшки з-під пива.



explorer

до будівлі йшла ЛЕП на дерев"яних стовбах, з півдня, перпендикулярно новій ЛЕП.

explorer


Alex-L

Спасибо, у меня руки всё не доходили  :-\

Golem



Весь альбом Тут

Добратися туда можна якшо зїхати з Лисинецької вниз до джерела і далі за течією. Дуже сподобалося.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Rolex

Може хто знає? З протележного боку гори Жупан(та що при вїзді в Винники з лІвої сторони) десь на середині схилу є колодязі(незакриті) які ведуть в невідоме приміщення. Може хто там бував?

inkognito

ЦитуватиМоже хто знає? З протележного боку гори Жупан(та що при вїзді в Винники з лІвої сторони) десь на середині схилу є колодязі(незакриті) які ведуть в невідоме приміщення. Може хто там бував?

  Ніколи не чув про це, цікаво однако! Може фото є? А про це шось знаєш? Може має яке відношення до того шо ти писав?
Resistance is futile

Rolex

Ні ці не той район. Де військова частина знаю. Те місце про яке я казав на фото

Golem

Думаю якшо ти підеш, сфоткаєш це і викладеш сюда - ми зможемо тобі помогти. Чи, якшо воно буде того варто, навіть самі потім зорганізуємся і підемо його обслідувати.
Дігери всіх країн єднайтеся!

STALKER

Спробую я пояснити зі свого боку, що я думаю про це і трошки навколо місця. 25,06,2014 ми вирішили з Павічем спуститися в ту так звану насосну станцію. Чесно кажучи я то незовсім схильний вважвти насосною станцією. І так ми спустилися. Характерний запах, купа сміття і звичайно купа води-майже по коліна. навіть залишки якоїсь вентиляції були. Я вже фотки не буду скидувати. На фотках у першому повідомленні в цій темі все досить добре видно. Також ще є фото Голема.  Отже ми маємо товсті стіни, десь як у старому польському чи австрійському будинку, маємо таку саму стелю. Перше питання-хіба такі насосні станції будуються чи будувалися? Також є гермодвері. Виникає друге запитання-навіщо насосній станції герма?  Також якщо звернути з основної стежки на ту яка веде до станції можна побачити цегляну будку призначення якої невідоме-можливо КПП, можливо трансформаторна. 


Голем в коментарях в фотоальбомі на Пікассі висловлювався що типу є прохід на нижчий рівень. Не можемо сказати-не бачили. Покрутившись ше трошки і зібравшись пішли геть-починало темніти.  Я вже тоді висловлювався, що то може бути частина якогось бомбосховища. Може то дійсно були насоси для системи затоплення чи яка біда?

28.06.2014 ми вже з Фоззі знов прийшли туди. Вирішили трохи дослідити територію навколо. Почали підніматися в гору.
Побачили ось такий один стовпчик. Зразу виникло припущення, що десь могла бути огорожа.


Також побачили щось схоже на траншеї, як для кабелів:


Йдучи все вище -потрапили на якусь свого роду дивну вирубку. До пеньків від дерев були присобачені жолобки, а під жолобками 6 літрові пластмасові бутлі від мінералки. В бутлях чи то сік з тих пеньків зібрався, чи то дощівка, чи то все на купу. І в воді купа жуків потопилося:


І я вже майже здався-кажу до Фозі, що типу валимо-ніц доброго не нариємо. Фозі каже-йдемо далі. Пішли в сторону від вирубки по дорозі для вантажівок. Вирубка закінчилася. Перейшли через ярок невеличкий. Вилазимо на другий бік і бачимо траншею, а в траншеї обмотка до кабеля:


Спочатку спустилися по ходу траншеї в долину-там де вже тече річка, що наповнює Винниківське озеро. Там траншея закінчилася. Побачили отакі два стовпи:


Пішли назад по ходу траншеї. Ось така приблизно:


Вже вище на горбі побачили ось такі стовпи. Впринципі по ходу траншеї буде трохи стовпів і стовпчиків.


Ось таке маркування невідомо чого:


Вийшли ми десь як пише вікімапія на лісову трасу для гірських велосипедів. І от у свому дописі morpex777 згадав про ті 'дивні горби'.  Якщо трошки розібратися недалеко є покинута військова частина. Я там ще не був. Та й охороняється вона трохи якимись алкашами.


Там де на Вікімапії позначив morpex777 це вроді підземні водосховища. Також я випадково знайшов відео в ютубі-Винниківський ліс,"БУНКЕР".
Ще одна з моїх версій-це все було зєднано. Можливо в тій насосній станції дійсно був прохід на нищий рівень і він десь вів до тої військової частини. А на військовій частині ще досі може бути бомбік.

Приблизна карта і позначки:

1) Насосна станція
2) Вирубка
3) Приблизне місце де проходить траншея
4) Приблизне місце де ми вийшли на лісову дорогу
5) Вихід на вул. пасічну
6) Місце на яке вказав морпех 777-те що я думаю,  що це водосховища, і то що можливо знято на відео.
7) Закинута військова частина на Пасічній.

Обговорення тут

chuk_sk

прибилзно навпроти насоснгої станції на протилежному березі потічка появилась траншея в сторону винниківського озера і ніби там я навіть обмотки силових кабелів бачив..  можливо це йшли комунікаціїї до обєктів 17-117 (що збігається з дописом Diminni http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,209.msg45378/topicseen.html#msg45378)

червоною лінєю - приблизно траншея і напрямок куди вона йшла.

Sunnyman

Був там 19 серпня
Драбини нажаль вже немає...

STALKER

Цитата: Sannyman від 22.08.2018 10:24:08
Був там 19 серпня
Драбини нажаль вже немає...
Де саме драбини? На насосній станції?

Sunnyman


STALKER

Там драбини давно нема. Я спускався по мотузці.

214 Гості, 0 Користувачів