Ярослав Мудрий з отрядом козаків звільнив Київ від німців.(с)

Автор Caesar, 16.06.2011 20:31:44

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Caesar

смалець з творів ЗНО

ЦЕ смішно, але це ж повна деградація! Чомусь мені здається ,що кожне наступне покоління все більш наближається до прірви.

закиньте будь ласка в гумор
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Alter

Це просто труба! :o Ходячі анекдоти! А якщо серйозно, то чого можна хотіти від випускників із тим середнім рівнем знаннь, що ім надає теперішнє міністерство? Хоча з іншої сторони по таких фразах не можна судити про всіх і зразу. Як казав один філософ "Суспільство-це букет особистостей". Якось так. Якщо не так - він поправить ;) А чудаків в нас завжди хватало. Я ще зараз пригадую фразу колишньої однокласниці на уроці історії, що "німці ловили полонених і відсилали їх на Сибір". На золоту медаль доречі школу закінчила. А такі ляпи є повсюду.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Lesyk

ЦитуватиА якщо серйозно, то чого можна хотіти від випускників із тим середнім рівнем знаннь, що ім надає теперішнє міністерство?
Ну більшість з тих реплік - це не прояв якогось тупізму, а результат "каші в голові" від усього матеріалу, який за день до написання зно ше раз перештудійовувався... Хоча реально дикі ідеотизми там є  :)
ЦитуватиЯк казав один філософ "Суспільство-це букет особистостей". Якось так. Якщо не так - він поправить
- я вже і сам не пам'ятаю як там звучало моє висловлювання  ;D Треба перечитати власну історію повідомлень  8)

Побачив "Тема твору: "Потрібно цінувати те, що маєш, а не те, про що мрієш" (2010 рік)" - скільки одразу спогадів.ех... це ж була моя тема твору  :) в мене тоді настільки чудовий твір вийшов, я аж сам був здивований   8)

Golem

Нууу, по селах є молоді люди які в 18 років мають труднощі з написанням власного прізвища. І це, тим не менше, не заважає їм якісно класти цеглу чи їздити на вантажівці. Дуже велика кількість роботи яку треба робити вимагає мінімальних розумових зусиль. Все шо не використовуєш забувається, нікуди від того не дінешся. Ну і аналогія з компютером: якшо диск забитий по завязку всякою фігньою яка колись може знадобитися, нема місця під поточні задачі. То ж що від тих дітей хотіти. Особисто в мене школа була відбила бажання займатися багатьма речима. І це небажання по деяких з них триває і досі.
Дігери всіх країн єднайтеся!

:-)

Є чьоткі фрази про деякі речі, як то кажуть устами немовляти. 8)
Декольтем своїм мене манила.

linuxoid

 В мене був поганий почерк і вчителька днадто активно мене намагалась навчити акуратно писати, результат почерк став ще гіршим.

Mike555

Так,цікаві перли.Хоча від них робится не смішно.
Якщо б учні хотіли вчитися,вони б мали знання.Не треба все скидувати на школу.Основна проблема школи то показуха, та суцільне окозамилювання перед начальством,ІМХО.

Lesyk

Дивлячись на коментарі, тут написані, хочу поставитии усі подвійні крапки над Ї. Мої слова можна вважати цілком компетентними, адже минулого року я здавав це саме ЗНО.

1. ЗНО супроводжується серйозними хвилюваннями, адже це перший іспит у абітурієнта подібної складності та серйозності. В школах, училищах і т.д. не було НІЧОГО подібного рівня. Коли я прийшов на своє пробне тестування з математики, то в моїй аудиторії було 2 дівчинки, від яких так несло валер'яною, що я думав що мене зараз "прогребе". На щастя, на мому самопочутті це не відбилося (ну чи майже не відбилося). А це було ПРОБНЕ тестування - і люди вже на таких нервах... Тому можете уявити що з ними діялося на справжньому тестуванні.
1.а  Я був на пробних тестуваннях з усіх трьох предметів - я вже був "натренованим". І вже на четвертому - справжньому іспиті я "тримав себе в руках". Але дуже багато людей не були на пробних іспитах - отже увесь "удар" хвилювань та нервів припадав на сам іспит. А перший іспит - то українська мова та література. Тому і бачимо такі результати.
2. Непередбачувані стреси. Я проходив свій іспит в 98 школі, що на Сихові. З Наукової (де власне я і живу) туди на таксі їхати максимум 20 хвилин. Реєстрація на "появу" на незалежному тестуванні тривала з 9.30 до 9.50 ("реєстрація" - це показати свої документи та лист про проходження саме в цій школі ЗНО охороні на вході, потім знайти своє призвіще у довжелезних списках і побачити номер аудиторії, де писатимеш, потім інструкторам в аудиторії показати свої документи, зайняти власне місце (кожна з парт є підписаною). Моє таксі вжало запізнилося на 25 хв, потім були тягучки по дорозі - в результаті я зайшов у приміщення школи о 9:47. Вже в 9:49 я був в аудиторії. Правда охорона на вході мені сказала, шо до 10 мене ше пустили б  8). Можете уявити у якому треморі в той момент я знаходився. Я ще 20 хв сидів у власній аудиторії - відходив від усього цього діла. І то я вже був на 3-ох пробних, можна уявити в якому стані був би абітурієнт на мому місці, який не був на жодному пробному...
3. Надто велика кількість інформації. В день перед іспитом повторюється усе, що вчилося всі пів року часу. Цілком логічною буде поява "каші в голові". А це також нерви та тупі і банальні помилки. Результатом цього є якраз такі помилки як:
ЦитуватиІ. Франко відомий нам як автор романа "Собор".
Так, це кумедно звучить. Але насправді автор хотів сказати про Олеся Гончара. Я особисто його і пам'ятаю лише за цим романом.
ЦитуватиМина Мазайло з однойменного твору Івана Багряного.
Також смішно. Але з іншого боку - це лише сплутане ім'я автора, і це досить розповсюджена помилка, особливо з "кашею".
4. Саме що стосується творів - дар "розказувати" мають не всі, багатьом людям важко донести до слухача власну думку. Тому і бувають всякі перли типу:
ЦитуватиНаведу приклад з себе.
ЦитуватиСковорода затлумачений в самих словах якимось чином перейшов в наш час і передав обстановку того часу.
ЦитуватиМи онуки своїх батьків.
5. Ну і на останок - так, великий відсоток цих фраз написана людьми, в яких подальше життя не пов'язане з університетами. Тобто повністю підпадають під те, що написав Golem.

А також про "Якщо б учні хотіли вчитися,вони б мали знання." - я взагалі не хотів вчитися, мені це не подобалось, це мене напрягало, це забирало в мене дуже багато часу. Але я розумів що ТРЕБА - тому і робив.

inkognito

епічна оповідь, як Лесик поступав  :) Саме тому, я полюбляю точні науки, же не припускаються двоякого трактування.
Resistance is futile

Alter

2 Лесик. А може слід перенести твою оповідь про здачу ЗНО у ЗВІТИ? Думаю багатьом прийдешнім поколінням буде необхідний такий колосальний досвід ;)
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Roy

Там хтось написав:

"У наш час вже більша половина молоді вже спробувала наркотики і тепер впевнено рухається в майбутнє."

Ось і причина  ;D

Я погоджуюсь з словами Golem"a, і вважаю, якщо б провести подібні тестування скажімо в середині 90-х, результат був б аналогічний.
Meine Ehre heißt Treue

Lesyk

Цитата: Alter від 17.06.2011 23:30:54
2 Лесик. А може слід перенести твою оповідь про здачу ЗНО у ЗВІТИ? Думаю багатьом прийдешнім поколінням буде необхідний такий колосальний досвід ;)
Я всього-навсьго на власному прикладі пояснив велику частину там опублікованих цитат. Щоб не було подібних реплік про погану освіту, погане міністерство, поганих абітурієнтів і т.д. Факторів там значно більше.
А мій допис прошу перенести у звіти, або навіть у техніку безпеки одразу після того, як ми станемо освітнім порталом.

Цитата: Roy від 17.06.2011 23:39:10
Я погоджуюсь з словами Golem"a, і вважаю, якщо б провести подібні тестування скажімо в середині 90-х, результат був б аналогічний.
Але ти забув головну репліку будь-якої людини: "А от колиись.", "А от в мій час...", і так далі. Плювати на розвиток. Плювати на покращення. Головне те - що всі колись вчилися і були крутими і розумними, а от останні пару років (коли покоління змінилося) - всі стали швидко і невпинно деградувати до рівня пітекантропів.

Dima_Bear

Цитуватисмалець з творів ЗНО
по - моєму для декого кращих ніж тут статусів у Контакт і не знайти   :) :)
"Змалку я хотів велосипед, а тепер жінку"

Alter

Цитувати
Цитата: Roy від 17.06.2011 23:39:10
Я погоджуюсь з словами Golem"a, і вважаю, якщо б провести подібні тестування скажімо в середині 90-х, результат був б аналогічний.
Але ти забув головну репліку будь-якої людини: "А от колиись.", "А от в мій час...", і так далі. Плювати на розвиток. Плювати на покращення. Головне те - що всі колись вчилися і були крутими і розумними, а от останні пару років (коли покоління змінилося) - всі стали швидко і невпинно деградувати до рівня пітекантропів.
Наприкінці 80-их років в тоді ще Радянському союзі було проведено цікаве соціологічне дослідження на тему типу "За якої влади вам найкраще жилося". Так от, кінців вони по результатах так і не виявили, адже відповіді були дуже різношерстими і майже в одинаковій кількості кожного варіанту. Зате глибший аналіз цього дослдження показав, що відповіді респондентів щодо найкращого періоду життя припадають саме на їх молодість.  Так що питання "Отцы и дети" було, є і буде, бо така є людська психологія сприйняття молодості як чогось приємного та водночас непостійного. Тому і не дивно що старші люди завжди "чмирять" молодь, хоча аналогічні ноти протесту вони чули і від своїх же ж батьків у свій же ж адрес.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Alter

ЦитуватиМожливо вельмишановний пан дописувач мав на увазі не різну ваду, а різних генсеків і відповідно трохи різну політику партії, тоді да, але все ж безглуздям пахне.
Вельмишановний пан мав на увазі психологічну точку зору.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Lesyk

Цитата: Alter від 18.06.2011 00:58:16
Наприкінці 80-их років в тоді ще Радянському союзі було проведено цікаве соціологічне дослідження на тему типу "За якої влади вам найкраще жилося". Так от, кінців вони по результатах так і не виявили, адже відповіді були дуже різношерстими і майже в одинаковій кількості кожного варіанту. Зате глибший аналіз цього дослдження показав, що відповіді респондентів щодо найкращого періоду життя припадають саме на їх молодість.  Так що питання "Отцы и дети" було, є і буде, бо така є людська психологія сприйняття молодості як чогось приємного та водночас непостійного. Тому і не дивно що старші люди завжди "чмирять" молодь, хоча аналогічні ноти протесту вони чули і від своїх же ж батьків у свій же ж адрес.
В пісні Ghost_k - Stop є гарні слова - We express the same things but with different words (Ми говоримо ті самі речі, але різними словами (переклад Королевич О.Д.) ). Ви, Пане Alter цим активно і займаєтесь. Це ж і є моя репліка:
Цитата: Lesyk від 17.06.2011 23:40:02
Але ти забув головну репліку будь-якої людини: "А от колиись.", "А от в мій час...", і так далі. Плювати на розвиток. Плювати на покращення. Головне те - що всі колись вчилися і були крутими і розумними, а от останні пару років (коли покоління змінилося) - всі стали швидко і невпинно деградувати до рівня пітекантропів.
Просто оформлення інше. Суть то та сама. Фактично Ваш допис - то бульйон без м'яса. З одного боку - смачно, з іншого - не наїшся. Даваймо наводити справді нові та якісні аргументи.

mitncik

Щось мені це нагадало Анатолія Фоменко з його "Новою Хронологією" :)

273 Гості, 0 Користувачів