Аптечка тру-дігера

Автор inkognito, 07.05.2009 21:01:10

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

kivi

презервативи  - в житті все буває: може вам пощастить, а може вас ;D. а здоров"я має залишитись

а ще чула, що дехто фотографує на мобілку під водою за допомогою цього предмету, а в Індії видають у якості чохла для зброї (захищає від пилу та піску) :)


а з приводу аерозольного лідокаїну хочу поділитися власним досвідом - дійсно, ефективна штука, щоб дотягти до травмпункту, чи в нашому випадку хоч якогось пункту! діє годину-дві.
однак слід пам*ятати, що надмірне розпилювання цієї штуки на шкіру викликає опік.
і ще! потрібно бути обережним з такою обезмоленою ділянкою тіла, тому що саме в цьому випадку можна травмувати її ще сильніше (наприклад, необачно наступити чи геть вивернути ногу - під дією "заморожки" це не відчувається, а от коли дія припиниться, то біль вернеться і від нього захочеться лізти :'()

Fetole

Я кидав в свою аптечку 2 шприци і 2 ампули новокаїну... Одного разу новокаїн навіть поміг, правда від зуба (друг його просто вроті тримав)  :).
Все, що було вище сказане, частіше всього є моєю суб'єктивною думкою, прошу на це зважати =)

YserL

Напишу склад моєї аптечки, для котролю дії терміну ДО) Орієнтована на перевязки і допомогу при отруєннях. Використовую цей пост як запсиник:)

Перевязочне:

Бинт марлевий стерильний, 5мx10см1 шт.
Вата, стерильна1 шт.
Ватні палочки4 шт.
Лейкопластир, 1x500см1 шт.06-2013
Перекис водню, 3%40 мл.07-13
Хлоргексидин, 0.05%100 мл.08-2014
Розчин йоду спиртовий, 5%20 мл.07-2014 знайти в ампулах
Перманганат калію5 г.ампула
Спирт, 96%50 гкупити

Таблетки:

Фталазол, 0.5г08-2014при бактеріальному отруєнні
Імодіум, 2мг? замінитипри отруєнні фруктами
Парацетамол, 325мг03-2012 замінити на 500при болі
Левоміцитин, 0,5г06-2014антибіотик
Вугілля активоване, 0.25г10 т.06-2013
Анальгін, 0,5г03-2014
Гідроперит, 1.5г05-2011для промивки ран
Стрептоцид, 0.5г10т06-2014
Кетановкупити

Порошки:

Регідрон, 18.9г1 шт.10-2011
Смекта, диоктарический смектит 3г2 шт.01-2013
Німесил, німесулід 100мг2 шт.купити
Ентеросгель, 45.0г1 шт.купити

Інструмент:

  • Пінцет
  • Невеликі гострі ножниці
  • Одноразовий скальпель купити
  • Скарификатор, 5 шт., для вийняття загнаних скалок
  • Кільце для відкрття ампул (боїться ударів)
  • Рукавиці стерильні, 2 шт купити

inkognito

мої скромні зауваження:

1) нашо так багато перманганату калію? 3-5 гр. у найгіршому випадку на велику групу хватит на велику веселу команду. І далеко не на один раз;
2) Бинт 5х10 хоча б 3-4 штуки;
3) Пероксиду водню кілько по об'єму? Кіко % ?
4) Парацетамолу-325 (дитячий здається) 4 таблетки мало. 10 таблеток по 500, було б гуд;
5) Вугілля активоване, знову мало. Зараз при серйозному отруєнні треба зажерти. ІМХО - помножити кількість на 5
6) Анальгін замінити на моцніший та практичніший КЕТАНОВ
7) Гідроперит, як перманганат калію може сі придати якшо хочеться шось феєрично-вогняне влаштувати. Брати у аптечко однозначно вказану кількість, а ше 10 раз так (рівно як і лишніх 15 гр. перманганату калію) вийняти із аптечки та засунути у кишеньку "для приколів";
8 ) При такому розкладі "Регідрону" вистачть на макс. 3 години. Взяв би як мінімум 4 пачки;
9) Окрім "Смекти", ще 3-4 пакети Фосфалюгелю, пластинка "Ренні" (10 таблеток), "Фестал" 10 таблеток;

Чого не є, а треба на мою думку:

1) Шось від серці, Валідол-Корвалол;
2) Легке заспокійливе типу Дорміплант чи хімічне - Гідазепам наприклад;
3) С2H5OH - 50 мл;
4) Одноразові шприци, набір від 1 до 20 мл.;
5) Рукавички стерильні, 3 комплети;

YSerL'у великий +


Resistance is futile

YserL

Власне анальгін і гідроперит для моцно лякаючого запаху))) Калій пермагнат як окислювач))
Врахую уточнення. Рукавички є також в наявності. Власне це похідна аптечка на 1-2 дні. При тривалішому поході звісно врахувати відстань до аптек. Також при токсикації дуже допомагає ентеросгель, правда він йде у великих тюбіках.

inkognito

 :D власне підійде до гідропериту практично будь-яка кислота, не тілько ацетилсаліциова. Навіть борна чи лимонна. Гаспірина просто реально смердит  :)
Resistance is futile

Roy

Додам ще по розладах шлункового-кишечного тракту, а саме: Церукал, хороший засіб при тошноті, блювоті різного походження. Прискорює випорожнення шлунку природнім способом :). Наступний препарат це Омеп, чудово понижує кислотність шлунку, навідміну від Ренні та решти того роду препаратів (суджу по собі), також вгамовує біль при загостреннях хронічних хвороб шлунку (гастрит, виразка).
YserL з доповненням inkognito вже сформували аптечку. Єдине що варто індивідуально враховувати наявність ліків від хронічних хворіб, які раптово можуть загострюватися.   
Meine Ehre heißt Treue

inkognito

ЦитуватиНаступний препарат це Омеп, чудово понижує кислотність шлунку, навідміну від Ренні та решти того роду препаратів (суджу по собі)
цікаво, а в чому перевага Омеп'у? Шо на свій хлопський розум можу зрозуміти із інструкцій, Омап (власе ОМЕП) вже варто їсти коли наявна виразка чи загострення гастриту. Я ж мав наувазі засіб від печії, що часто виникає при нашому нерегулярному та незбалансованому харчуванні на усякого роду вилазках.

P.S. РАНІТІДИН вітчизняний вартує до 3 грн., ОМЕП - від 19 грн. Дія - практично ідентична. У аптечку власне ше класно було б ІМОДІУМ покласти, врятує від наглої срачки
Resistance is futile

goom

Еластичний бинт також буде корисним при ногоді.

Roy

Цитата: inkognito від 16.05.2010 21:44:05
ЦитуватиНаступний препарат це Омеп, чудово понижує кислотність шлунку, навідміну від Ренні та решти того роду препаратів (суджу по собі)
цікаво, а в чому перевага Омеп'у? Шо на свій хлопський розум можу зрозуміти із інструкцій, Омап (власе ОМЕП) вже варто їсти коли наявна виразка чи загострення гастриту. Я ж мав наувазі засіб від печії, що часто виникає при нашому нерегулярному та незбалансованому харчуванні на усякого роду вилазках.

P.S. РАНІТІДИН вітчизняний вартує до 3 грн., ОМЕП - від 19 грн. Дія - практично ідентична. У аптечку власне ше класно було б ІМОДІУМ покласти, врятує від наглої срачки
Омепразол 20мг. в капсулах коштує до 5 грн. Знову ж таки, це все індивідуально. Вживав і ранітадин колись, проте омепразол  значно ефективніший. Кислотність, біль знімає найкраще, повір все перепробував. Можна навіть його вживати зазделегідь, знаючи що буде неякісне харчування протягом дня.
Проте найкраще такий препарат вживати особам хто має хронічні хвороби ШКТ. Хто того зла немає, але спіткала печія цілком підійде Ренні, Маалокс і тд.  
Meine Ehre heißt Treue

YserL

Цитата: inkognito від 16.05.2010 21:44:05
У аптечку власне ше класно було б ІМОДІУМ покласти, врятує від наглої срачки
Імодіум добре використовувати при срачці визваною фруктами. У разі якщо вона визвана бактеріями, тоді при використанні змінюється перистальтика шлунку, і результат ще гірший. У такому випадку варто левоміцітин і багато активованого вугілля.
Також у пакет із таблетками покласти медичний селікагель.
Перечитав кавес, щодо кейсу гарно підходить:

toya

Перманганат калію - марганцовка в народі, наскільки мені відомо, даавно заборонена до продажу через її здатність допомагати нарікам очищувати зілля :-) Спробуйте купити в аптеці, думаю що не вийде.

inkognito

 ну не так вже і давно  :) Недавно придбав (2 тижні тому) 6 банок по 5 грам, по 5 грн. Треба просто знати де купувати  :) (точку не здам, соррі. Знайомств не мав)
Resistance is futile

toya

Дивно, не в аптеці напевне... Особисто пробував і від ріщзних людей чув що з продажу її вилучили. Може по посвідченню дігера дають ? :-)

inkognito

Дійсно вилучили. Але я саме в аптеці купував. Просто включіть "обояшку", +звісно тільки в державних аптеках, де по рецепту ліки готують  :)
Resistance is futile

Roy

Недавно укомплектував й свою аптечку. За основу взяв автомобільну аптечку та перфектний пост Yzerl'a&Inkognito та ще зробив апгрейд того всього від себе, враховуючи також ліки по особистих потребувань. І спакував то все в таку красненьку спешл-сумку. ЇЇ плюси це 2 види кріплення, тобто на пояс або ж на рюкзак. Мінуси то шо вона не тверда. Удари не для неї, суміш йоду, зеленки і ше якоїсь зарази буде гарантована. Ніби є все, хотілось б ще до знеболюючих додати ІБУПРОМмакс, зі спазмолітичних НО-ШПА, а також як вже згадував дядько Yzerl не зашкодив би пінцет, рукавиці одноразові в к-ті двох штук, скарификатор від скалок загнених.
І ше, обов'язково презервативи, порою аптечка є останньою інстанцією куди звертаєшся :), так шо там їм бути обов'язково, так сказати страхівка.




Кріплення


Розгорнутий вигляд


Ну а коли всьо страшно і кепсько є в атечці для того така парочка:  :)
Meine Ehre heißt Treue

Roy

Мабуть одна з найправильніших порад при укусах гадюк. Особлива увага медпрепаратам!

Як допомогти людині, яку вкусила гадюка

Більшість медичних джерел пропонують відразу відсмоктувати кров з ранки, яку попередньо слід відкрити і стиснути пальцями складки шкіри навколо неї. Кров з отрутою – спльовувати. Це рекомендують робити протягом 15-20 хвилин, а рот потім ополоснути розчином марганцівки чи соди. Проте, за словами завідувача Сколівської реанімації Богдана Лозинського, у них був випадок, коли хлопець намагався врятувати свою наречену, яку вкусила в горах гадюка у ногу, відсмоктував кров з отрутою з ранки. Наслідки були плачевними: отрута через карієсні дірки в зубах потрапила відразу у голову хлопцеві, і його стан був значно загрозливішим для життя, аніж у його подруги. Схожі історії з багатьма людьми, які намагалися таким чином врятувати життя тих, кого вкусила гадюка. Тому у жодному разі не можна відсмоктувати отруту, бо навіть через найменшу тріщину чи дірку в зубі отрута може потрапити рятувальнику у голову!

Те ж і з джгутом. Якщо раніше рекомендували стиснути руку чи ногу джгутом, то зараз реаніматологи помічають, що, після того, як знімуть джгут, стан поерпілого різко погіршується і найбільше страждають нирки. Джгут накладати не треба!

Нога чи рука, в яку вкусила змія, має залишатися у нерухомому стані. Рухи пришвидшують поширення отрути по тілі, потрапляння у кров. Щоб зафіксувати уражену кінцівку, на неї слід накласти шину з підручних матеріалів чи фіксуючу пов'язку. Обкладіть уражене місце чимось холодним.

Давайте потерпілому якнайбільше пити. Алергічну реакцію допоможе зняти прийом антигістамінних препаратів: супрастину, димедролу, тавегілу. Можна закапати 5-6 крапель галазоліну чи санорину у ніс і на ранку від укусу.

Якомога швидше, не гаючи жодної хвилини, викликайте «швидку» - втрачений час може коштувати людині життя.

Кусаючи, гадюка залишає на тілі людини характерний слід: дві точкові ранки від отруйних зубів. Укус викликає наростаючий біль, за крововиливом поширюється набряк. При потраплянні отрути в кров загальна реакція може з'явитися як відразу, так і через деякий час - півгодини, годину. Найчастіше це відбувається за 15-20 хвилин. У людини з'являється слабкість, головний біль, нудота, блювання. Пульс пришвидшується, паморочиться голова.
джерело
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Правильна стаття. Назагал для дорослої здорової людини без алергічних реакцій укус гадюки що водиться в Карпатах не є смертельним. Болючим і тяжким, але не смертельним. Для дітей - так, для дорослих - найчастіше ні. Чув історії коли людину саму в горах кусла змія, починалася паніка. Від укусу на 1-2 години людина може осліпнути. Відповідно в паніці починав йти назад, в якийсь час сліпнув але не зупинявся а йшов далі, після чого розбивався з якогось урвища. Тобто правильна порада якшо глибоко в горах - не панікувати, сісти і почекати кілька годин, розбити намет чи дійти до колиби. Ітак лікарі дуууже далеко.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

Цікаво чи проти отрути ГадЗюки є яка протиотрута, котру можна взєти з собою в дорогу та у разі чого полегшити стражданнє хоча-би?
Resistance is futile

Fenriz

протиотрута є, виготовляється виключно за кордоном, вартість однієї ампули більше 1500 грн) тому уявіть скільки їх може бути в наявності. колись хотів собі на всяк випадок прикупити, коли утримував дома зміїв

270 Гості, 0 Користувачів