Один день у вугільній шахті (обговорення)

Автор Roy, 08.07.2011 23:23:32

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Roy

Зручність - це питання відносне, коли йде мова про збереження здоров'я чи навіть життя.
В Полтві то таке, але в інших гаффно-колекторах, чи закритих підземних системах ізолюючі апарати просто необхідні.
Meine Ehre heißt Treue

linuxoid

Саморятівник врятував не одного шахтаря. На випадок викиду метану, обвалу - це єдиний шанс шахтаря. Темпиратура повітря з нього нормальна.
Такий же принцип використовується в регенеративних системах водолазів (використовуються рідко через небезпеку реакції з водою реактивів, що регенерують кисень), гірничо-рятувальних службах. Перевага поряд з аквалангом: довший час роботи при меншій масі (2,5 години проти 45 хв. одного балона), відсутність бульбашок в воді (система замкнена).

Доречі, навіть в звичайному бомбарі саморятівник може врятувати життя. В закритих підземеллях накопичується СО2, тому в льох в селах ходять зі свічками: якщо свічка стане світити тускло або взагалі згасне, значить треба тиснути на тапки звідти - так само в бомбарях, бункерах.

Mike

Мені здається це залежить не стільки від місця відвідин, скільки від самої людини. Тобто одна людина побачивши потенційну загрозу здоров'ю зупиняться й далі не піде, а інші полізуть де чорт каже: "надобраніч".
В цілому це особистий вибір кожного, брати чи не брати.

linuxoid

Якби саморятівник коштував 50 грн. я би його тягав з собою, а з гуртовою ціною 500 грн. це таки дороге задоволення. Тут пишуть щось типу: "ось весь час лазили і нічого..." - в російській рулетці один патрон і навіть як би вам щастило продовжуючи натискати курок постріл таки буде.
Повторюсь, ознака професіонала не те, що він може влізти де завгодно, а те, що він вміє оцінити небезпеку і мінімізувати її всіма можливими засобами.
Чому до 18 років в шахті працювати не можна? - та просто людина в такому віці не може адекватно оцінити небезпеку, так вкладено природою, що людина в цьому віці хоче пізнати все за будь-яку ціну. Аби ціна не була зависока...

linuxoid

Цитата: Lesyk від 10.07.2011 21:08:37
Чому до 18 років в шахті працювати не можна? - та просто людина в такому віці не може адекватно оцінити небезпеку, так вкладено природою

Ти добре зрозумів, що я мав на увазі, навіщо чеплятися за слова?!!! Факти: ми повинні були бути в шахті ще весною. Не поїхали бо твій ровесник (майже ровесник, 19 років) вліз де не треба і мало не загинув, але від того йому не ліпше - залишився без ноги. Взагалі, цього року 6-ро людей було травмовано на шахтах і всі вони мали до або трохи більше 20.
Ще були ге(мо)рої на шахті "Межирічанська": занадились курити в шахті. А чого, все гуд ніц не було роками, потім звикли і навіть окурки не гасили. Наслідок - масштабна пожежа, котра зупинила найпродуктивнішу  шахту регіону на рік, слава Богу обійшлось без жертв.

Якась з наших шахт:


Golem

Дякую. Цікавий опис дуже вдало доповнений фотками :) Шкода тих людей що все життя змушені ходити в шахту. Місце явно не кабінет на роботі.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stitch

Всім по Плюсу. Гарний опис, з дещо страшнуватими місцями  :)

linuxoid


inkognito

Resistance is futile

Romchick

Дякуючи linuxoid'у я здійснив одну з своїх мрій. Було суперкласно і цікаво. Дядько linuxoid все організував на вищому рівні, за що йому великий ріспект і багато жирних "+"

linuxoid

Цитата: Romchick від 13.07.2011 00:05:45
Дякуючи linuxoid'у я здійснив одну з своїх мрій. Було суперкласно і цікаво. Дядько linuxoid все організував на вищому рівні, за що йому великий ріспект і багато жирних "+"

Дякую! Навзаєм дякую всім за хорошу компанію і тим, хто залишився в тіні нашої вилазки, а саме нашому провіднику за те що взяв на себе відповідальність за нас.

П.С. На шахту мене не взяли... Зараз навколо гірничих професій є ажіотаж і місця дістаються лише "обраним". Навіть на найжосткіші гірничі спеціальності вакансій нема. Видно, люди котрі їздили на заробітки в часи упадку шахт зараз повернулись на старі місця і заробляють силікоз (шахтарську VIP пенцію).

linuxoid

Подивився я фільм "Шахта. Взорваная любовь". Фільм непогано знятись, там драма така. І тут бачу, що незважаючи на вибухи метану, завали, трупи шахтарі умудрились с..дити кабель ;D, відтоді фільм став комедією, хіба кінець трохи некомедійний. Ось скрін:



Як видно на задньому плані коло відеокамери лежить кабель, а ось полоска навколо нього - це розріз, через який витягли мідні жили. Там повсбди такий кабель ;D

Roy

ось той фільм, про який я тобі говорив. "Последний забой"


Meine Ehre heißt Treue

RedShift

Хех. Ностальжи... Я колись давав угля странє. Вистарчило мене на одну зміну.
Нагадую всім, що остання неділя серпня - День Шахтаря. Хоча в Черві вже сьогодні (четвер) кабаки зайняті і лунає пісня!  ;)
Darts matters!

linuxoid

Ось, накопав: як користуватись саморятівником - відео зроблене в нас, якість відповідна)


А ось посилання на сайт Шахти Відродження, звідки взяте відео.

linuxoid

Пам'ятаєте вент. штрек? Ось що з ним буває:

Roy

Цитата: linuxoid від 15.12.2012 00:11:34
Пам'ятаєте вент. штрек? Ось що з ним буває:

Фігасє...
Ну тоді, при нас, він здається двічі обсипався...
Meine Ehre heißt Treue

linuxoid

Цитата: linuxoid від 15.12.2012 00:11:34
Пам'ятаєте вент. штрек? Ось що з ним буває:

Мало не забув, уявіть якого розміру яйця повинні бути в прохідників, що в той завал лізуть і розчищають, та ще позитивні фотки там роблять. В одному з таких місць через постійні обвали утворилась пустота висотою метрі зі сто, коногонка недосвічувала но кінця. З пустоти випаливця камінчик, пробив дерев'яні затяжки і роздовбав в шахтаря каску і її вміст, благо вижив.
Ну як, повторимо вилазку?))

Caesar

Повторимо! і на дірку теж було б круто глянути.
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

358 Гості, 0 Користувачів