Газоаналізатори

Автор slod, 12.05.2009 09:38:21

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

slod

Хтось зтикався з необхідністю використовувати газоаналізатори?
Які бувають, які характеристики, скільки коштують?

inkognito

    Нажаль не стикався, але щойно гуглянув і знайшов таке. Ціни не у баксах, а в англійських фунтах.

    Ціни стартують як бачимо стартують від 600 фунтів (якщо ти хочеш портативний, а не стаціонарний), причому у комплекті тільки як я розумію тільки датчик СО та О2 - быльше ніц, тра значить додаткові датчики купувати...
   
Resistance is futile

Golem

ГА своїй конструкції газоаналізатори дуже прості прилади. Давач ціною 30-40 доларів підключений до АЦП. Ну і ціна, відповідно, не надто висока. Газовщики ходять з якимось напівсамопальними приладами. Є й промислові, занчно дешевше 600 Євро. Наприклад тут

Робилися вони ше за союзу, зараз пропонують аналогічні прилади тільки в сучасному виколнанні. В більшості кожен з давачів заточений під свій тип газу. універсальні ан всі випадки життя є тільки спектрографи :)

Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

  Може я не правий, але мені здається шо slod мав наувазі щось більш універсальне. Однозначно те, що зустрічав заточені під свій тип газу, ті шо поуніверсальніші мають зйомні датчики під різні типи газу. Як на мене достатньо будо б контролю СО (можливо СО2), метану та H2S (хоча останній шнобелем швидше почуєш явно).  А про ціну сперктрометрів я навіть боюсь гуглити, але шось мені підказує шо то девайси у пару десятків кіло і на колесиках... А ті що водяться портативні зовсім мабуть не годяться для оперативної оцінки загазованості.
Resistance is futile

slod

Цікавить щось універсальне, напевно зі змінними давачами, - бо все в одному і під свої потреби, таких напевно не існує :)
В основному щоб сигналізував про перевищення безпечного рівня по СО2, метану, сірководню.

zelja


goom

На роботі часто користуюсь СТХ-17 (сигналізатор термохімічний), вище було правильно зазначено кожний газоаналізатор орієнтований на конкретний газ, в основному це метани. Він показує відсотковий вміст від нижньої границі вибуховості, яка становить 5% від обєму приміщення, якщо комусь цікаво санітарно допустима норма 0,7 або 14%.

Golem

цікаво, дякую. Планую лізти в Південно-Західний колектор, там якраз газів і не бракуватиме. Весьч ас бути в протигазі неохота. Відповідно бажано мати з собою шось для аналізу метану і сірководневих газів, шоб в разі чого оперативно надіти протигаз і вибратися назовні. Можеш шось порекомендувати? Може маєш як позичити на вилазку?
Дігери всіх країн єднайтеся!

goom

Позичити на жаль не можу, бо на роботі загризуть, якщо є друзі з Червонограду там мож дістати шахтний - інтерферманометр (ніби правильно написав) теж виконує подібну функцію. Газ діє на організм як гіпноз, спочатку відчуваєш втому, прискорюється дихання, якщо на то не зважати то світло в кінці тунелю гарантовано. Порада - час від часу робити перевали і при тому навприсядки, газ концентрується під потолком. Повязки на лиці, типу бандана, прискорюють дію газу на організм.

Golem

Дякую. А Скільки?
Дігери всіх країн єднайтеся!

goom


Golem

шахтний - інтерферманометр ?
Дігери всіх країн єднайтеся!

goom

Отого не знаю, Червоноградці можуть дістати бо в них добувають вугілля, а я про нього знаю з  інструкцій, от не можу точно сказати чи то інтерфеманометр чи інтерферометр

SOC

А хіба не можна мати приєднані на 1 му приладі кілька давачів, і комутувати їх чи програмно чи механічно? Хоча, можливо у них різний не тільки рівень сигналу а і сам принцип роботи-тоді зрозуміло.  Також цікаво зібрати інфу, які саме гази протигаз затримує, а які- не дуже(стандартний зелений фільтр). Під різні гази розроблені окремі види фільтрів, відрізняються кольоровим маркуванням.
Я не тормоз- я повільний газ

Golem

Зі здивуванням для себе виявив, що в нас є дві конторки які також випускають Газоаналізатори. Екоюніт з КИєва і Говерла з Тернополя. Зокрема зацікавили прилади, які перепродає Говерлянська фірма. "Фірма "Говерла" володіє винятковим правом продажу газоаналізаторів фірми Biosystems (CША), на території України."
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Сьогодні купив побутовий універсальний сигналізатор газів типу "Maxi/C" за 250 грн. Заявлено що спрацьовує на 0,1% метану, 0,05% пропану бутану і 0,005% чадного газу. Тип чутливого елементу: напівпровідниковий, термохімічний. Живлення 6В 300 мА, наявні 5 штирів, так що думаю зможу підключити до сигналізації. Ще не тестував. Виробник нібити Польща.

Golem

Гарно. Цікаво чи можна його брати з собою на вилазки. Яке живлення/струм споживання?
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

На датчику написано MQ-4B (~4 бакси) виробник HANWEI. Зара шукаю даташит. Вкорпусі проглядається tiny) Нечинка не відповідає ціні. Живлення 6В 300 мА

Golem

Ну ясно. Можна живити від свинцевого акумулятора. Нічо, маєш бажання і кому збувати - можна налагодити випуск своїх аналізаторів. Вихід давача - напруга, міряєш її і маєш аналізатор :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Якість зборки явно підвальна. Кольорові наклейки роздруковані на струменевому принтері. Основне споживання енергії датчик - після включення він переходить у нормальний режим за 90-120 секунд. Вже думаю над промисловим виробництвом))

280 Гості, 0 Користувачів