Де у Львові можна стати палаткою?

Автор RoMeL, 17.07.2011 15:42:46

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

RoMeL

Де у Львові можна стати палаткою?  :)
Ну тобто переночувати без проблем. Шоб і від людей трохи подалі і шоб приємне, гарне місце було...
Можливо якісь парки ( Знесіння там чи шо) , якісь ліси... Які проблеми можуть виникнути з правоохоронними органами чи місцевими. Потрібна Ваша порада.  ::)
Fruere vita, dum vivis

Bottlehunter

На Знесінні, якщо зайти з вул. Старознесенської, біля фантомної залізниці. Там порівняно безлюдно і тихо.

На Кортумовій горі, туди сам би хтів піти переночувати ближчим часом

У лісі між Рясним і Брюховичами можна знайти більш-менш чисте, тихе, придатне для ночівлі місце. Ще там є малина, вчора їв))))
Най жиє Гуцулія!

inkognito

1) місцина навколо Четових скель, ближче до заводу де дріжді роблять;
2) вул. Медової Печери, сам кінець + 0,5 км наліво в ліс в сторону траси на Винники - там багацько ярів, у самому низу тече доволі чиста річечка (із джерела чи артезіанки). +500 метрів далі річечка троха розливається в долині, маємо по ліву руку добротний стіл та лавки із дерева + автентичний плетений пліт. Місце виглядає не засраним, локальним гопам, галаю влом туди спускатись, почому підніматись назад
Resistance is futile

Theslavik

А можна на Медову Печеру, в кінець і направо, (закинута мотокросна траса "Майорівка" де і сама Медова Печера) от буквально пів години тому був
Орієнтовні координати (місцина велика) 49°49'11.10" 24° 5'17.88"










І ще одне: декілька років тому вирішили провести там зустріч однокласників (зекономили на приміщенні) - провели без усіляких проблем, горілочка на свіжому повітрі швиденько нейтралізується організмом, менти думаю так далеко не ходять, хати місцевих далеко - їм не заважає


Anhorda

Кінець Медової Печери - гарна місцина.
За будинком 36 є щось схоже на оглядовий майданчик.
Нижче по схилу зустрічаються покинуті дачі.
Ближче до Личаківської в яру зробили велике сміттєзвалище, але туди можна і не ходити.

Anhorda

Ще одне місце - Сихівський ліс і територія за ним в сторону вул. Стрийської.

Переваги.
1. Гарні краєвиди, досить чисте повітря, відсутність міського шуму.
2. Ближче до Стрийської є декілька озер. На берегах спостерігаються любителі сонячних ванн. В лісі є річка.
3. Можна здійснити мандрівку вулицею, яка сполучає Вернадського і Стрийську. З неї відкривається вигляд на новий стадіон.

Недоліки.
1. Вулиця поки що тільки у екскаваторному виконанні, тому після дощу краще там гуляти у гумових чоботях.
2. Річку сихівчани з любов'ю називають Вонючка.
3. В сторону Хуторівки знаходиться зона суворого режиму.
4. Через ліс проходять ЛЕП.

Фото місцевості додаю:

RoMeL

Ого, не думав, що стільки людей відгукнеться! Всім дякую за допомогу!  :)
Скоро напишу для чого мені це потрібно  :P
Fruere vita, dum vivis

RoMeL

Хоумлеснес

Кожний з нас напевно не раз хотів би прожити частину свого життя, якось по-іншому, іншою людиною,  в іншій епосі , іншим чином. Що нас до цього спонукає?  Почуття що все йде якось не так, як хотілося, щось таке невловиме, що нам весь час  бракує... Без чого ми задихаємося... Свобода? Незалежність? Система з вибудуваними речами, поняттями і обов'язками не дає нам вирватися з цього монотонного статусу. Навчання, робота, сім'я.. чи можемо ми назвати себе вільними людьми? Не думаю... Ми в'язні  «системи»... Якщо ми погрузли в ній, то вже неможливо з неї вибратись. Багато з нас знаходить відраду в «онлайні», адже там всі ніби рівні, ми можемо бути там тим, ким би хотіли бути в реалі. Але чи дає нам це відчуття свободи, чи це просто ширма, яка нам закриває грати реальності?

Разом з тим, віртуальний світ займає все більше місце в нашому житті, так що цінність офлайнових артефактів знижується цілком природним чином. Якщо ми проводимо велику частину часу в онлайні, то яка різниця, як виглядає наша квартира, в якому вона місті, які там меблі? Головне, щоб канал в інтернет був швидкий і електропостачання було без перебоїв. Так що по суті,  виходить вже неважливо, де жити.

Фактично, зараз, винаймаючи квартиру я оплачую тільки можливість прийняти душ і переночувати. І за це оплачую немаленькі гроші. Так, звичайно, ще є такі поняття як «криша над головою», «почуття безпеки», «місце для зберігання речей»... але займаючись туризмом. я призвичаївся  бувати в далеких, часом  відлюдних місцях...так , що поняття «дім» для мене це – моя палатка, спальник і гарячий чай, а зона комфорту – не ліжко у квартирі, а гірський район чи місто в якому я зараз перебуваю. Насправді, людині, для комфорту потрібно досить небагато речей. Туристи мене зрозуміють. Вони ж , по суті є справжні мінімалісти, адже всі речі  носять на  собі, тому вага і функціональність кожної речі докладно перевіряється. Чи стають вони нещаснішими від того, що не взяли з собою у похід своєї улюбленої подушки чи ковдри? Звичайно , що ні.

Так склалося, що власнику квартири, яку я винаймаю потрібно вернутись до неї на 2 місяці. По домовленості з ним, більшість своїх речей я залишаю в нього у квартирі, а сам виселяюсь. Через 2 місяці – вертаюсь і продовжую її винаймати. Звичайно, що такий «шанс» я не можу змарнувати...

Я «відчалюю у свободнє плавання» на два місяці. Називати це можна по різному - - «бомж 2.0» чи «хоумлеснес» це не так важливо. Хоча я б назвав це таким собі «соціальним експериментом», причому цілком добровільним.

З собою я беру лише найнеобхідніші, високотехнологічні, функціональні речі – рюкзак з речима – одяг, палатка, спальник, газовий пальник, документи, електронні ґаджети та інші дрібниці і велосипед – для мобільності, пересування по місту і районі.

Я дальше буду їздити на роботу, заробляти гроші, подорожувати, займатись своїми справами, зміниться лиш те, що мені кожний день потрібно буде шукати місце для палатки, вирішувати проблему з зайвими речима і т.д. Я повністю перейду в автономний режим і буду як равлик свій дім і всі речі носити на собі. Чи буде така концепція життєздатною покаже лише практика. Я зараз маю достатньо коштів, щоб в разі потреби я б зміг швидко винайняти квартиру на місяць-два. Але хочеться все-таки дійти до кінця.
Маючи велосипед я зможу вільно переміщатись з місця на місце в межах Львова, а також поза ним. Все це разом – мобільність, мінімум речей, можливість їхати куди захочу,   має дати мені таке невловиме відчуття  свободи і незалежності, до якої всі прагнуть.

Головними питаннями, на які я можливо намагатимусь знайти для себе відповідь  ( крім звичайно «Чи я зможу так?» ) : «що таке для людини - свобода, незалежність, дім?», «В чому полягає щастя?» ::)
А це не прості питання. Всі ми в своєму житті періодично говоримо про те, що хочемо свободи, ми хочемо незалежності. Але не всі «зупиняються» і розуміють, що свобода у своєму прямому визначенні насправді нам не потрібна. Це не свобода, це самотність. Так...Свобода - це завжди самотність, зречення від суспільства, злиття з природою( перегляньте фільм «Into the wild» ). Але замість того щоб, сидячи в квадратній коробці квартири, відчувати самотність, можна залишитися наодинці з собою на волі. Так де пролягає межа між свободою, незалежністю і щастям?
Можливо я занадто високо підняв планку «філософії» на цей раз, але в будь-якому разі, думаю багатьом буде  просто цікаво почитувати мої пригоди . Тому до зустрічі на сторінках цього щоденника. :)
Fruere vita, dum vivis

gribkoff777

Вдалого експерименту!!! Якщо, не дай Бог, щось - звертайся <телефон в приваті>, Тарас
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

Caesar

Дуже цікаво. Якщо "відвідуватимеш" Брюховичі радий буду зустрічі , ну і звісно душ, пралка до твоїх послуг.
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Roy

Міг б зробити фоторепорптаж твоїх скитань джунглями міста, про побут, місце і т.д.  :) Можливо, результат буде цікавий.
Meine Ehre heißt Treue

yar-79

Особливо цікавить, як ти будеш вирішувати проблему душа, бо ж требя ходити на роботу ;D

Golem

Може перенести тему в "Я знаю місце?"

Можна ночувати і за межами Львова:
- За Давидовом є поворот Ліворуч, там за селом починаються дуже красиві місця
- Лісок з двома озерцями між трубами біля Сільмашу і обїзною Львова
- В мене на подвірї або за гаражом :) Є яблука, жолуді, електроенергія...
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

Цитата: yar-79 від 18.07.2011 11:27:28
Особливо цікавить, як ти будеш вирішувати проблему душа, бо ж требя ходити на роботу ;D

    Гадаю, проблема із душом вирішується купанням із милом у навіть не дуже привабливих водоймах, попри Львів знайти таких можна багацько. Не забуваймо, що є ровер за плечима.
    Будемо на бухідні до Ромеля в гості кататись, шкода (хоча скоріш цікаво) кожного тижня їздити у різні місця.
    ІМХО, тобі треба як мінімум чогось для самозахисту = від рогатки і бальончика, до травмату та зенітки.Та декілька наступальних гранат  :) Безпекою не варто нехтувати, то не Карпати, гуцули, кабани та медведи - то Львів, гопи, менти,  бухло, наркота ітж ітп. Їх комбінація є складною та непередбачуваною. Тому постарайся забезпечитись по максимуму - як мінімум софт постав на телефон, що у разі натиснення секретної кумбінацї кнопок буде капітанити SMSками SOS + твої поточні координати. Мене можеш включити у перелік.
Resistance is futile

gribkoff777

на Пасічній, там де починається Винниківський ліс (Пасічна, 125), за СТО є галявинка. На сервісі душ, електрика тощо.
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

Mike

Найближче до центру - Знесіння/Шевченківський гай. На північний схід від Лисої гори, з півночі, сходу чи заходу від музею, там майже ніхто не ходить. Цілком реально влаштуватись навіть на території музею, там є дири в огорожі і з в зовсім північній та північно-східній(там де яр) частинах музею люди появляються зовсім рідко та й то тільки на дорогах.

Північна Погулянка також не погане місце.

RoMeL

Всім дякую за поради пропозиції допомоги. Як буде нагода скористаюсь:) Значить, ночував я вже один раз "для проби" на медової печери, на схилі,по ліва сторону від стежки.Думав що місце безлюдне, але зранку бачив грибника? який щось шастав в 50 м від палатки.загалом місце непогане, знайти б ще трішки рівніше...також зробив висновок, що спальник потрібно брати, хоч і займає багато місця, без нього буде не комфортно. Сьогодні виїжджаю остаточно, попробую знайти місце на знесінні, до роботи якраз недалеко, ну а якщо ні, то буду далі шукати щось краще на медової печери
Fruere vita, dum vivis

RoMeL

Влаштувався на знесінні, знайшов кльове місце. Якщо все буде добре, завтра тут планую жарити ковбаски, такшо, хтомає бажання приїжджайте в гості,мені буде веселіше :)
Fruere vita, dum vivis

RoMeL

А ось і кілька фоток з вчорашнього дня ::) Як на мене місце дуже гарне. Може залишусь тут на довше  :P

















Коротеньке відео:
Fruere vita, dum vivis

RoMeL

Вночі була така гроза, що ппц  :o ,  гриміло так, що аж земля гуділа, дощ лив як з відра, а блискало так, що аж через палатку засліплювало :o . І ще до того всього поставив я палатку на пагорбі. Трохи було страшнувато, щоб блискавка не вдарила десь поряд :-X... Але загалом було досить кльово і комфорно. Особливо зранку, коли сонце встає і місто тільки просинається  :)











Fruere vita, dum vivis

224 Гості, 0 Користувачів