Статуї Матері Божої (обговорення)

Автор Mike, 22.07.2011 14:20:04

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Anhorda

Думаю, учасникам обговорення буде цікаво для загального розвитку переглянути фільм "Дух часу"/Zeitgeist, хто ще не бачив. Особливо, першу частину, яка досить тісно переплітається з темою.

Завантажити можна з цього сайту (фільм російською мовою).

В книзі О. Ніконова "Опіум для народу. Релігія як глобальний бізнес-проект (рос.) розглядаються схожі факти, на ті, які навів в дискусії Mike.

В анотації до книги автор пише: ця книга не про віру. Віра - особиста, внутрішня, інтимна справа кожної людини. А релігія і церква - зовсім інше...

Stinger

І взагалі боги живуть на планеті Нібіру, яка прилетить в 2012 році на Евро у Львові, а Гордон Фрімен всіх переможе силою своєї чарівної монтировки! ;D  Харе вже флуд розводити, статуї ставили і будуть ставити, корупція була і буде, бо то менталітет, який може переросте в шось нормальне через кілька поколінь, а святі покровителі стоять вже багато років, в кожен час свої, коли Божа Матір, коли Ісус, коли апостоли, є в нас наприклад статуя святому Христафору у Вірменці, є святий Іоан із Дуклі, і нехай стоять, головне щоб постановка статуй на кожному кроці не переростала в ідеологічний фанатизм на шкоду людям, як це вже перейшло на високому замку з хрестною дорогою, де хрести стоять на кожному кроці замість дерев, десь можна провести паралель з совдепом та пям'ятниками Леніну на кожному кроці, от в чому проблема, а на рахунок Божої матері, то її могила десь є на святих землях і є багато інших святих захоронень, і то були живі в свій час люди, які шось там робили хороше, і яких причислили до ліку святих, тут немає казок, казки народжуються в наших головах...

Synoptyk

Цікаво нанести ці місця на мапу міста. Клік на "місце на мапі" і у вікні поряд з'являється світлина та коротка історична довідка. Така собі сторінка в Ін-ті присвячена тільки релігійним скульптурам.
...Бо ж тепер вона знала, куди йде, і казала сама собі: "Поспішати не варто. Колись усі там будемо."
А.Мілн, "Вінні-Пух та його друзі", пригода 16.

83 Гості, 1 Користувач