Гуляння від Підзамча до ТЕЦу-2.

Автор :-), 24.07.2011 23:39:13

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

:-)

Оскільки Lesyk дуже крутий і популярний тру-дослідник тепер, то я теж хочу бути крутим і популярним, і тому я рішив із ним тусити наразі.
Зустрілися біля Менори, була то субота, 23,07,2011, коли Alter гуляв колією на південь і пішли собі до Підзамча бо звіт називається що звідти то й туди іпшли.
Дорогою трапився чудовий зразок майстерності наших місцевих умільців, що виражається у вмінні із харчової нержавійки робити разні красіві речі.

Потому був переїзд який переходить у міст, але хоча поїзд їде і верхом, переїзд блокується полюбе, хз чьо так, певно на сигналізаційному щиті то всьо одна лампочка показує. НА фото можемо спостерігати істинну тінь пані - червоний каптурик несе пиріжки бабусі.

Потому воззріли якийсь будинок із вапняним басейном, позаду якого був (і до нині певно є) великий баняк чимось підпертий.

Всередині будинку тельферок із грейфером, дивно що досі висить і ніхто його ен експропріював, певнотому що двигун експропріювали загодя.

Лесик рішив що треба трохи поматрацити, чим активно і зайнявся

Але наливши свій шлунок соковинкою, розчарувався, коли побачив цілу калабаню абсенту. Правда бадяжений він був, зате халява.

Абсент  торкнув, наш бравий Лесик почав дряпатися на стіни.

Інформація для читаючих - абсенту там багато, різні сорти в різних коритцях.

Така собі непальона реклама соковинки експлорерами

Вищезгаданий підпертий баняк

Кароч підпора то є конвеєрна естакада, у які ми знайшли дірку

та й подалися через нею до вимаршу вперед і вгору-вгору

юним механікам буде цікаво як виглядає рама конвеєра, і також це було заготовкою для відмазки - студенти-механіки з Політеху, роздупляємося як то все виглядає. Доречі, плуг для скидання сипучого матеріалу із стрічки конвеєра

підніматися було захопливо та дуже цікаво

якщо висунутися із вікна то відчуття горизонту ще було

але якщо дивитися кріз віконця із середини то така собі дезоріентація була наявна

виробничі приміщення поруч

багато метрів вниз у нездоланній дірці, яка підстерігала нас у самому верху конвеєрної естакади


Далі про наші невдачі буде завтра, бо пізно вже, треба спати і загалом я не в настрої, думаю, от які ви всі матрацники, я такий весь пузатий там лажу, а ви всі такі молоді і красіві ні. Злий я, от.)))

Наразі на роботі, ТП майже зіпсувала настрій, але таки не повністю, тому плювання жовчю буде не таким досконалим як вчора.

Розвіємо інтригу довкола нездоланної дірки - Lesyk є настільки крутим, крутіший ніж чак норіс, тому ми таки її здолали і потрапили в середину баняка, він же силос зберігання щебеню. Всередині розташований цікавий механізм, якби мені ті знання тоді як писав курсову на схожу тематику, ех...
Отже про механізм:
щебінь чи яки інший сипучий матеріал подається стрічковим конвеєром на головку силоса, після чого потрапляє на розподільчий механізм (назву його так, бо так я б назвав його), який розподіляє матеріал між комірками. Ну так, комірки є в силосі, тобто не просто величезний баняк, а з перегородками, кожна із яких напевне має свою розвантажувальну систему - лючок із шибером. Власне підхід конвеєрної стрічки до розподільчого механіму.

Сортування по комірках відбувається шляхом переміщення конвеєрної стрічки із дифузором по направляючій рейці, по колу. Підїжджає ця вся хрєнь до комірки, яка завбачливо загратована на випадок падіння працівників та крупних кусків матеріалу і сипле туди. Потім в іншу і т.д.

Хоча як варіант, це все об'єднано, тобто є таки єдиною ємністю, а таке розсипання куди попало ведеться задля рівномірного розподілу матеріалу, відповідно рівномірного розподілу напружень конструкції, відповідно підвищує стійкість та зменшує можливість руйнування такої чудової споруди.

От комірка ґратами

А якщо таки окремі ємності, тоді є можливість зберігати різні за своїм походженням і фракцією матеріали, або запобігати його злежуванню, шляхом поступового і почергового розвантаженні із одної чи іншої ємності.

Нажаль таки не надто заглядав в середину, більше по сторонах і прислухався. 8)

Вид із вікон головки силоса



Розібрані ферми мостового крана, чомусь майже сльозу вибиває, а колись він був молодим і сильним, піднімав всього багато.

Потім наш герой титан і напів-бог в одній особі Lesyk каже: "Пацан, чуєш пацан! Там є сходи! Давай на дах! І покажемо всім їм "фак"!!!"

На даху так нічьо, трави дофіга

і ТЕЦ-2 видно

А ще вночі вся територія просвічувалася потужними світильниками. Наразі час змусив їх до бездіяльності

Загалом нашому герою сподобалося, каже об'єкт зачьот!

Ще раз кинули оком на довколишні краєвиди і почали спускатися

Кілька поглядів "за борт"

Якось так дивно дерева ростуть, хмм...

А з непереборної дірки падати так немало, можна встигнути крикнути щось на кшталт "Агсл!!!" чи там "Бть!!!".



Кнопка зупину конвеєра.

Вид в конвеєрну галерею зверху, загалом враження що шахта ліфта

Наш супер-герой хвацько долає непереборну дірку

Опорні ролики конвеєра

Ролик який запобігає сходу стрічки конвеєра, я тут зробив те що в Alter'а прописано: "Прийшов, побачив, розкрутив".

А цей кінцевик має зупинити конвеєр в рачі якщо обхідних спалить якусь несправність.

Звалили ми із тої апасної території, зазняли на пам'ять це чудове дітище інженерної думки та й пішли собі далі.

Побачили витік Полтви. Супермен Lesyk каже що смердить не так як під Полтва, каже внаслідок того що із Рясного притока, вона псує весь аромат.

Опора-шланг

ТЕЦ вже недалеко, серце в грудях починає битися радісніше.

Натрапили на теплотрасу, Lesyk'а засмучує намагання з боку "ЛТЕ" перешкодити нам мандрувати теплотрасою. Але він дуже крутий тому таку перешкоду і три інші ми подолали.

Серце б'ється все радісніше і радісніше

ше радісніше

Навпроти силоси для цементу - також приємно для ока інженера

Ще радісніше

А тут вже стрілка лічильника ударів в червону зону перемістилася

Фінішна пряма

Перед нами гостинно відкрила ворота така чудова споруда як ТЕЦ-2

Вузол пересипки. Річ в тому, що ТЕЦ-2 була спроектована для спалювання вугілля Львівсько-Волинського басейну. Але заборона ще у 80-х на застосування вугілля у великих містах та розвал Союзу призвело до припинення будівництва.

Зважаючи на те в якій наразі Україна ситуації із газом, на якому наразі працює ТЕЦ-2, як на мене було б варто продовжити будівництво паливоподачі, та нових котлів які працюють за новітніми технологіями. Таку собі реконструкцію зробити, але на це треба багато грошей та голів.

А наразі стоїть воно все не повністю функціонуюче. ТОбто повністю не функціонує. Та й вугілля кажуть наразі заледве на Бурштинську ТЕЦ вистачає, Добротвірську вже ніхто серйозно не сприймає, в колах спеціалістів подейкують, що якби "Західенерго" закрило останню, то вийшло б в плюс, а так банкротиться, щоб "Східенерго" і "Західенерго" стали "разом".

Естакада, і вагоновловлювач, який таки виконав свою функцію.

Видно недомонтовану галерею паливоподачі. Наразі там функціонує два водогрійні котли, які розраховані на спалювання вугілля, електрофільтри на виході звичайно ж є.

Підозрюю що тут мала б розташовуватися паливна контора.

Йшли ми йшли, кароч обід нідед, та ще й таке чудове місце. Тому на сходах вузла пересипки скушував броколі із оливковою олією. Наш герой відмовився, каже це не тру, він їсть лише м'ясо. Апасний він я вам скажу.
Декольтем своїм мене манила.

Lesyk

Такво. Продовжу цю розповідь. Але передусім хотів би підмітити, що я їм не просто "лише м'ясо", а "лише м'ясо дітей до 5 років". Але мова зараз не про це. На сходовій клітці пересипної станіції Пан :-) трошки підкріпився вего-ланчем, я в свою чергу наситився сонячною енергією. Після цього етапу мандрівки у нас з'явилася сміливість піти нагло по території. І, досить швидко, нас зустріли працівники ТЕЦ які збирали яблучка. Пан :-) провів їм пізнавальну лекцію про можливості модернізації даного підприємства і т.д. (особисто я не дуже уважно слухав дану лекцію через присутність там надмірної кількості мені невідомих технічних визначень та абревіатур, через які я досить швидко втрачав нитку розмови). Після закінчення даноїї лекції нам кожному дали по яблучку, і ми вирушили далі. Ось власне документальний доказ поїдання мною яблучка -

А ми продовжили рухатися далі. І усе більше і більше віддалялися від самої ТЕЦ.

Рухалися ми попри колію, яку явно ремонтували не так давно (частина шпал замінена на залізобетонні),тим не менше та колія вже настільки довго не використовувалася, що поміж тих шпал попростали немаленькі дерева. Я вже багато разів бачив, коли поміж дерев'яних шпал проростали дерева...але щоб поміж бетонних - таке я побачив вперше.

А ми усе віддалялися і віддалялися від ТЕЦ...

Допоки не дійшли до нових недосліджених споруд. Цей міні-комплекс складався з трьох великих приміщень, залізничної естакади (яку дуже гарно підтопило) та двох великих іржавих-іржавих бочок з драбинкою, призначення яких я не знаю.

Судячи з залишків бетону і т.д. була висунута теорія про те, що це був маленький бетонний завод для Потім ми вирушили далі. Перед нами була якась споруда, схожа на якусь адмінбудівлю, їдальня та якась розбита хатинка. В неї ми і зайшли. Вона сповнена різнородними артефактами (пляшками, документами, газетами, різною технічною літературкою).


Після нашого обходу їдальні з адмінбудівлі вискочив охоронець, почав шось там триндіти... Менше з ним... Ми вирушили далі дорогою вглиб території. Ми пройшли ще поз одну браму де почав гавкати пес, а потім донеслося гавкання сторожа диким матом. І тою дорогою ми дійшли...до брами "ЛьвівЕнергоСпецРемонту".

Там був тупік, тому ми розвернулися і пішли тою самою дорогою у зворотньому напрямку. Знову пройшли повз браму згавкаючими псом і охоронцем (у тамтого охоронця дуже гарний талант до створення дуже колоритних матюкливих монологів...йому б на телебаченні працювати, а не браму охороняти... І так ми тією дорогою ішли-ішли допоки не дійшли до КПП.

З будівлі доносився ше якийсь матюкливий монолог, але він вже нас не стосувався. Ми просто пройшли під шлакбаумом - і вийшли до с. Муроване. Там ми сіли на автобус, і на цьому закінчилась наша подорож тим краєм.

Обговорення тут.

momastalker

Interesting stuff the power plant 2! 8)
I tried to translate with google translator but probably I miss the reason why you refused to get into the power plant, as you've been so close to the building itself. Is it active or guarded? (doesn't seem so..).

Lesyk

2 momastalker:
We met guards and thay don't wanna to go with us inside work teritory.

momastalker

Цитата: Lesyk від 02.08.2011 14:41:15
2 momastalker:
We met guards and thay don't wanna to go with us inside work teritory.

ok, now is crystal clear! thanks!

:-)

Цитата: momastalker від 02.08.2011 14:23:11
Interesting stuff the power plant 2! 8)
I tried to translate with google translator but probably I miss the reason why you refused to get into the power plant, as you've been so close to the building itself. Is it active or guarded? (doesn't seem so..).

This CHP is active & guarded. Guard consist of old, but very evil man, which call many labels & threats to you. Exept oldman on territory you can meеt drunk locksmither's and welder's, what can beat you by wrench or throw nut in your head. 8)
This can happen whis You at CHP-1, when I work there do that. :D
But at CHP-2 are more intelligent persnаl. I think so... ::)

And it makes only heat - turbines had not installed - USSR was broken.


P.S. Мля, кілька років не використання агліцької дають свої плоди, хоча писав я завше не ахти. І хз чи мене хтось зрозуміє. ;D
Декольтем своїм мене манила.

momastalker

Цитата: :-) від 02.08.2011 14:58:30
And it makes only heat - turbines had not installed - USSR was broken.

That's interesting to hear, I though it had turbines.
BTW, I wonder how many things have been left unfinished because of USSR crack down.  ;)

:-)

Цитата: momastalker від 02.08.2011 18:21:10
I wonder how many things have been left unfinished because of USSR crack down.  ;)
The same makes me unhappy & depressed.
This CHP could be an potentional workplace, which interesting for me. I would make my diploma work about reconstruction on it whis CFB-boiler's - it will be able to make electricity exept heat from bad coal whis very low emissions, but top-manegers of it's operator said thet they are not needed this project, and not USSR now is - nobody would finance this, because nobody interesting of this.

FFFUUUUU!!!11111 >:(

Sorry, its very painful topic for me.

P.S. Щось всередині вперто підказує, що мав би я максимум  шість балів за таку свою писанину в школі. В принципі так і мав. ;D
Декольтем своїм мене манила.

273 Гості, 0 Користувачів