Вибираю рацію

Автор Drusja, 28.07.2011 17:10:24

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 3 Гості дивляться цю тему.

YserL

Подивився у інтернеті, 480 знята з виробництва. Як замін Midland LXT490VP3, по характеристиках однакова. Хто про них що чув? Поєму у 490 немає вібро.

Roy

Допоможіть вибрати рації. Наразі приглянув 2 мідленди:

1) Midland GXT1050 (Її діапазон 462-467 МГц, цікаво, як буде в'язатись з іншими?)
2) Midland GXT 795VP4

Основні вимоги до рацій.
- водонепроникність
- гарнітура
- потужність (дальність дії)

Бюджет - 150 у.о.
Meine Ehre heißt Treue

dimich99

Це все недорації. Потрібна 1 чи пара?
Зверніть увагу на
WOUXUN KG-UVD1P
QUANSHENG TG-UV 2
Обидві дуалбендові.
Смачні ціни я знайшов тільки тут http://www.radioprofi.com/ (не реклама).

Roy

Цитата: dimich99 від 08.08.2011 08:37:58
Потрібна 1 чи пара?

Потрібна пара.
Meine Ehre heißt Treue

dimich99

Цитата: Roy від 08.08.2011 08:52:24


Потрібна пара.
тоді трохи перевищите бюджет, але воно того варте. Квашенги хвалять.

Drusja

Цитата: Golem від 07.08.2011 19:27:48
LXT480 юзаю доволі довго. Спочатку брав їх в знайомого, потім купив свої. Проста і надійна штука. Звязок тримала між Бистрецем і Ільцями, це кілометрів 20 поміж горами. Користувався в вологій печері під Петросом. В занйомого була впала зі скель, метрів так 7 за його словами, відледіла ручка гучності, але звязок тримала далі.  Сам бачив.

Зараз тримаю в руках LXT480, даруйте а звідки там ручка регулювання гучності?

Цитата: YserL від 07.08.2011 20:48:06
У дискусії зароджується істина! Записав у wish ліст:
- Купити Midland LXT480VP3
Якщо хтось замовляти за кордону, підписався б.

Теж записав у wish ліст але Midland GXT1050. А на рахунок з закордону, питання цікаве на amazoni бачив за $75.17 в Україні хочуть 1000грн. за комплект.

Хто ще хоче замовляти - давайте визначатись де краще і надійніше купувати, бо я особисто з закордону ще нічого не замовляв. Тому про тамтешні сайти ніц сказати не можу. Особисто я буду брати повний комплект Midland-GXT1050VP4.

Цитата: YserL від 07.08.2011 22:24:24
Подивився у інтернеті, 480 знята з виробництва. Як замін Midland LXT490VP3, по характеристиках однакова. Хто про них що чув? Поєму у 490 немає вібро.

Так дійсно у LXT490VP3 немає вібро, судячи з описів в інеті і на офіційному сайті.

P.S. Юзав на Тустані цих вихідних ті ж LXT480. Враження доволі не погані, в лісі поміж скелями 1.5 - 2 км впевнено і чітко тягне, шкода не випала нагода більше віддалитись. Ще сподобалось те, що в сильному шумі, тобто на концерті один одного чітко чути. По місті з приміщення в приміщення 800 метрів зв'язок був ніякий, тобто голосу чути не було лише виклики (ну але це залізобетон приміщення Електрону, з купою вишок на даху і старенький будинок на привокзальній з метровими стінами). Коли вийшов з Електрону вже було добре чути. Батарея теж непогано себе показала - цілий день нормального користування не вбило жодної поділки на екрані.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Golem

Соррі, я неуважно подивився на модель. Та, що мав на увазі я Midland GXT760VP4 36-Mile 42-Channel FRS/GMRS Two-Way Radio
Дігери всіх країн єднайтеся!

Drusja

Нагуглив сьогодні кілька цікавих сайтів по темі рацій, термінів, частот і дозволів.

Тут терміни.
Хороше FAQ від хлопак з Екстріму.

Ще нарив табличку частот Midland 22+28 - реально існує лише 22 частоти а решту 28 це ті самі 22 лише з субтонами. Що таке субтони гарно описано вище в кінці статті з Екстріму.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

dimich99

Цитата: Drusja від 08.08.2011 22:01:06
Нагуглив сьогодні кілька цікавих сайтів по темі рацій, термінів, частот і дозволів.

Тут терміни.
Хороше FAQ від хлопак з Екстріму.

Ще нарив табличку частот Midland 22+28 - реально існує лише 22 частоти а решту 28 це ті самі 22 лише з субтонами. Що таке субтони гарно описано вище в кінці статті з Екстріму.

Мідланди це не рації це більше WalkieTalkie, це не серйозна річ, просто гарний корпус :) .
Реально почитайте про той Кваншенг. І подивіться його сітку частот і потужність і тьму функцій.

Drusja

Цитата: dimich99 від 11.08.2011 09:12:39
Мідланди це не рації це більше WalkieTalkie,

Ну ніхто й не заперечує, що це WalkieTalkie. Вони з самого початку так позиціонуються, просто в спілкуванні легше сказати рації ніж WalkieTalkie (а потім не всі знають, що таке WalkieTalkie). Та й Ваші Квашенги теж до цієї групи відносяться.

Цитата: dimich99 від 11.08.2011 09:12:39
це не серйозна річ, просто гарний корпус :) .
Реально почитайте про той Кваншенг. І подивіться його сітку частот і потужність і тьму функцій.

А китайська рація серйозна річ? З ліхтариком і ФМ радіо, ще забули туди фотокамеру і телевізор втулити. ;D
Прочитав про Квашенг. Особисто в мене жахлива відраза до китайського, а тим більше до їх мегауніверсалізму. Тому кому що подобається той те й купує.

P.S. Вчора з братом тестували ті ж LXT480 по трасі на відстані 4км. - зв'язок прекрасний. По рельєфу був між нами пагорб і лісистість. Як на мене цілком достатньо для їхніх 4Вт.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Drusja

Ну наскільки я розумію тема вичерпалась і я надумав купувати одразу два комплекти Midland-GXT1050VP4.
Хто має бажання приєднуйтесь, зекономимо на доставці. І не обов'язково саме ці.
І якщо хто знає де краще брати, бо зараз бачу нормальний варіант лише amazon, - буду вельми вдячний в пивному еквіваленті.
З Гамерики просто далекувато, хіба би хто з знайомих туди ближчим часом їхав  :).
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Roy

+1 комплект Midland-GXT1050VP4.

Meine Ehre heißt Treue

:-)

if $69.84 per pair + пересилка, then buy. ;D
Тобто одна пара +, але якось оперативно щоб, доки я у Львові, ібо потім хз, хоча міг би і на картку гроші перекинути.
Таки да, таки той поєздатий мідланд. Чорного кольору. Ну зі срібним хай вже.
Декольтем своїм мене манила.

Drusja

Якщо скористатися пересикою Shipito і їхнім калькулятором то вартість пересилки чотирьох комплектів 45$ це якщо 6-10 днів. Залишилось питання в надійності цього мейлера.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Caesar

а якими частотами користуються військові, міліція та інші структури в Україні? найшов в неті ніби від 36 до 147
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

US5WEO

Наприклад в мене на столі стоїть автомобільно - стаціонарна радіостанція Icom F110 яка майже завжди увімкнена, коли я вдома. Чудесний альтернативний засіб звязку :) Звичайно вона не має спільних частот з PMR чи LPT діапазонами на яких працюють ці портативні "бздюльки" Але теж працює на УКХ, має 128 каналів які можна запрограмувати з компютера в межах частот 136–174MHz В цих межах точно знаю працює міліція, таксі, швидка допомога, залізниця, ДАІ і звичайно радіоаматори:) Має потужність 25 Вт. Антени на дасі будинку вистарчає мати локальний радіозвязок (найкраще для цього УКХ діапазон підходить, тому різного роду служби ним користуються) по місту і частково по області, все впирається не так в потужність радіостанції як в антену яку ти спромігся собі прилаштувати і її висоту над місцевістю. Також на ті частоти продаються по 50 уо портативні радіостанції наприклад Kenwood TH-K2AT потужність в них 5Вт десь на радіобазарі подібні бачив, можна з клавіатури швиденько набрати потрібну частоту, працювати з розносом частоти прийому і частоти передачі, в інших моделях ненабагато дорожчих навіть скремлер є, який шифрує голос) і безліч інших наворотів. Але є один мінус, а саме потрібно отримати дозвіл в ДІЕ на користування такими засобами звязку, бо хто зна хильнеш зайвого і почнеш перешкоди службам робити, а це вже якесь кощунство :D  Крім того отримаєш від ДІЕ унікальний позивний, узгоджений з міжнародною тири-пири щось там ... Наприклад король Марокко Хасан II має позивний- CN8MH а королі Саудовської Аравії Сауд- HZ1SS, Фейсал- HZ1AF и Фахд- HZ1AA :)

YserL

А скільки коштує ліцензія?

US5WEO

 Чесно кажучи процидура отримання ліцензії трохи марудна- потрібно прийти в ДІЕ, написати заяву "На право виготовлення (придбання) аматорської радіостанції". Виготовлення мається на увазі, що радіостанція може бути навіть саморобною! Homemade так сказати :) Після цього представник ДІЕ робить АКТ технічного огляду, якщо радіостанція стаціонарна то може прийти до вас додому і оглянути як у вас це діло облаштовано, чи правильно споруджена антена, чи є обовязково грамотно зроблене заземлення, чи радіостанція відповідає передбаченим регламентом аматорського радіозвязку параметрам. Далі раз на пару місяців збирається комісія, де вам і решті охочих отримати ліцензію потрібно здати один раз екзамен, переконати комісію що з правилами звязку ви ознайомлені і являєтесь адекватною людиною :) А вже аж потім ви отримаєте жаданий дозвіл з певною категорією, наприклад навіть сама початкова категорія дасть вам право працювати на частотах: 1,838 - 2,000 МГц, 28,100 - 29,700 МГц, 144,035 - 146,000 МГц, 430,000 - 438,175 МГц, 1260,000 - 1300,000 МГц а це вже 1,3 ГГц, різними видами модуляції. І цілком законно будете в своє задоволення користуватися радіостанцією не побоюючись що десь на вулиці до вас примахається міліція, чи в дорозі ДАІшник поцікавиться чи маєте дозвіл на встановлену рацію. А щоб це все діло оформити потрібно оплатити 2 смішних рахунки, наприклад в 2002 році це було 0,02 коп та 0,09 коп. в відділені банку тітонька навіть нервувала трохи, говорила мов паперу більше тратимо...))) і ще один рахунок десь на 17 грн приблизно, точно вже не памятаю, отже в сумі було не більше 20 грн.

YserL

До речі на рахунок ДАЇ десь читав що їх можна посилати далеко при спррбі перевірки радіостанції. Це право має тільки частотнагляд.

linuxoid

А рацій з сертифікатом частотнагляду хіба не продають? Та й, на скільки я знаю,  на любительських хвилях і до 4 мВт можна балакати без дозволу, хоча, певно, помиляюсь.

274 Гості, 0 Користувачів