Ремонт вулиць та доріг Львова

Автор explorer, 16.06.2011 00:20:53

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

explorer

Тут розповідають про плани замінити старовинний глибокий колектор під Городоцькою на новішій, в межах поточного ремонту:
http://lviv24.com/news/newsVideo.do?nini_shlyahoviki_remontuyut_bagato_lvivskih_vulits&objectId=73661

Stinger

На данний момент розрили ще частину дороги навпроти цирку, там на поверхню вилізли залишки старого колектора, або ще якась підземна споруда











Також вдалося підібратися до одного з колодязів, та заглянути в колектор, глибина вражає






Rolex

Доброго всім дня! Ця споруда є старим колектором побудованим в середині 19 століття. Працював він десь до 1880их років, коли був побудований і до нині діючий колектор на більшій глибині. Максимальна його глибина доходить до 12 метрів біля костелу на привокзальній. Зараз я часто в нього спускаюсь для контролю ремонтних робіт, постараюсь як найшвидше викласти фотки.

YserL

Цитата: Rolex від 06.07.2011 20:16:49
Доброго всім дня! Ця споруда є старим колектором побудованим в середині 19 століття. Працював він десь до 1880их років, коли був побудований і до нині діючий колектор на більшій глибині. Максимальна його глибина доходить до 12 метрів біля костелу на привокзальній. Зараз я часто в нього спускаюсь для контролю ремонтних робіт, постараюсь як найшвидше викласти фотки.
Будемо з радістю чекати фото.

Bottlehunter

А крім фото дуже хотілося б почути якусь нову інформацію.

Я чув, що під старою Левандівкою теж є прохідний колектор (ровесник Полтви). То може бути правда?
Най жиє Гуцулія!

Nick_c3

Rolex, і як, будуть докопуватись аж до 12 метрів? Чи новий колектор має прокладатись на меншій глибині? І ще цікаво, чи будуть колектор там десь після перехрестя з Любінською розвертати в сторону південно-західного колектора?

Rolex

Старий колектор лишається діючим, замінять тільки колодязі і підключення. Про Любінську не знаю. Про Левандівку спитаю у водоканальщиків але якщо він там і є то вже сучасний.

Lemberger

Вітаю, панове. Мені подобається, що ви робите і я з насолодою переглядав ваш форум. Якщо не заперечуєте, деколи докладатиму своїх п'ять копійок з того, що пам'ятаю чи колись чув.

Про колектор на Городоцькій - 9 грудня 1959 року в колекторі стався вибух, співпадінням чи ні, але було це саме в день візиту Хрущова до Львова. Навколо цього вибуху виникли, як то буває, всякі міські легенди, але попри це сам факт вибуху - річ відома. Не знаю, як сильно тоді колектор було пошкоджено, очевидці казали, що позлітали люки і вихлюпнула вода.

Тут стаття до теми, в якій згадується вибух:

http://gazeta.ua/post/319045

ЦитуватиУ день приїзду Микити Хрущова до Львова на вул. Городоцькій стався вибух. Вулиця веде від залізничного вокзалу до центру міста, нею мав проїжджати кортеж Хрущова. Маршрут змінили. Містом поповзли чутки. Одні казали, що це бандерівці вчинили диверсію. Інші — що вибух стався через витік газу в каналізації. Офіційно про пригоду ніде не повідомляли.


Хтось зі свідків розповідав, що ніби-то вибух стався після того, як один з чоловіків викинув недопалок в каналізацію через дірку у люці. Причиною був ніби бензин, який витік в колектор із заправки.

:-)

Таким цікавим пристроєм буквально висвердлюють (фрезерують?) колодязі до колектора.
Зустрів сьогодні біля Ельшбети.


P.S. Якби хто підказав якого хорошого конвертора в приват , я б і відево ін екшн виклав.

Пасіба Рою за рекомендацію Ені Відео Конвертера. Але поворот довелося проводити АСДСее, хрєновенько якось.


Власне те що написав Друся знизу із бонусом - замір глибини:


Загалом установка така нічьо.І КрАЗ, на якому воно змонтоване.
Установка певно наша, якби от ще не туди-сюди, а з глибини землю виймало, було б геть чудово. Хоча це лан оптимівзаторів-механіків.))
Декольтем своїм мене манила.

Drusja

Бур цей мега респектний. Бачив його у роботі, там же. Висвердлює колодязь поки не заповниться внутрішній простір буру, після чого піднімається і витрушує на платформу все що накопилось і знову з початку. Платформа теж механізована і у момент коли бур піднявся подається безпосередньо під ноьго для збору висвердленого. Коли платформа заповниться - вона піднімається і висипає весь непотріб на вантажівку (в ідеалі). І все це максимально продумано і механізовано - тому керує цим монстром всього лиш одна людина.
P.S. Мають же люди хорошу техніку.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Roy

Так собі подумав, що вже як рік і більше активно проводять ремонти доріг, все кругом розкопують, відкривають старі колектори та комунікації, і в нас, про ці важливі для Львова події немає окремої теми.

Тепер вже є. Отже, пропоную тут викладати фото з етапів ремонту, дестрою, укладки, прокладки та інших видів діяльності, які в будь якому випадку вплинуть та змінять наше місто. Та й для історії, типу як воно було, і як стало. Цікаво ж потім буде, для нащадків так сказать.

Неварто, як раніше в темі про Полтву писати про ремонт Городоцької та про її колектор  :), то до Полтви ніякого відношення не має.

Тепер все тут. Будь який матеріал, фото, відео, описи - все варто викладати у цій темі.
Дуже часто, проходячи вулицями стаємо свідками цікавих подій, навіть таких, де б попкорн і кола були дуже доречними для перегляду вуличних баталій... :D



Для початку, вчорашні фото, Личаківська.














Тече річка бистра,
Тече і шумить,
Та ні кого не хвилює,
що в ній так смердить.
(с) Roy

це колектор, чуть нижче повороту на Заньковецької. Ще зверніть увагу як скобки зігнили.
а метрів на 100 ще нижче, колектор практично но поверхні. Виглядав свіжим. І потоку води не було і запаху. Невже окремий дощовий колектор провели?




Труба пацани, капец


"Шо сі дивиш? Шкоро туво МЕТРО буде!"  ;D


А жеби було метро треба в Марусі всю горівку забрати! А вона не дає...Стала і стоїт.


"Місьо, ШО ж ти бл%дь наробив?"


"Ціхо Орку, кидай плитку поки Іванович не видит"


От так. Наше гарне місто буде скоро буде ще гарнішим!

Ну і про всяк випадок обговорення

P.S. Не забувайте ставити на фото ватермарки!
Meine Ehre heißt Treue

Chuhaystur

До слова значна частина вулиць ремонтуються не у відповідності із нормами, а також із порушеними нормами здорової логіки. Під час ремонту з-під дорожнього полотна не виносять кабелі електромереж. Тобто цим уже в самому початку закладаються перспективи для майбутнього перекопування і, як наслідок - виведення із належного стану доріг. Теоретично, під час ремонту можна і не виносити кабелі з-під дорги, але у такому випадку іх в обов*язковому порядку потрібно обладнувати спеціальними чохлами (гроші, на які, звичайно ж, не передбачені). Таким чином, маємо ситуацію, коли дійсно якісне асфальтове покриття європейського рівня необхідно буде розбивати і переривати, аби добратися до кабелів, що пошкодилися.  Також на деяких ділянках доріг порушуть звичайні норми ДБН-ів, наприклад: на вул. Кн. Ольги (котра вже давніше ремонтувалася), не облаштовані службові тротуари, що є грубим порушенням. Оскільки газон, що від тротуару (а точніше - не газон, а грунт, на котрому останні росте НЕ має права дотикатися до дорожнього покриття). Там в обов*язковуму порядку необхідно влаштовувати службові тротуари, шириною 0.75м. Ітд. Таких неув*язочок, думаю, можна багато знайти. І все зводиться до того, шо скупий платить двічі.
пі-сі: на рахунок кабельних мереж дуже би хтів помилятися  :)
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

still


Anhorda

Ремонт вул. Гонти
серпень, 2010



Ремонт пл. Галицької
серпень, 2010



вересень, 2010











Ремонт вул. Шевченка біля Рясне-2
травень, 2011



Ремонт Городоцької
серпень, 2011





Ремонт Личаківської
серпень, 2011


Anhorda

Нанесення дорожньої розмітки на просп. Свободи
квітень, 2007








Pruvud

На біса хрест
На ворога ніж

still


ZED

Сьогодні на пр. Свободи ліворуч від Опери почали знімати асфальтове покриття і перекрили всі три дорожні смуги. Очевидно, що ремонт стратегічно важливої вулиці змінить схему проїзду центром на "недільну версію"як мінімум на місяць  :( Враховуйте це, плануючи кудись їхати!

Dima_Bear

Ремонт вул. Євгена Коновальця:






Розпочався ще на початку літа.

SANECKA

ЦитуватиСьогодні на пр. Свободи ліворуч від Опери почали знімати асфальтове покриття і перекрили всі три дорожні смуги. Очевидно, що ремонт стратегічно важливої вулиці змінить схему проїзду центром на "недільну версію"як мінімум на місяць  :( Враховуйте це, плануючи кудись їхати!
Читав сьогодні в газеті, що там планують відновити бруківку, яка має бути під шаром асфальту.

221 Гості, 0 Користувачів