Відеозйомка з аеростату

Автор ZED, 01.09.2011 23:48:33

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ZED

   Одного разу, зібравшись зі Stinger'ом та нашим спільним другом Андрієм, ми гарно врізали пифця. І тут раптово виникла ідея зробити дешевий літальний апарат для аерозйомки міста Лева з висоти пташиного польоту. І от, сьогодні, зібравшись з Експлорерами запустили пробну модель аеростату, із підвішеною до нього відеокамерою. До того ж була чудова можливість випробувати його, зазнявши запуск китайських повітряних ліхтариків на площі перед універом Франка.
   Вирішальним критерієм під час розробки конструкції біла її проста та ціна. В якості підйомного газу використали метан, який легко добувається з побутового газопроводу і є відносно дешевим. Оболонка була виготовлена методом зпаювання 160-літрових мішків для сміття з поліетилену високого тиску. Загалом, було використано 8 мішків із загальним об'ємом ~ 1 м3 та підйомною силою ~ 400 г. Цього було більш ніж достатньо для підйому 225 г корисного вантажу у вигляді фотоапарату Canon PowerShot A720IS без корпусу та комплекту акумуляторів.
   Випробування аеростату пройшло досить успішно, незважаючи на деякі труднощі керування, головними з яких були неузгодженість дій трьох "пілотів". Але, загалом все вийшло дуже гарно та було того варто! Дякую всім Експлорерам, які так швидко зібралися та приймали безпосередню участь у заході, а саме Stinger, US5WEO, Roy, Lesyk, Inkognito, Цезар, Ніка Веро, Андрію, та ще багатьом учасникам, яких я, нажаль, не знаю.
   Відео викладу трохи пізніше, після обробки та монтажу. А зараз, фотки від тих людей, які знімали це дійство, а вері мач велкамед :)

US5WEO

На першому фото дирижабль ще наповнюється газом на балконі в Эдуарда. Й відео від мене зняте на моб.тел.



ZED


Golem

Ідея тру мега зачот! :) Мені дуже сподобалося. Хотілося б побачити горизонтальні фото самого Львова, а не лише відеозйомку вниз :) Ну і запуск зі всяких цікавих місць звідки фото нема, як ото наприклад Цитадель.
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Клаааас, а статику пакет не накопичує? а то одна іскра і фейверк)

Stinger

To Golem: Це по суті був пробний запуск, перевірка як поведе себе конструкція в цілому, всього передбачіти було не можливо, зараз ми побачіли що не так і можемо це вдосконалити, є вже ідея жорсткого кріплення камери зі зміною кута нахилу. А ідея з цитаделю є просто суперова! наступного разу можна відтягнути балон туди і там вже запускати, думаю експлорери нам в тому допоможуть ;)

То YserL: Наявності електризації помічено не було, та й газ не такий активний як водень, метан навіть від цигарки не загоряється, перевіряли :)

Roy

Так аеростат виглядав у внутрішньому дворику:


Підкачка газом:


Виніс дерижаБЛЯ :)


Ажіотаж!
Шо сі творит!,- казали на вулиці






Ну і запуск:














Meine Ehre heißt Treue

ZED


astrolon

в розвиток теми, ось ролік як буржуї аеростат в космос запустили
http://www.youtube.com/watch?v=VaejVbE1q5g&feature=player_embedded#!
Життя :::::::::::::::::::45%############## Comlete

305 Гості, 0 Користувачів