Законопроект 4585

Автор falkoner, 08.09.2011 15:42:50

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

falkoner

Друзі і опоненти, ми тут щойно проклацали клювом, і наші покидьки-кнопкодави прийняли сьогодні у першому читанні просто ЖАХЛИВИЙ законопроект.

Законопроектом (реєстр. №4585) пропонується заборонити носіння військової форми, форми одягу інших військових формувань та знаків розрізнення і відзнак особами, які не мають на це законних прав. А також забороняється мати символіку, схожу на державну (тризуб) і так далі.


А ми й не знали. А ми й не чули. Найбільш свідомі і небайдужі з нас займалися політв'язнями, переважна більшість просто працювали і відпочивали. І жодного пікету ми не зробили, і взагалі ніяк не заявили гучно, що нам це не до вподоби.
Ці покидьки зібралися заборонити все, і в тому числі звичайний камуфляж, який носять мисливці, рибалки, туристи, страйкболісти, реконструктори... Яких у країні десятки тисяч. Якби ж то ми зрозуміли, що нас десятки тисяч і ми можемо встати їм на заваді...

Шановні мої аполітичні друзі! Ви думали, коли я кричу, що у нас створюється поліцейська держава, то вас це не торкнеться, якщо не будете "світитися"? Їжте.
Шановні мої страйкболісти! Ви хотіли залишатися аполітичними, щоб уникнути зайвої уваги з боку влади, і крутили носами, коли ми приходили на ігри з символікою, - їжте.

Втім, зараз не час розбиратися, хто винен. Усім зрозуміло, що ці негідники мають не меті знайти законні підстави для знищення молодіжних організацій. Але рикошетом це б'є по всіх.

Друзі! На одну велику гру може з'їхатись півтисячі людей. Невже на один пікет під комітети не зійдемось? Я розумію, що це для вас дико, незвично, а комусь і страшно - вийти на вуличну демонстрацію. Ви зневажливо думаєте, що мітингування - зайняття для нероб і проплачених студентів (а ви ж не такі, ви бабло заробляєте, а у вільний час розслабляєтесь на свіжому повітрі). Може, у чомусь ви навіть маєте рацію. Але дієвіших за пікети методів тиску (у межах закону) людство ще не вигадало. І якщо ви зараз не вийдете - Ви заслужили, щоб вам, як баранам, заборонили відчувати себе чоловіками.
Взагалі, якщо ми допустимо, що нам будуть указувати, що нам носити, а що ні, - скоро докотимося до того, що усі носитимемо виключно красиві костюмчики у смужечку.

Керівники мережі магазинів "Мілітарист"! Новий закон ударить по вас в першу чергу. У вас же бізнес, певно, є якісь зв'язки і якісь важелі впливу - саме час їх використати. Саме час, якщо щось почне організовуватись, допомогти людям, наприклад, виготовити агітпродукцію.

Коротше, якщо ми зараз це схаваємо, хана Україні, з неї буде Білорусь, а то й Росія.

Невідомо, скільки у нас часу до другого читання. Невідома точна дата, коли законопроект буде доопрацьовуватись в комітетах. Так що бігом поширюємо інформацію, малюємо "демотиватори", привертаємо увагу ЗМІ і думаємо разом, що ще не пізно зробити.

http://bilozerska.livejournal.com/507607.html

Roy

Ще одні маразматичні прояви від влади.  :)

Я за, за протест. Можна вдягнутися в улюблені камуфляжі та зібратися біля облради. Звісно, перед тим варто розповсюдити інформацію по відповідним організаціям та особам, котрих це напряму стосується.
Meine Ehre heißt Treue

Stitch

Я теж "за", але передовсім думаю то треба зорганізувати без жодної агресії, а то ше почнуть нас битками товкти і кричати шо криміналітетна молодь заходу. тому давайте може одягнемося в камуфляж, замутимо пару транспарантів, пороздаємо всім квіточки, пройдемося біля ратуші (там мирно і радісно посидимо), а потім до йОблРади, так само тихенкьо (а там на газончику поваляємся, як справжні діти квітів та кохання), тоді шуму зайвого не буде. Думаю можна окрім квітів собі взяти ше в спорягу рюкзачки, вудочки, сачки, фотоапарати, та ше якісь атрибути "дослідників" природи і місцевостей :)
Як вам таке?

Drusja

Цитувати
Стаття 186-1 Незаконні дії щодо державних нагород, форменого одягу, знаків розрізнення:

... використання колористики «камуфляж» для військовослужбовців та осіб,які мають спеціальні звання, особами, які не мають на те права –
тягнуть за собою попередження або накладання штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Ті самі дії, вчинені повторно   протягом   року   після   накладення  адміністративного стягнення, -
тягнуть за собою накладання штрафу від п'ятнадцяти до п'ятдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Просто нема слів, нам вирішили вказувати у що одягатися а в що ні. Наші дУпутати скоро точно нам на голову вилізуть і зверху чемно накладуть - бо так має бути, такий вони прийняли закон.

У вкладенні текст проекту закону.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

inkognito

Cлів не є...Хоча в законопроекті як-би пишеться лише про українську форму, відзнаки, шеврони тощо...
Resistance is futile

Dima_Bear

а от мені теж цікаво, що мається на увазі "форми одягу інших військових формувань" це лише українських чи і Бундес, Британія, США, та ін. сюди теж входять?

Alter

ЦитуватиВійськовий та спеціальний формений одяг в колористиці «камуфляж» - однострій з забарвленням, який дає можливість маскування на місцевості та проводити спецоперації, здійснювати охорону громадського порядку та затверджений нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України для службових осіб, що виконують покладені на них спеціальні обов'язки у сферах військової та правоохоронної діяльності, тощо.

Цитувати...та затверджений нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України для службових осіб, що виконують покладені на них спеціальні обов'язки у сферах військової та правоохоронної діяльності, тощо.

ЦитуватиНосіння військової форми одягу Збройних Сил України, форми одягу інших військових формувань, знаків розрізнення, використання колористики «камуфляж» для військовослужбовців та осіб, які мають спеціальні звання, особами, які не мають на це права, забороняється і тягне за собою відповідальність згідно із законом.

(Як вступ зараз йде купа матюків і всякої нецензурщини). А по суті кожний вид камуфляжу є запатентований та затверджений нормативно-правовими актами. Якщо розкрас трохи інший - він виходить з тої групи. То моє ІМХО на сокру руку. А ще я не зрозумів, чи то йдеться лиш про українську камку, чи чи і закордонні також? Я нашу ношу лиш в гаражі і на город, бо нікуди інше вона не годиться. Хіба що совєтські "афганки" і їхні ж масккостюми. На "парад" є бундес. То тепер і його заборонять, чи як? Дупа то якась. Невже вони думають, що то страх як змінить рівень криміналу в державі?
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Alter

Цитувати"Стаття 7. Військова форма одягу, знаки розрізнення і відзнаки військовослужбовців
1. Формений одяг (військовий формений одяг) - форменим одягом вважається однострій, який встановлюється законом та затверджується іншими нормативно-правовими актами органів державної влади з метою відокремлення службових осіб, що виконують покладені на них спеціальні обов'язки у сферах військової, правоохоронної, охоронної діяльності.
Військовий та спеціальний формений одяг в колористиці "камуфляж" - однострій з забарвленням, який дає можливість маскування на місцевості та проводити спецоперації, здійснювати охорону громадського порядку та затверджений нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України для службових осіб, що виконують покладені на них спеціальні обов'язки у сферах військової та правоохоронної діяльності, тощо.

О, ото про патентування камуфляжу.
З.С. Соррі, що стільки накидав, але то щоб ясно було і щоб народ лишній раз не шукав.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

gribkoff777

Браво!!! Всі в касцюми "adibas", "ріта", "Різзбак"!!!  >:( Нема слів!!!
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

:-)

Багато писав. Не зрозумієте.

Нєфіг кіпішувати, все правильно роблять, але камок тепер треба такий, щоб про нього в кабміні не писали.
А значьочки не будуть носити - це саме воно, а то дратують юні орли із кокардами та іншими відзнаками де попало. Ще б на символіку ОУН таке поширили, щоб тим же юним орлам не зазорно було її на себе, в більшості своїй ідейний непотріб, вдягати.

А те що Білозерська кіпішує і роздуває це все - стандартно для неї.

У мене укр камуфляжа наразі нічого немає і навіть відзнак ен збереглося, тому для мене це нічого не значить. ТА й не круто в укркомку ходити. Юзаю оливу. І то рідко - немає часу на забавки ці всі ваші.

Погугліть законотворців, цілком такі люди, форменні. Серйозні наріканян викликає лише Кузьмук.

Хм, а про Л-1 що скажуть?

Декольтем своїм мене манила.

GreenLION

Цитата: falkoner від 08.09.2011 15:42:50
А також забороняється мати символіку, схожу на державну (тризуб) і так далі.

Це ж що тепер депутати не будуть носити свої депутатські значки у вигляді прапора?
"Де ліси старі стоять, де панує морок, - там живе душа моя, у високих горах..."

Alter

   Ну так а нащо взагалі тоді та симоліка, якщо тепер заборонено за допомогою неї самоідентифікуватись? Явний удар по націоналізму.

   Ну а ментовські і військові кокарди - про то питань нема.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

:-)

Цитата: GreenLION від 08.09.2011 20:18:32
Це ж що тепер депутати не будуть носити свої депутатські значки у вигляді прапора?
Капітан каже що у них є право.
Декольтем своїм мене манила.

Belka

А гади тоже носити неможна??? Хоч хтось поняв цей закон до кінця?? :o одяг камуфляжний любого крою неможна носити, навіть якщо це звичайні штани, чи футболка??

Хай заборонять краще в спортивці по вулиці ходити аля гопнік. На мою думку це більше відношення до злочинності має ніж камуфляж.

Roy

Треба ж якось догодити президенту - от і маємо правильну уніформу.  ;D



P.S. Пора на Краківський базар піти, матьорого трьохполосного кастюмчіка прикупити. Внатурі камуфло реальне буде.

;D
Meine Ehre heißt Treue

linuxoid

Вони заборонили тупо все... А як мисливцям? А на рибалці в чистій воді? Благо про взуття мова не йде, такшо гади і берци можна тягати.

yar-79

Заборонили носити державний камуфляж та знаки, а американський чи німецький флектарн ніхто не боронив. Я, наприклад, у вітчизняному і так не хожу-бо то гімно, і вам не раджу.

inkognito

   Тупо. Вкрай тупо. Скажіть будь-ласка, усі ми знаємо про закон, що забороняє паління в публічних місцях, так? А ті хто палять його дотримуються? Ба навіть часто бачу поліцаїв, котрі нехтують ним. Аналохічно про алкоголь: якщо ще в центрі пильнують за фляшку пива в клешнях, то у спальних районах на цей факт ніхто із "правоохоронців"уваги не звертає. Що вижу - то кажу.
   Аналогічна доля чекає і цей проект, хоча багацько в ньому є правильного - ну зле є те, що будь-хто може придбати форму поліцая чи п*дра ДАЇшника, почому цим скористатись заради збільшення свого капіталу незаконним шляком.
    ІМХО проект закону є явно сирим, у разі використання його стосовно своєї задниці буду відстоювати права в суді, і гадаю, це буде легко.

    З.І. №1 Не ведітсі на провокації, камуфло - це дійсно важлива для нас тема, проте, є багато чого важливішого. Наприклад, закон про мову. Не дозвольте собі забити клепку матеріальними аспектами, коли справа йде про св'яте. Не дайте си замилити очі, відволіктися.

    З.І. №2. То було лише моє ІМХО
Resistance is futile

linuxoid

Вчитався в цей законопроект і дійсно мова йде лише про форменний одяг, шеврони, погони та інші знаки розрізнення України, про форму інших держав мова, ніби, не йде. А хто використовує нашу форму?..

Drusja

Народ тут так браво забакланив нашу камку, а от я особисто і ще кілька знайомих постійно її тягаємо і нічо. Коли йдеш у гори на фест чи на вилазку, рибалку чи полювання - це саме те, зручно, легко і саме головне - не шкода. А на рахунок бундесівської чи якої іншої це звичайно круто, комфортно і надійно, але мені було б шкода її тупо вбивати.
Тому коли починають прикривати доступні і потрібні речі - це вже якось занадто. Хай би собі заборонили на майбахах розшивати...
Як на мене тупізм наших законів починає наближатися до штатьських "заборонено сушити кота у мікрохвильовці" і тому подібних.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

77 Гості, 0 Користувачів