„ПОЛТВА: СМОРІД ЧИ НАТХНЕННЯ ?” - звіт з конференції

Автор Lesyk, 21.09.2011 00:08:01

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 2 Гості дивляться цю тему.

Lesyk

Через нульову активність інших дописувачів туди навідатися - пішов туди я сам.  Навіть не уявляв шо там буде. Чомусь найвірогіднішшою гіпотезою вважав дискусію між людьми, які розуміються у будівництві і т.д. Я глибоко помилявся.
Починалася та забава о 17.00. Десь за пару хвилин до початку я прийшов, записався в анкетку і знайшов вільне місце (а ше взяв папочку з брошуркою, блокнотиком і ручкою нахаляву :P ). За чудовим збігом обставин позаду мене опинився пан gor_qkop разом з мені незнайомою милою рудою дівчиною, Петро Лендер і ще якийсь їхній спільний знайомий.
Сиділо в залі 45 чоловік (підглінув в альбом адміністратора  8)), ше 5 САМИХ МЄГО КРУТЯЦКІХ ПАЦАНА сиділо на підвищені за столом лицем до нас, широкого загалу. Серед них був модний мужик який є одним з співвласників "Лівого берега", "Дому Легенд" і т.д. , якийсь дивний дурнуватй художник який взагалі некомпетентний у даному питанні, будівельник що також не компетентний, ще 1 художник - який також некомпетентний - але не дурнуватий як той інший ну і журніліст Олесь Дзиндра (через високого товстого мужик, що сидів попереду мене - лише його аркушик з ім"ям я зміг прочитати  :().
2 години вони висловлювали власні думки - беліберда повна. Фейспалм на фейспалмі.
Ось деякі репліки, які мене "порвали":
"...в Ужгороді є річка - і місто якесь тихіше добріше і спокійніше. Якщо відкрити у Львові річку - всі також подобрішають..."
"...для прикладу - річка Дністер.в Києві брудна, в Харкові брудна - а от в Херсоні з Божою допомогою чиста - така сама як на Карибах..."
"Полтва - джерело натхнення, має неймовірну художню цінність"
"...набережна...це ж буде місце для роздумів, зустрічей та відпочинку.." (ну та, біля потічка 30-сантиметрового - винятково круте місце для відпочинку)
"...людям просто НЕОБХІДНА річка..." (ЯК МИ ДО ЦЬОГО ЧАСУ ДОЖИЛИ?!?!?!?!?11111)

Лише 1 пані, яка скептично ставилася до всього (одна з організаторів) ше шось нормальне говорила. Потім почали виступати люди з залу - виступили ще пару некомпетентних осіб, один тру-інженер (з яким я хотів побалакати після конференції), і ше 1 інженер який мене менш вразив.
НАШІ НЕ ЗДАЮТЬСЯ!!!! Після їхніх всіхніх слів я попросив мікрофон - і пояснив як міг загалу що у ЛЬвові "річки" як токої - немає. Лише струмок фекалій. Якщо від ного забрати брудну воду - то чистої буде на мацьопий потічок, а русло має бути величезне - всі знають що твориться в полтві підчас дощу.  І пояснив що це убога ідея - і що кращі ці гроші інвестувати у щось потрібніше, аніж нікому непотрібний струмок в центрі міста.

Дивно, так верещать про відкриття русла - але чомусь ніхто не заікнувся про те - чому її запхалив  коллектор?
Інженери, архітектор, скептична пані, навіть Я говорили мудрі і логічні речі - а всі інші несли брєд. І людям це подобалось. Таке враження що вони частково глухі - і логічні алгументи для них нічого не варті.  А ще на моє прохання підняти руки тих хто були в коллекторі руки - така купа народу попіднімала...ну-ну...якби хоч раз були  - не сиділи б з розвішаними вухами і не перлися б від такого маразму.

Після тієї усієї конференції до мене підійшов якіта пасанчік років 19 - і сказав шо я не правий зі своїм описанням Полтви. І шо він прям сьодня зранку був в коллекторі біля Грушевсього - і там 4 МЕТРИ ВОДИ В ШИРИНУ  :o :o :o . Я посміявся йому в лице - і попросив сходити туди ще  раз з рулеткою  ;D. Він шось скунфузився і зник  :)
Після конференції, через те що я затримався з тим тіпашою - я хотів пошукати того крутого інженера, чиї слова мені сподобалися. Але я його не помітив в натовпі. Також непомітив знайомих мені людей - тому пішов за халявною кавою і камхвєтами на "афтерпаті". А там я познайомився з одним з інженерів (тим другим, що мені менше сподобався) - і виявилося що він ПРАЦЮВАВ НА БУДОВІ ПІВДЕННО-ЗАХІДНОГО КОЛЕКТОРА!!! Детальніше про це скоро я допишу у відповідну тему. Інфи справді море.  Те, що ми знали досі - дуже мала частина того, що мені розказали. Тому за 15 хв розмови я отримав стільки задоволеня - що це перекрило весь негатив що отримав від некомпетентної конференції + ше пацітівчега на цілий вечір запасик є  :)


Фоток не маю, може шось робили Лендер з gor_qkop.

Після напливу мего-цінної інформації я себе почуваю як мужик у цьому відео:


Аве!

inkognito

+ заплюсив. Здогадувався, що дискусії там не буде = йно пропіаритись, Олесь Дзинра, "круті" художники, нереальні концепції, закриті очі на логічні доводи тощо. Чого чекати від зграї таких людей? Організації "відкриття" Полтви, де на 100 м3 припадає, гадаю, 1 м3 чистої Н2О? Ці люди знають про що говорять? Про екологічно-соціяльні наслідки хтось із них думав, не говорячи вже про фінансові? Чи можуть щось зробити окрім "талапкання" язиком?
 
  Ффтопку!!! Ффтопку надцять раз таке! Забийте, не заважайте кумпанії заробляти свіжі забугрові баксоҐранти, ібо без них вони вимруть (а скоріш за все змінять вид діяльності... А без "клоунів" дохолєри нецікаво).  Це все показуха. І не більше.
 
  Радий, що Лесику поталанило зустріти нормальних людей серед цієї сірої маси.

  З.І. Сижу, дописую тутка і вижу як "Музей Легенд", "Якийсь-там берег" під еґідою Дзиндри будує окремий, обхідний, виділений дощовий кулєктор, то як мінімум. А потому такий самий НЕканалізаційний, фекальний. І нові очисні споруди на обох, взаємно не пов'язаних колекторах. І бачу кристально чисту воду на виході, і рибалок, що рибалять(пробачте за тавтологію) після виливу очисних! Бачу чистий Західний Буг, міста та села через котрі він долає шляк до Балтики (не пива)...


Resistance is futile

Lesyk

Точна інфа від дядька інженера - за 1 сек протікає 0.2 куба чистої води з усіх 5 кубів говн (біля самого початку Очисних Споруд).

:-)

Яка творчість - таке й натхнення.

Я от не надто розумію хто пацанчиків підкупив таку туфту втирати, чи може їм пороблено?
Загалом нагадує якихось борців за свабоду - вони не розуміють за що саме борються, але борються, ібо це так пафосно і чудово.
А може який пан Садовий таким чином хоче трохи баблеса вибити? Вартість нерухомості таки різко впаде в центрі))) А потім скаже, звиняйте пацани, погано вийшло, давайте тепер закопаємо, закопають і нерухомість знову в ціні, а якийсь мєсний алігарх на коні. Це окрім відкатів від підрядчиків.
"Місце для роздумів" це ваще тру. Хоча про Київ-Харків-Херсон поза конкуренцією. ;D

А про саме явище безглуздих людей ідей у певних людей, то це модно і круто, часом такі і сереж інженерів трапляються.

О, я придмав як Полтву повноводною зробити - водоводи рециркуляції до витоків прокласти, десь від очисних і так ганяти.
Декольтем своїм мене манила.

Golem

Насамперед Дякую Лесику шо відгукнувся і прийшов замість мене. Погоджуюся, перебування на конференціях не завжди цікаве людям практики :) Але і з конференцій можна почерпнути щось корисне для нас, як ото карту колекторів чи інфу про Південно-Західний колектор. Зрештою, твереза інформація від людей, шо там були і бачили все своїми очима, вносить троха конструктивізму в подібного роду дискусії. Корисного з руху відкриття Полтви може бути багато.  За гроші якогось європейського гранту очистять і організують інфраструктуру струмків - витоків Полтви. Знімуть якісне відео з колектора, видадуть фотоальбом. Нічого не заважає один з люків на стометрівці зробити зі скла і підсвітити зсередини чи навіть пустити якісь екскурсії.

На рахунок кількості води, то тут все як книжка пише. Струмки зароджуються в темних вологи лісах, де акумулюється вода і потім без поспіху тече собі вниз. Вирубається ліс - струмки міліють чи взагалі пересихають, наочно можна побачити це в Карпатах. Нема лісу - нема кому затримувати дощову воду, яка одразу швидко вся зтікає вниз великим потоком. Це справедливо і щодо річок в лісі, і щодо міського колектора. Двісті років тому більшість сучасного міста була лісом. Звідси і багато води в Полтві. Потім ліс вирубали і побудували будинки - і річка обміліла. Навіть та мала кількість води з підземних джерел що є в Полтві буде сильно зменшуватися влітку під час посухи. А пересохла річка це автоматично болото, затхлий запах і комарі.

Наглядний приклад є в Дрогобичі. Де річка троха більша за Полтву тече через усе місто. І хоча каналізацію туда ніхто не зливає, вигляд вона має, мяко кажучи, неапетитний. Ні про які набережні і пляжі мова не йде. Навпаки, люди відгороджуються лиш би її не бачити. В Ужгороді зовсім інша справа. Річка там велика і повноводна, зароджується далеко від міста, по ній плаває риба яку видно з мосту.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Я одразу думав з цього боку - кому воно вигідно, адже тему Полтви почали розкручувати вже з рік тому. Думаю, тут йдеться не про вивільнення річки з бетонних кайданів (абсурд!), а про туристичний об'єкт, можливо про облаштування екскурсійних маршрутів, що приноситиме моцний PROFIT.
А для цього тему теба розкрутити, провести громадські слухання, збори тощо. Щоб потім в офіційних документах (заяві якій-небудь) можна було вказати "Мистецька еліта в лиці відомого художника Х висловилася за те, щоб...", "проведене громадське зібрання ухвалило...", "зібрано парканадцять тисяч підписів за те, щоб...". І як результат можливо буде щось типу "Ми, безумовно, зробимо так, щоб Львів мав свою річку, але зараз не маємо коштів, то облаштуємо туристичну атракцію поки що, будемо водити німчиків, кієвлян і поляків, і таким чином заробимо капусти і до кінця шістдесятої п'ятирічки львів'яни будут кататисі на лодках, а на Сихів поїде метро!!!Ура!!!"

Примітка. Вищесказане є виключно плодом моєї фантазії
Най жиє Гуцулія!

Lesyk

Сьогодні зранку згадав ще 1 досить цікаву річ - той пан Михайло, з яким я балакав сказав дуже гарну думку, про те що поки воно усе стоїть нормально - чіпати його не варто. Років через 50-60 воно усе буде валится- от тоді вже можна робити перебудови, реконструкції і розмежовувати воду.

Mike

На мій погляд зробити в Львові кусок Полтви то цілком реально і, більше того, частково реалізовано.

Те що річка неповноводна - то пофіг, при правильних конструкціях можна все зробити, просто швидкість течії буде мізерна. В центрі річки ніколи не буде не через відсутність можливості реалізації чи фінансування, а тому, що НЕМА МІСЦЯ. Де вони хочуть всунути Полтву? Знести Оперний та ще море забудови? Забрати у транспортної системи проспекти Свободи і Чорновола? :) Місця для річки не буде ніколи.

Але... це все піддається чудовій реалізації в Погулянці! Уже частково реалізовано. Протічної води й справді каплі - але сама "річка" у викляді озер доволі широка й повноводна. Є непрацюючий фонтан.
Це би усе почистити, облаштувати, поремонтувати хоча б на рівні ремонту у Стрийському парці і пів кілометра річки Полтви з лебедями, рибою, рибаками, фонтанами й художниками - готово.

Доречі:
- з облцентрів у Україні без річок лише двоє. У Одеси є море, залишається тільки Львів;
- у Сеулі в 50-ті закопали річку й побудували на ній хайвей. А от недавно розкопали й перетворили на парк.

Машиніст

А потрібна річка з лебедями, художниками і рибою чи саме Полтва ?  ;)
Jedem das seine

Mike

Цитата: Машиніст від 21.09.2011 22:04:50
А потрібна річка з лебедями, художниками і рибою чи саме Полтва ?  ;)
Ну той струмочок в Погулянці взагалі-то і є Полтвою :)

Dido

Ідея винести Полтву на поверхню не нова. Зі слів батька про це говорилося десь у 1946-1947 р. Навіть якась там група була створена із художників і архітекторів. Потім батька засадили на 12 років, і  йому було не до того. Десь мав бути ескіз  проспекту із рікою нарисований на міліметровці. Знайду- обовязково кину на сайт.

299 Гості, 0 Користувачів