Полтва

Автор explorer, 18.01.2007 14:13:19

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 2 Гості дивляться цю тему.

Golem

Ооо, точно. Давайте срач розведемо. :)

Люди які в Полтву не лазять домовлялися з Водоканалом про співпрацю щодо Полтви. І їм мають слідувати ті шо лазять. Звучить смішно

Щоб спростувати моє твердження виклади список тих хто тоді домовлявся і скільки разів кожен з них був в Полтві з моменту цих домовленостей.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

Навіщо стільки лазити в ту Полтву? 
Навіть Стінгер з Зеленою Мишою багато не лазять (принаймі по звітах), але результат вагомий.
Питання в іншому, яке насліддя ми залишимо наступним поколінням чи іншим (гостям скажімо), які захочуть відвідати Полтву? Виглядає так, що закриті люки.  :(

А чому так - результат описав вище. І думка це не лише моя, а більшості з нас.

Срач чого вже починати? Вже не цікаво.  :)

ЦитуватиЛюди які в Полтву не лазять домовлялися з Водоканалом про співпрацю щодо Полтви. І їм мають слідувати ті шо лазять. Звучить смішно

Ні. Щодо Полтви лише поправляли ситуацію після "анонсу екскурсій", щоб не заварювали люки і не катали на тебе в СБУ заяву ))
А так, обговорювали інші спільні проекти.

Meine Ehre heißt Treue

Svyatodiy

Цитата: Roy від 06.10.2020 11:43:43
Питання в іншому, яке насліддя ми залишимо наступним поколінням чи іншим, хто хоче відвідати Полтву?

Наступні покоління не зможуть випити там рево (може й добре). Загалом, нічого нового, рівнень шуму прямопропорційний завареним входам.
Крутіть колесико!

Bottlehunter

Цитата: Roy від 06.10.2020 11:43:43

А чому так - результат описав вище. І думка це не лише моя, а більшості з нас.


Це не думка більшості, хіба більшості Роїв на форумі. Або надай докази протилежного.

Ніхолєри тій Полтві не буде, імхо

ПеЕс. То так гарно, що ти Голема від СБУ відмазав, молодець. Тільки не можу знайти де серед функцій нашої Служби Безпеки є адміністративні (не)правопорушення.
Най жиє Гуцулія!

Roy

ЦитуватиЦе не думка більшості, хіба більшості Роїв на форумі. Або надай докази протилежного.
Но!

ЦитуватиНіхолєри тій Полтві не буде, імхо
Сміливий прогноз

ЦитуватиПеЕс. То так гарно, що ти Голема від СБУ відмазав, молодець. Тільки не можу знайти де серед функцій нашої Служби Безпеки є адміністратинвні (не)правопорушення.
Не шукай, нема. Тільки я його не відмазував, а ми  ;D
Meine Ehre heißt Treue

Golem

Памятаєте того лисого з татуюваннями чувака в Полтві? Так от. Він зняв кліп в Полтві! Це перший в принципі кліп знятий там!!! Родзинкою роботи є його босі пробіжки "водами" річки. Якщо це можна так назвати...

Відео вийшло годне. Режисер вижив. Дивитися тут



Дігери всіх країн єднайтеся!

Drusja

Проект каналізації Львова 1911р. 




Джерело
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Golem

А ви знали що тротуари в Полтві настільки широкі, що там можна гуляти за руку з дівчиною?! Не вірите, ось фото. Як Вам така романтична прогулянка підземним Львовом ;)

Колись цими хідниками їздила фіра. Вона привозила будматеріали та забирала мул з колектора. А зараз тут прогулюються дігери та нечасті туристи. Але наш пост буде про похід до витоків Полтви на Погулянці.







До нас в цей колектор ще ніхто не ходив. Всім було очевидно що він веде в тупик на Погулянку. А ще він такий слизький та брудний, що там може бути цікавого? Але недавно я задумався: «чому в ньому так багато води?». Адже на Погулянці кілька хатів і цвинтар. Вони фізично не можуть згенерувати такий потік. А тут ще й Олександра Сладкова задала питання про чисту воду в Полтві. От і з'явилася причина для ще однієї вилазки.

Ура! Полтва!


Що фоткала Женя


І куди я її завів




Ми Пасікою завжди ходили до місця де широкий колектор переходить в яйцеподібний. А далі починалася пряма кишка Львова. Мокро та брудно. То ж далі і не йшли. Але на різдво приїхала вгості Женя з Кривого Рогу. Вона захотіла побачити якийсь жестяк. Нуууу ок, сама напросилася...







Як ми знаємо, Полтва формується з потоків Сорока та Пасіка. Пасіка тече по вулиці Костя Левицького і зливається з Сорокою на початку проспекту Шевченка. Багато хто вважає саме Пасіку витоком Полтви у Львові.

Витік Полтви?


Раніше я вважав шо арковий колектор з бортиками йде до перехрестя з вулицею Мечнікова. Та, попіднімавши троха люки, ми пересвідчилися що він прокладений аж до перехрестя вулиць Погулянка та Вахнянина. Щоправда ті бортики зроблені тут для якихось карликових дігерів. Людині нормального зросту йти ними дуже важко. А по воді йти незручно. Там слизько та багато каміння. Далі після перехрестя починається високе яйце.









Вихід який я свідомо палю для всіх терористів


Знаєте куди він виходить?


До консульства країни агресора!


Притока з Мечнікова


















Колектор прокладений вулицею Погулянка. Поруч ще видно характерні люки та чути звук води. Майже одразу нас здивували два кришталево чисті потічки зі сторони вулиці Вахнянина. Оптично чисті, я не говорю про їх біологічну чистоту. Прозорість води була така ж як і в Карпатах. На жаль цієї води заледве вистачить щоб живити один скромний фонтан. Не вистачить на повноцінну річку. Але це і є ті природні води Полтви що були колись!







Увага! Ліворуч чиста притока води в Полтві








Ні сечі ні какашок!


Наша глибина під землею на вулиці Погулянка




Йшли ми собі монотонно проти течії як Женя почала помічати запах пива. Після багатьох років дігерства я запахів давно вже не відчуваю. І Ковід тут ні при чому. Та навіть мені зараз захотілося перехилити гальбу бурШтинового напою. А вдалині вчувався звук Полтвопаду.











Фууу як тут противно


Сонце, я тебе фоткаю!








Закінчення колектора на Погулянці




Десь за тридцять п'ять хвилин чалапання ми опинилися коло колишнього будинку «Піонерів». Крім наклейки експлорера на Даху там поруч ще є характерний люк з отворами для прив'язки. Тут сходяться дві круглі бетонні труби менших діаметрів. Одна йде зі сторони будинків на вул Погулянка. Води в ній мало і вона характерного гівнистого кольору.

Брага?




Звідти ми прийшли


Злив з сторони Парку


Праворуч пішло до новобудов. Ліворуч з Пасічної


Колектор до новобудов Погулянки


Друга труба формує 90% вод цього колектора. Вона приходить зі сторони парку Погулянка. Вода в ній несеться з величезною швидкістю. Дуже нагадує напірний колектор на Стуса. Вона має світло-коричневий колір і піну. Це більше схожа на Брагу ніж на каналізацію. Склавши все докупи ми припустили що це колектор з вулиць Пасічної-Вашингтона. І саме сюди зливає свої стоки Перша Приватна Блюварня. От і пахне пивом. На око, стоки тут куди брудніші ніж у Львівського пива на Клепарівській. Дріждзавод не може бути, він має окремий колектор на очисні споруди.



Далі можна повзти хіба що навкарачки і в цьому немає сенсу. Стало зрозуміло що початок Полтви тепер знаходиться аж в Першій Приватній Блюварні. Раніше тут тік непримітний потічок Пасіка з парку. Львів розбудовувався і стоки з Пасічної направили в цей колектор. Тоді ж його і закрили під землю.

Колектор з Пасічної. Там повертає праворуч


Вихід в центр міста


Вирішив забратися і щаглянути всередину


Заодно і для масштабу діаметру труб


Наклейка Експлорер на Годних обєктах!


Не знаю чи це сезонне, але щурі так розплодилися і знахабніли що бігли по кілька нараз назустріч. Не дуже охотно сходили з бортика у воду аби дати дорогу дігерам. Ну і були ще руйнування колекторів. Я про них повідомив водоканал. Обіцяли усунути. Тому покищо не викладаю тут фото. Бо моя ціль допомогти місту, а не піаритися на йог опроблемах. Але якщо ніц не зроблять то я їх попередив.

Двоє чорних очей!




Погулянки нам було мало! Тому ми ще пробіглися в центр до Оперного театру. Адже Полтвяному стукнув перший рочок! Йому в подарунок ми принесли новий фільтр до протигаза і табличку «Заражено». Якщо хочете мати селфі з Полтвяним то пишіть Вані

Щоразу знаходжу тут щось нове


Пістолет?


Центр міста






Полтвяний теж на Карантині




Вітаємо з першим Полтвороком!




ну що, достоїш до наступних туристів?


Ну і прив'язка до поверхні та природні води Полтви

Люк за сто метрів до злиття двох малих колекторів на Погулянці


Під люком


Колись тут була криниця питної води на Погулянці


Потім совєти побудували поруч свою


Погулянка і длалі продукує чисту воду! Вид навпроти винзаводу


Насправді води з Погулянки збираються у великий резервуар. Але так як їх нема кому відкачувати то вони спукаються в колектор






Але вона вся стікає в кіналізацію


Ну і наостанок кілька приколів. Репутація Експлорера у Водоканалі після чергового звіту Голема


Вечірній чіл після вилазки


Ну і сучасна Карта Погулянки


А як течуть колектора. Дуже нетипово що колектор йде не по найнижчій точці ландшафту.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Ser Gio

Дякую за цікавий звіт щодо витоків Полтви! Однозначно в Пасіку скидаються стічні води пивзаводу, там як гуляти Погулянкою у верхній частині попід пішохідним мостом, то чути запах пива.

П.С. А можна поцікавитись, чи реально так само пройти до іншого витоку Полтви по вул. Бойківській (потік Вулька якщо не помиляюсь)?  :)

Golem

Цитата: Ser Gio від 05.01.2021 22:35:05
П.С. А можна поцікавитись, чи реально так само пройти до іншого витоку Полтви по вул. Бойківській (потік Вулька якщо не помиляюсь)?  :)

Гарне питання. Ми колись пробували пройти проти течії по Сахарова. Там вище Романицького вузьке і дуже стрімке яйце. Але не факт що потім на Бойківській воно не стає знову широким. Так деколи роблять на стрімких ділянках, наприклад вул.Дорошенка (звіт скоро буде). Ну але цього на Бойківській ше ніхто не перевіряв. То ж пройдися і повідкривай люки. ;)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Ser Gio

Я чому зацікавився, знайшов одну наукову статтю http://publications.lnu.edu.ua/bulletins/index.php/geography/article/view/8671/8641 про річкову мережу Львова (там, до речі, є і матеріали з Експлорера), так от там стверджують, що головний витік Полтви знаходиться біля озера на перехресті Стрийська - В.Великого, фактично це є найдальша ділянка від центру серед усіх витоків. Вирішив це перевірити, оскільки не чув про інші потоки, окрім того, що починається від озера в Горіховому гаю за кінотеатром. Прогулявся там без фотіка, і таки дійсно знайшов притоку за колишнім кірпічним заводом, яка тече паралельно Лазаренка, і впадає біля залізничного тунелю в кінці Бойківської в потік з Горіхового гаю. Треба буде взяти якось фотік і пофоткати обстановку, заодно звернути увагу на люки.

DeZer

Цитата: Ser Gio від 07.01.2021 12:13:26
Треба буде взяти якось фотік...
Вигляд на потік з залізн. полотна що біля Динамо. Прочищено листопад-грудень 2020.
Думаю шо він якось зв'язаний з озером біля ЖК Америка.


Ser Gio

Так, виглядає що це він, я його теж запримітив на тому залізничному переході. Маєте більше інформації по ньому?

Іван Акімов

Можливо цією історією я мало кого з "олдскулів" здивую, але емоції в нас переповняли!!

Приїхав до Львову Вішня
і надивившись в Києві свого Клову, я вирішив йому показати щось більш цікавіше-Полтву🥰

Вирішили завалюватись самі розумієте де, і бачимо таку картину:


Тільки покажіть мені який це полтвяний щур зробив, думаю вся тусовка eXplorer2.0 залюбки погне йому кабіну)

Проходимо по стандарту мостік-оперний




Дійшовши до оперного прийшли до загальної думки "ідемо далі" Пройшли 10 хвилин, нічого не змінюється, пройшли 20 хвилин - аналогічно і вже на тридцятих хвилинах починає ситуація змінюватись, як мінімум ми зрозуміли що до будівництва одного з колекторів точно приклали руку китайці! А знаєте чому? Бо людям з ростом 180+ доводиться в прямому сенсі слова повзти рачки!





А ви мили руки у Полтві?)



Пройшовши цю ділянку через 10 хвилин з'являється поворот на ліво


Іемо ще 15-20 хвилин і розуміємо що ми далеко відійшли від початкової точки і що нам вертатись не ближній світ!
Завдяки таким люкам ми додзвонились до "водоканалу"😁 і він нам пояснив що ще хв 30 і ми вийдемо.



По дорозі до люку Вішня особисто головою перерахував кожну трубу! Так що вдягайте каски;)


Прикро було що вдягнулись не по "полтвяному". І дивляись на нас таке відчуття було що ми ідемо з якоїсь тусовки і на нас хтось блюванув;)






Ще зустріли піццу дігера


Кому треба напильник? можу показати місце))


Тут в мене навіть здогадок не має що це може бути.


Перелазимо памаранчеву трубу


Розуміємо що ми правильно ідемо пришвидшуємо крок, і хвилин за 10-15 з'являється люк!
Ви би бачили наші вирази обличча коли вилізли біля центру... (ті хто знають то мають знати..)

Ну ось і все, після цієї вилазки я зрозумів що краще вдіватись по "полтяному" та не засирати парадні речі!!
А про люк я цілком серйзно! Тільки знайдіть того щура😡



Ser Gio

Привіт усім! За останній місяць відбулися дослідження витоків Полтви - потоку Пасіка і джерел в парку Залізна Вода. А як ми знаємо Полтва має ще один витік - так званий Вулецький потік. З давніх часів ведуться дебати, а який же потік вважається головним витоком Полтви? Хтось каже, що це Пасіка на Погулянці, хтось - що це Залізна Вода, адже це є найбільш повноводний потік, а хтось каже, що це Вулецький потік, адже він є найдовший. Так от, сам Вулецький потік також складається з декількох потоків, а саме з двох - лівий тече від вулиці Боткіна, далі по Холодноярській, попід залізницею, формуючи стрімкий схил по вул. Шумського, далі через Медик (історично ці ставки якраз наповнювалися водами цього потоку) і за вулицею Горбачевського зливався з правим потоком. Вулецький правий потік (його ще називають Дикий Рів) має також два витоки - один починається в Горіховому гаю, а інший від озера на перехресті Стрийська - В.Великого (саме цей потік є найдовшим і має довжину 4.7 км від витоку і до пам'ятника Грушевському). Ці два витоки зливаються в районі тунелю попід залізницею в районі Авалону Л. і далі вулицею Бойківською і Сахарова прямують до злиття з лівим потоком Вульки. Дикий Рів був відкритим потоком до кінця 70-х років ХХ століття, потім його пустили в трубу як побудували общаги на Лазаренка і він фактично перетворився на каналізаційний колектор вище згаданих общаг.
Отже, я вирішив візуально дослідити цей потік від озера на Стрийській (цифра 0 на мапі) і оцінити обстановку, можливо ця інформація буде цікавим вступом для подальших, більш грунтовних досліджень. Стартував я від вищезгаданого в пості DeZer залізничного переходу між Динамо і вулицею Лазаренка (цифра 1 на мапі).

Одразу ж під тим переходом чітко проглядається струмок, який сформований двома меншими (зверніть увагу на характерний какашний колір з лівої притоки).

Права притока витікає паралельно залізниці, і схоже є дренажкою (цифра 2)

Після цього я помандрував вздовж какашної притоки, щоб вияснити звідки ростуть ноги.

І пробрався до приватного сектора який знаходиться позаду колишнього цегляного чи то каменеобробного заводу (цифра 3). Там мене зустріли дружелюбні песики, один навіть перескочив через паркан, змусивши мене накивати звідти п'ятами. Але все-таки фоточку я встиг зробити :)

Короче кажучи, потічок витікає з цих хат, що є дуже сумно адже виходить, що цей витік Полтви є вже забрудений аж від самого початку :(
Вернувся я до залізничного переходу і помандрував в сторону вулиці Лазаренка.
Потічок з іншого боку залізниці:

Тече в сторону Лазаренка:

Далі, пройшовши буквально 50 метрів від залізниці, мою увагу привернула метрова в діаметрі труба (цифра 4)

Пробую пробратись поближче

Бувально через метрів 5 вглиб, її діаметр стає меншим втричі. З неї тоненькою стрункою тече вода. Цікаво що це за труба? Перелив з озера чи всього лиш дренажка з Луганської? Невідомо. Штину з неї не було, тому варіант з каналізацією можна певно що відкинути.
Вертаюсь до потічка, далі він тече хащами паралельно вулиці Лазаренка в напрямку Бойківської, де він і зливається з потоком з Горіхового гаю.


Ось така вийшла невелика вилазка, сподіваюсь ця інформація стане корисною в майбутньому. Наскільки мені відомо, хочуть почистити озеро в Горіховому гаю, зробити благоустрій. Було би звісно кльово почистити і ці джерела, щоб хоча би з витоків Полтва не була одразу каналізацією.

Golem

В нас є багато класних фоток з Полтви. А хорошого відео мало. Ще й такого яке б, разом з лого Експлорера, на цілу Україну показали. Так шо насолоджуємося!


Класні фото в кадрі це Роя.

Ну і бекстейдж. Зайшли ми в центрі, вийшли там же. Бо мороз курча. По поверхні особливо не походиш. Треба виходити коло машини і швидко переодіватися бо ж спотіли. Внизу там жарко.



Внизу пара як в сауні. Бо надворі мороз тому є багато туману-конденсату


Навіть попри туман щось та таки вдалося сфоткати


Це мені так здається, чи там щурі щораз більше дирку прогризають?


В старій середньовічній притоці


Сходили до притоки на Валову, потім вернулися назад і пішли до входу коло Форуму. Знову назад і познімали місток. Звідти пішли в дев'ятий колектор на Городоцькій. Там і зняли всіх наших щуриків теле-зірок.

Колектор під вулицею Городоцька нижче від вулиці Менцицького


Тут можна пройти в гумаках. Через верх не набереться


Граната на місці


Щур-суперстар


Прямо до Вокзалу. Ліворуч до університету


Нам ліворуч само собою ;)


Далі в 9А на Стефаника до упору і назад. Тут я для камери спробував попіднімати загати в колекторі. Вода на очах почала спадати і повертатися в призначене їй місце. Значить це не так і важко. Головне хотіти.

Чистий колектор


Зараз буде і тут чистий. Але сміття пасувало б винести нагору.


Ну і зняв вхід на Стефаника. Бетонну плиту вони скинули в колектор. Тепер там купа сміття. Зверху поставили металевий лист і засипали землею. Щоб того входу навіть слід простив. М'яко кажучи не по господарському. А кудою подавати будматеріали в колектор? Через люк???

Металевий вхід присипаний землею. Навколо парк і гуляють діти. Через десять років метал прогниє і сюди обов'язково хтось провалиться.


Брили бетону в колекторі. Замість того шоб чистити колектор, Львівводоканал навпаки сам його і засмічує


Короче сумно. Звіт не пишу бо всі ці місця вже мною були описані. Просто гарно погуляли і провели час.

Так біг що аж шапку забув в машині


До наступних подорожей
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Цитувати
Скільки нас не збулось,
Переходячи міст понад Полтвою,
Скільки... перейшло через міст
І назавше пропало в гущавині правого берега?..
Правого берега...

Я сто разів чув цю пісню від Мертвого Півня, але аж сьогодні допетрав, що вона про Полтву!
Причому і слова (авторства живого класика укрлітератури Юрія Андруховича) і музика - просто топ.

Слова повністю можна почитати тут: https://nashe.com.ua/song/4360

Най жиє Гуцулія!

Golem

Всі Львівяни знають що сніг скидають у Полтву коло памятника Міцкевичу. Ось відео як потім ці брили снігу пливуть по Полтві так ніби по річці в Антарктиці! Завжди хотів це побачити!



Але не всі Львівяни знають що дно Полтви викладено бруківкою. І то Всюди!!! Так його менше розїдає "вода". Але через це дно дуже слизьке. Тому якщо впадеш у Полтву то вибратися назад без шансів.

Я якось звик до цієї бруківки. Але хто тут вперше то дивувалися!


А так то сьогоднішнє танення снігу на рівень води в Полтві особливо не вплинуло. Все було як завжди. Тільки трішки туману.

Додам пару фоток як воно там зараз.

Багатостраждальний залаз


Сніг на сходах у Полтву це щось новеньке. Гарно проїхався.


Лопата скидачів снігу


Полтвяний спророкував що скоро у ВодокАналі будуть великі зміни!


Прокладаємо у Полтві домашній інтернет


Наша команда + інтернетчик  з бухтою дроту за кадром


У полтві страшний Туман. Щось сфоткати дуже важко


Сучасна врізка в старий колектор


Вивів чиновників на слизьке :)


Їде потяг, треба десь сховатися


На цій ділянці змінили русло Полтви коли будували йОперний театр


Попереду вихід коло фонтану


Всі дружньо йдемо дивитися на сніг


А ось і він!


Маріїнська площа


І так само назад. Бо всі виходи засипані снігом


Моя група


Па-па, Полтвяний. До зустрічі! Дочекаємося нової влади у Львівводоканалі!


Найкращий спосіб очистити з себе залишки Полтви це прийняти снігову ванну


Ну і скидання снігу нагорі. Всі лопати поламали, прийшлося екскаватором вивозити
Дігери всіх країн єднайтеся!

_Tarik_

Не думав, що це так класно виглядає )
Дуже цікаво було на це глянути, так як свій шанс я згубив. Однозначно +  ;)
Das Leben ist kurz - lebe mit Würde

Golem

Ми вперше пройшли підземним Львовом вісім кілометрів за раз, без підйому на поверхню. Це наш найдовший неперервний маршрут Полтвою. Старт від перехрестя Сахарова-Вітовського. Далі ми пішли під вулицею Зарицьких, проспектом Шевченка, проспектом Свободи і проспектом Чорновола. Коло ТЦ «Форум» ми звернули в тунель на вулицю Куліша. Ним ми піднялися до СІЗО що на вул. Городоцькій. Далі була вулиця Гнатюка і наша крайня точка - Гранд Готель. Вишенькою на тортику став вихід на поверхню прямо коло воріт СІЗО.

Наш похід


Підземелля коло вулиці Скельна


На цьому фото видно причину затоплення площі Сахарова-Вітовського. Це є звуження колектора який відводить від неї дощову воду. Це звуження є нижче по течії на вулиці Зарицьких. Вода з Сахарова не встигає стікати вниз через цей малий діаметр. І тому на поверхні утворюється «львівське море».

На передньому плані широкий колектор на вул. Вітовського. По центру - звуження на вулиці Зарицьких


Зараз туди підемо


Слизько і швидка течія


Але можна йти


Стан колектора під вулицею Зарицьких


Вихід коло Стрийського ринку


Тут вузький колектор розширяється і далі йде вже широкий


Широкий колектор нижче по течії


На вулиці Шота Руставеллі ми виявили значні руйнування колектора. Вода знесла частину бортика і він тепер лежить прямо посеред течії. Страшно собі уявити що станеться якщо чергова злива понесе цю глибу вниз. В колекторі Полтви прокладено багато труб. Такий дебелий кусок «стіни» запросто може їх перебити. Тому я одразу ж повідомим про ці руйнування ЛьвівВодоканал. Вони пообіцяли вжити невідкладних заходів.

Зруйнований бортик


Пройти важко, але не це найгірше


Цей бортик вже зараз суттєво затримує воду. Вона значно вища ніж має бути і розмиває інші бортики


А якшо буде злива то він полетить вниз і може поламати труби в колекторі


Або пообривати коріння дерев :)


До честі Львівводоканалу хочу зазначити що вони відреагували на мій пост двохрічної давнини. Колектор на вул. Сахарова- Вітовського почистили. Ось фото до і після. Різниця на лице. Дякую Вам! Тепер там можна практично всюди ходити по сухому бортику.

2018 рік. Такою була майже вся дорога


Просто йшли по воді весь час


А зараз чистота і красота


Йти таким колектором одне задоволення






Колектор на Цитадель


Цей наріст залишився на місці. Трон Діггера.


Я досліджую Полтву от уже тринадцять років. За цей час в голові виросли всякі дурні шаблони та обмеження. Наприклад що не можна ходити по центральному руслу Полтви бо знесе. Що не можна перейти «до містка» по лівому березі Полтви бо там водопад. Чи що не можна пройти «яйце» яке з'єднує вулиці Вітовського і Шота Руставеллі бо там слизько.

Йдемо по центру Полтви. Фото Вані


А я раніше завжди ходив бортиком. Фото Вані


До них сюдою теж ніхто не хотів йти. Боялися що знесе


А тепер це чудовий маршрут!


Цього року на Експлорер прийшло багато молодої крові. Вони взялися руйнувати всі мої шаблони! Тарік з Владом перші пройшли «яйце» на вул.Зарицьких. Більше того, Влад з Дівчатами там ще й прокатався як в дігерському квАквапарку!

Наша компанія


Сасні фотки це їхнє все!


Злі погляди в мою сторону. В молодих дурі багато. Я за ними ледве встигав і тормозив всю компанію. А їм же хотілося пошвидше до ларька з Рево :)


Влада і Ваня перші пройшли прямісінько по центральному руслу Полтви. Вони не хотіли згинатися на низькому бортику Полтви, щоб не заробити полтвеОхондроз. Йти прямісінько по центру Полтви і не зносить! Та я раніше про таке й подумати не міг!

ПолтвеОхондроз


Тому Ваня йде прямо по центру!




Спочатку ми не вірили що це безпечно і йшли бортиком


А потім перейшли у віру Вані


Тут навіть можна зупинитися і переглянути які фоточки виходять




Зараз я вперше йшов у такий складний похід з молодим поколінням дослідників. І мені було дуже приємно що не я їх вів, а вони мене! Хлопці показували мені Полтву по новому.

Початок


Коли вже оділися то згадали що забули купити батарейки до ліхтарика


Рево в Полтві? Що може бути краще!


коло пам'ятника М. Грушевському


Ведуть мене вперед


Гоп -Стоп в Полтві


Коло готелю Жорж. Батарейок нє найдьотса? А суха хімза є?


Нашою ціллю було дослідження старих бокових приток. Їх будували ще в середньовіччя і зараз вони не використовуються. За Польщі більшість з них замурували і таким чином перетворилися на таємничі львівські підземелля.

вул. Шота Руставеллі. Колись тут був клапан щоб вода не затікала всередину і не била фонтаном з унітазу


Досліджую стару притоку на проспекті Свободи


Вона викладена з тесаного каменю і йде в сторону Опери Пасаж


Одна з таких приток знаходиться прямо навпроти Гранд Готелю. Добратися до неї ой як не просто. Та ми змогли :) Ця притока прокладена значно вище за основне русло Полтви і повністю суха! Вона йде від перехрестя проспект Свободи – вул. Дорошенка в сторону готелю. В кінці притока засипана будівельним сміттям. Її висота метр тож можна вільно проповзти туди-назад навкарачки. Довжина притоки тридцять метрів. Дивно що її всю не засипали під час реконструкції вулиці.

В Полтві зараз туман. Фоткати дуже важко. Потрібно почекати теплішої погоди.


Далі в колектор номер 7 на Куліша


Відпочиваємо перед останнім ривком


Вузька ділянка в кінці сьомого колектора


Скарби чи сміття?


Тут вгору пішла притока. Ваня мене підсадив і я зміг в неї залізти. А Влад тим часом думав про Рево.


Суха притока в сторону Гранд Готелю


Кінець притоки


Вона засипана піском і камінням


Вид з кінця притоки на початок


Ну все. Тепер на вихід


Ми вже шість годин гуляли підземним Львовом. Троха втомилися. Найближчий відомий нам вихід на поверхню був аж коло ТЦ «Форум». Далеченько йти... Тому ми почали шукати люки поближче. Перший що відкрився був люк коло входу в СІЗО на вул. Городоцькій. Всі решта були безнадійно закисли і навіть не рухалися.

Шукаємо вихід нагору


Більшість люків закисли і не відкриваються


Але вилізти нагору було не так і просто. Посередині колодязя, як кістка в горлі, висів інший люк! Він сюди колись провалився та застряг, так і не долетівши до низу. Тепер цей люк стирчав поперек дороги та загороджував нам шлях нагору. Уявіть собі, наша глибина під землею десять метрів. І десь там нагорі висять цих «п'ять копійок». Від люку і вище до поверхні скоб не було. Тому нам прийшлося стати на цю перешкоду ногами! Він витримав. Далі ми вперлися знизу у люк, що на дорозі, руками; відкрили його, викинути рятівний конус і лише після цього вибралися самі.

Наш вихід на поверхню закриває аж два люки


Вид зверху


Якось так ми його перелазили


Давай руку, підстрахую!


Ура! Живий!




Ніч, надворі мінус два градуси. Ми в тонких гумових костюмах ще й всі мокрі зсередини. В Полтві тепло, +18. А тут такий дубак! Ваня виклкикав таксі та почав стежити за картою. Коли до нас залишалася лише одна хвилин їзди ми взялися гарячково скидати з себе ці всі брудні костюми. Інакше б нас всередину навіть у вантажне таксі не взяли, такі ми були брудні! Будучи в одних лише футболках та термусі ми швиденько покидали хімзу в багажник і ввімкнули підігрів сидінь. Все, їдемо додому відмиватися і спати. Завтра нам ще летіти через всі Бескиди на повітряній кулі!

Точка нашого виходу


Владу сподобалося і він поліз назад під землю


Викликаємо таксі щоб завіз нас назад на Сахарова-Вітовського. Там ми лишили нашу машину. Йти пішки не варіант


Цей похід був останнім для мого оранжевого шолома. Спочиває десь у закамарках Полтви. Нехай послужить хорошим домом для нужденних щурів!

Забув його в Полтві


Служив вірою і правдою
Дігери всіх країн єднайтеся!

232 Гості, 0 Користувачів