Полтва

Автор explorer, 18.01.2007 14:13:19

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 3 Гості дивляться цю тему.

Golem

Був в пятницю в Полтві. Дивився на шнурок - білий, курча. Хоч на стінах видно нові відкладення брудних ниток. Ну не зовсім чистий - видно чорні позначки в двох місцях, значно вище голови. Але загалом білий. Тобто вода текла, але чому така чиста???

З цікавого - знайшов ше один напис 1931, по лівому березі 50м перед водопадом.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Mauser

Усiм привiт!
Дякуемо тов. Explorer"у за допомогу. Рiальне крутой мэн, респект до гроба  ;)
декiлька фото з походу:




Далi були в Киевi та знову в Одесу, але то вже iнша тема

Mauser


автопортрет

Chuhaystur

  Давно, дуже давно я вже хотів спуститися і проексплорити центральну частину міста (оскільки всі попередні інстали були або в новому колекторі, або коротесенькі по часу, або й взагалі не зовсім в Полтві). Та все ж звершилось! :D
Отож, з прологом завершив, але ше кілька вступних слів:
1) нажаль я не створив теми в планах ...(причинав в тому, що можливість, а отже й думка інсталюватись з*явились в мене іно пізно вечором.)
2) ВЕЛИЧЕЗНА подяка Інкогніто, за надану матеріально-технічну допомогу ;)щирий+
3) Великий зачот Jorfe*ю, за те, шо вродився він таким же шальоним вар*ятом і зміг вирватися на вилазку зі мов (+ ;))
 Отож. Здибалися ми з Джорфеєм десь так о 21.30 і після незначного диспуту на тему, а куди ж все таки інсталитись (ібо як варіант ше розглядали Вулецький потік під Сахарова), однак вирішили в Полтву)) Далі, ми вирішили перестрахуватися, а тому завітали до Інкогніто, який у свою чергу накинув нам сві тру-діггерський девайс :)
  Прийшовши на місце інсталу і вичекавши потрібний момент взалися за люк (хм..тяжкий троха..)..відсунули і.почалась феєрія! :D Цегляний бортик давав моживість зручно переодягнутись, чим ми з успіхом і скористались. А далі - рушили)

Перші кілька хвилин писок в мене не закривався ібо такого великого і (воістину) гарного/цікавого колектора ше мені не доводилось бачити!
 Дуже великою проблемою виявилась димка.вона була такою сильною, що не те що фоткати, але й просто банально дивитись було окремими моментами тяжкувато! :-\ Хідник доста матрацний, йти легко...шпацеруєш собі, тішишся ;D
Далі побачили шнурок-прив*язку (був білий)...Ше шо замітили - на протилежному хіднику не було жодного входу, зате купа приток, а от з нашого (себто лівого, якшо йти в сторону до Оперного) входи траплялися регулярно, аце = же там доста безпечно)) Усього нам нарахувалося аж 4 входи. Інша справа, шо вони можут виходити на проїжджу частину (принаймі два з них).
Перша велика притока зорієнтувала нас на те, що ми є під пам*ятником Грушевському (якшо не помиляюся, то вона йде із Погулянки).Дуже сподобалась дялянка, виконана з червоної австрійської цегли. ::)
Час від часу зустрічались нам рататуї :D Подолавши приблизно 70% нашого шляху хідник став доста паскудним..ширина не більше сантиметрів 30-35...і, до того ж, він слизький! :oднак ми йі його пройшли, а далі - КрСоТище! 8) Вистота хідника стає десь так зо два метри, але керез вечичезну притоку і обрив хідника далі йти нереально..Тим не менше позитиву і емоцій наїлись ми з Джорфеєм по повній ;D
П.С. Маю ше певні ідеї і задумки..в майбутньому викладу в планах 8)
Ось кілька благеньких фото.. )звеняйте майн фототехніка простенька :P



Обговорення во ТУТКО
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

YserL

Вхід біля пам'ятнику Шевченку гарно проглядається купольною камерою. Також проглядається площа перед Оперним 2 купольними камерами та перехрестя за Оперним 9 неповоротними камерами. Цікаво, куди заведена оптика від камер, і у якій конторі вони стоять на балансі.

Golem

Пофіг. Недавно Залазив/вилазив тим входом двічі. Ніяких траблів. Також вчора вилазив вдень біля Памятника Грушевського (читай Мартовича). Купа людей, кілька разів на мене наступали поки той люк відкрив :) Далі пішли в тій всій спорязі до Білої скелі де стояв бус з переодівальнею.

Цікавий момент: ніде на люках не пише шо лізти туда не можна. Хоча в Кракові пише. Закон забороняє проникати на чужу приватну власність, але якшо вона означена як така. А цього нема, жодної таблички. Заборона проникати на обєкти водоканалу є у їх підзаконних актах, незнання який звільняє від  відповідальності. Просив би юридично грамотних людей прокоментувати.

ПС: Та дивна табличка і човни були встановлені Кауфманом. Цього року має бути ше кілька, зокрема облаштування кабінету мера в Полтві. :) Шнурок висить і досі.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Цілу ніч і день падав дощ. На літачки не поїхав, то вирішив хоч Полтву сфоткати.

На Липинського - дупа, води мінімум на метр вище і валить з шаленою швидкістю. Ось відео



І то саме в цей час падав середній дощ, не максимально можливий, щітки автомобіля працювали в переривчастому режимі, а не на повну.

Рівень на виході коло очисних десь на два метри вищий ніж мав би бути. Можна бачити недавній слід від води, троха вищий ніж теперішній. Бо саме в цей час дощ призупинився.

Зрозумів шо вони мають на увазі, коли кажуть "по коліна в воді ходять". Бо так і є.
Станція первинної очистки вся в воді. Основна маса лимончиків, презервативів та лушпиння тече без зупинки прямо в Балтійське море.

Так що будьмо уважні! Слідкуймо за прогонозом погоди і станом власної дупи, перед тим як лізти в Колектор. Бо навіть невеликий дощ піднімає там рівень води. А сильний спричинить повне затоплення і повітря для дихання не залишиться. А ше є ефект лійки. Якшо дощ раптово починає падати на великій території, утворюється хвиля, так шо навіть зубами за бетон не втримаєтеся.

Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

ще ми нинька впав на очі ймовірний вхід по вул. Мечнікова, зразу навпроти Західного прикордонного командування. Здається це нумер 16
Resistance is futile

Chuhaystur

Хмм...Можу щось наплутати, тому в разі чого - прошу виправити)
Помітив ще одне теоретичне місце для інсталу, неподалік від тролейбусної зупинки, що неподалік вул. зеленої (через дорогу від кубу *Метро*)
  Завтра викладу фото :)
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

zelja

Знайшов новий вхід в полтву.На Саксаганського 36



Golem

Ага. Для інформації: відкривається лише середня частина. Але він має і переваги над Білою Скелею: вхід зразу на високу ділянку тунелю де не треба пригинатися і нема води.

Також маю одну цікаву новину. В Полтві встановили камеру і прожектори. Так шо ділянку біля Оперного де шнурок тепер можна проходити навіть без світла. Відео з камери транслюватиметься цілодобово в нову кнайпу від іФесту "Легенда" шо відкрилася біля Жидівської. Так шо маємо ТРУ дігерське місце зустрічей. :) Відео не крутитиметься всяким органам. Зрештою, не думаю шо ППС-ники захочуть туда спускатися. А на поверхні чекати нецікаво, бо невідомо де ми вийдемо. Також довести факт правопорушення без забороняючих таюличок на всіх входах неможливо.

Так як камери і прожектори встановлювалися за сприянням адміністратції, Прохання до всіх хто читає цей форум. Бережно ставтесь до цього обладнання. Не нищіть, не крадіть, не ламайте і не закидуйте гамном. Все таки це крок до Європейського міста. А диких місць нам ітак вистачить. Ше досі не дослідили Сахарова і Личаківську.

Нині спробую домовитися шоб зробити відео коли починається дощ. Думаю вийдуть бомбезні кадри.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Був вчора в легендах. Дууууже сподобалося. Напевно тому, шо є окрема кімнатка присвячена Полтві. :) По центру полтвовізор в якому постійно крутиться картинка з Полтви. :) На стінах вже відомі нам фотки з Полтви, хімза, протигази, весла, різнокольорова таранька. намальована стара карта Полтви. Короче трушно. Якшо не діґґерська кнайпа, то хоча б маємо діґґерську кімнату :)

Ну і взагалі сама кнайпа як кнайпа дуже хороша, зроблена в стилі будинку коминярів-сажотрусів. Є 7 кімнат, кожна присвячена своїй темі. Крім Полтви є ше Львівська бруківка, Леви, книжки, годинники. Можна видертися на дах, а потім ше на комин. Звідки відкривається дуде незвичний ракурс на Львів. Одним словом зачот власникам!

Зараз кімната виглядає вже зробленою. Але людей там чомусь не пускали. думаю за кілька днів відкриють. Ну і шо цікаво, це вода. навіть під час дощу вона, чомусь, не піднімалася вище бортиків. Тобто лише на півметра вище ніж завжди. Думаю цікава атракція буде у відвідувачів - слідкувати за рівнем, хто побачить вищий. До речі, художник троха лоханувся з картою, на ній не влізлося місце, де розміщена камера :)

З відкриттям цієї кнайпи завіса таємничості над Полтвою є знята :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

надибав гарні фото з Полтви тут І ше чуваки умудрилися ментам в лапи попастися. Бідолахи :( Але з цікавого - перебігли вони Полтву прямо по течії. Правда на фотках видно як мало там води. :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Roy

Цитата: toya від 21.05.2010 15:54:40
Фотки настільки гарні, що у мене є сумнів - це Полтва чи фотошоп ? Хто рюхає у фотографії - оцініть плз.
Фотки гарні, на рахунок обробки, думаю що це грамотно витянутий RAW в відповідному редакторі типу ACDsee, Lightroom, Capture One і т.д., з легким редагуванням контрасності, насиченості, регулюванням ББ та тонуванням. Ну і звісно це Полтва, без перебільшень, за виключенням фіолетової води  :)

Таки дійсно, завіса таємничості над полтвою поволі зникає, навіть якось сумно від того стає. Хотілось б дуже подивувати відвідувачів цього закладу нашою присутністю на екрані, і взагалі друзі, щось ми давненько разом туди не спускались. Перестають лити зливи, та й ліземо, тимпаче на нас ще чекають недосліджені притоки ну і + фотосесії на місцях :). То як, плануємо? ;)
Meine Ehre heißt Treue

jst_ru

Привіт! Я із цієї бідуючої компанії із гарними фото

Ось мої. Офігенна ріка, відвідайте цю кафешку під час зливи








Більше фото тута http://jstonline.narod.ru/poltva.html

Ну і ще гарні фото http://kreazot-13.livejournal.com/48594.html

Вилізав я уже після того як купол у прямокутник перейшов, серед галявини кругової розвязки, можу тикнути на карту.






Golem

Дякую ше раз. Давно хтів такого відео на форумі. Реальна користь з камери. Хороша наочна ілюстрація правил безпеки. Зазначу шо власне ураган як завжди налетів досить несподівано. Тобто дощик падав, алде ен сильний. Здавалося б - ну от падає, ніц не відбувається, можна йти. Попри то шо зверху лишилося троха повітря для дихання, але колектор має різні профілі по висоті. Та й гепнутися об бетонну стіну на такій швидкості рівнозначно перелому чи втраті свідомості.

ПС: Зачот інсталяторам камери. Своє відпряцювала.
Дігери всіх країн єднайтеся!

zelja

Golem: На прохання Зеленої Миші яка зараз досліджує історію дослідження Полтви я скопіював сюди відео про Зливу. 3 червня 2010 року

Fenriz
під час пари світло в авдиторії почало мигати як на ялинці. тож нас відпустили. Коли вийшов на вулицю то побачив чорне небо і проливний дощик, вирішив піти в дім легенд глянути що там робиться в колекторі. Результат очікуваний))

на підвальній здорове дерево впало на проїжджу частину, порвавши дроти і паралізувавши рух повністю. на стуса, обїжжаючи куски дерев, асфальту і дротів невпорався з керуванням і перевернувся маршрутко. в мене перед вікном пів берези обломилось і порвало мережевий кабель з тросом, натягнутий між двох будинків! добре що він не використовувався :)
На франка, біля повороту на зелену глибина на тротуарі була такою, що якась жінка йшла по коліна в воді. трамвай залило і кілька машин теж залило мотори, відповідно вмерли там. отаке то. закидуйте хфотки, хто які ще має.


Zelia
На ютюбі паралельно до відео за барчега були ше тако от відео


Roy
Десь за годину після дощу їхали в таксі з Зеленої в центр я, Inkognito та Yserl. Вирішили глянути на рівень води на Скельній аж  четвером, таксисту теж цікаво було. Течія дуже швидка була, правда видно було, що вже трохи спав рівень води.



Далі були в справах на Сахарова, і там не полінувалися відкрити люк. Навіть жіночка з магазину "буржуй" не полінувалася відсунути свій сеат з люку, за шо їй респект за розуміння. Там теж трохи річечка розлилася. Доречі колектор трохи ширший і вищий від того шо прозваний на честь видатного письменника В. Стефаника. :)  Зручний для проходження буде.




Golem

Говорив вчора з одним митцем, розказував як він знімав відео в Полтві для своєї вистави. Каже шо місяць стратив поки виробив всі дозволи, мало його шляк не трафив. Ну то не головне, ходив він туда з бригадою, яка сверлить в бетоні дзюрки і заливає туда чи то рідке скло, чи ше якусь заразу, точно не памятаю. ШОб колектор тримавсі купи. Це мене зацікавило, не думав шо ті роботи ведуться ше й зараз. Треба буде подивитися за результатами. Ну і ті роботяги казали шо раз проффтикали дощ, то ледве встигли вибігти, а апаратуру змило геть. Настільки швидко прибуває вода.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Дещо оновлений та прикрашений текст звіту про Полтву передрукований на сайті Музею Ідей тут
Дігери всіх країн єднайтеся!

VeNick

Сьогодні я, Юзер і Рой вирішили подивитись де саме протікає Полтва між Липинського і Чорновола, ми знайшли дещо цікаве і побачили наслідки дощів
УКРЗАЛІЗНИЦЯ

276 Гості, 0 Користувачів