Будинок-сороканіжка - найдовший будинок України?

Автор Mike, 30.09.2011 16:53:23

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Mike

Розглядав військовий аеродром і натрапив на це чудо радянської архітектури  ;D




Знаходиться в Луцьку.

Так-так, на перший погляд звичайнісінька дев'ятиповерхівка, яка мало чим відрізняється від тої у якій я скромно живу. От тільки у моїй 3 під'їзди, а у цій десь в районі 50ти  :P

Дві найбільш віддалені точки будинку знаходяться на відстані більше кілометра! А сама довжина будинку(оскільки він у формі "Г") - 1.7 км. І це без "ніжок", які відходять то туди, то сюди. У внутрішніх двориках будинку розташувались ще кілька 9поверхівок, кілька дитсадків, кілька супермаркетів і навіть одна школа  :D
З фото видно, що будинок 9ти та 5ти поверховий у різних місцях.

Трохи переваривши доступну інформацію можна сказати, що будинок планувався у такому довжелезному вигляді, а не утворився добудовами то тут то там. Тобто, будували його звичайно поетапно, але планували та проектували як одне ціле. Збудований був в 70х.

Для порівняння найдовший львівський будинок подібного типу має ледве за 300 метрів (буква "Г" біля автовокзалу). Корпуси Політехніки з їхньою П-подібною формою мають 700 метрів в довжину і 300 метрів по довжині, проте це уже не те, та й поверхів тут тільки 3-5.

Хочеться якось побачити цю сороканіжку своїми очима, спеціально ради цього в Луцьк їхати не хочеться, проте як буду в тих сторонах обов'язково відвідаю :)

Поруч з будинком стоїть ось такий бонус:



zelja


Mike

Ага, з першої спроби картинки чомусь не пішли. Зараз уже все ок  :)

zelja

Абезбашенний проект, цікаво де паркують свої авто власники квартир цього будинку . :o

Mike


:-)

Мля, кільки разів біля нього і попри нього а якось і не знав. Хоча, будинок як будинок.
Доречі, Луцькі дахи такі нічьо. І достатьо доступні, принамні були роки зо 3 тому.
Декольтем своїм мене манила.

Drusja

Завжди вважав, що найдовший будинок Львова розташований на Збоїщах, а точніше вулиця Богдана Хмельницького 267—269 і це так звана «Китайська стіна» приблизно 275м., така ж інформація і на  Вікіпедії, але порозглядав наш Львів на вікімапії і виявилось що «Китайська стіна» не найдовший будинок у Львові, а є ще на Стрийській 99, 103 370м. будинок і ще купа подібних до 270м. в районі Володимира великого. Звичайно їм всім далеко до Київського і Луцького але тим не менше вони рекордсмени у масштабах Львова.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

wunaro

володимира великого 63
деякі таксисти назинають його просто "сосиска")

220 Гості, 0 Користувачів