Хрестовий похід 5.10.11

Автор ZED, 05.10.2011 08:11:40

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ZED

   Сьогодні :-), Alter, Stinger & Йа шукали вночі 4-й колектор. Зустрілися о 22:00 біля входу в парку Франка. В складну дорогу нас провів Roy, але з нами не зміг піти. Спорягу вдягнули ще на вулиці та заінсталилися крізь білі двері на величезну купу бомжарського мотлоху (навіть якась тачка там була). Як і планувалося, пройшлися "мокрим" маршрутом 9-го колектора до Полтви. Йти по слизькій бруківці було складно, проте цілком можливо. Дорогою і гренат бачили, і пацючків побризкали водою... :)
   Перша серьозна проблема виникла, коли ми вийшли до з'єднання із річищем Полтви. Швидкість течії там реально збивала з ніг і встояти було майже неможливо! (22:30). З ситуації вийшли так: всі схопилися під руки і потроху просували Stinger'a до скоб; так по черзі і видерлися на лівий берег. Далі стандартно перейшли по містку на правий і рушили за течією. За залізничним мостом побачили цікаву штукенцію: посередині потоку чи-то велика кеменюка лежала, чи-то знизу якась труба викидала воду під тиском, але на поверхні це виглядало як сталкерівська гравітаційна аномалія над водою  :o. Дивуємсі, Фоткаєм, йдем далі...
   Через метрів 50 нашу і без того вузьку тропу починає накривати водою. Закруглене склепіння різко змінилося на бетонні короби. Я йду перший, поволі перевіряючи "дно". Вже видніється сухе продовження хідника, але за 2 метри до нього я, бляха, пірнаю однією ногою по дупу у канаву. Якби не Stinger (за що йому окремо великий + від мене), то плив би я собі аж до очисних. Доречі, це і був той самий 4-й колектор. Я коли плюхнувся, то на рівне дно встав і тіко зараз збагнув, що течія мою ногу не у бік річки тягнула, а в протилежний. На мапі напрямок вказано правильно. Мабуть, це для розвантаження частини каналізаційного потоку. Тож потрапити у цей колектор з Полтви без гідрокостюму і балонів з киснем не вийде :( Хіба тільки залізти в каналізацій люки на Липинського.
   Короче, доки я зливав воду з лівого бахілу і викручував кросівок, хлопаки сходили за якоюсь арматурою, але і це не допомогло перебратися через воду. Не маючи можливості дослідити 4-й колектор, але сповнені адреналіну, сил та електроенергії, ми вірішили йти основним річищем, тому Було прийнято рішення розвертатися до мосту і йти лівим берегом.
   За 20 хв ми зробили гак у 2 км і були на іншій стороні річки. Там нам трапилися декілька дрібних колекторів, що були побудовані після 42 року і, відповідно, на мапі позначені не були. Потім ще довелося долати чудовий набір з вертикальних водопровідних труб прямо посередині проходу...
   Але головною очікуваною несподіванкою стало відкриття вірогідного місця з'єднання Південно-Західного Колектора із Полтвою. Широкий, потужний колектор просто не дає змоги йти далі, та й в нього не залізеш без спеціальної споряги. Тож, потопталися (похлюпалися) ми там, пофоткалися та й рушили собі назад. В оригіналі планували вилазити біля Міленіума, але поруч із автодорожнім кільцем нас чекав знаменитий відкритий люк, яким ми вдало і скористалися.
   В нас все ще було достатньо сил і часу (1:02), тож після фотосесії, яку нам організувалі дівчєта, які шукали діскатєку, та невеличкої наради ми ламанулися ще й у бомбік на Липинського 8) Проте затриматися там надовго нам не дало погане передчуття та відкрита решітка зі світлом з Ювілейного.
   Ну і на завершення сього дійства, ми, брудні по вуха, завалилися в стікляшку навпроти Магнусу відмитися, повечеряти (чи вже поснідати), ну і обговорити все, що побачили, почули і відчули.
   Загалом, вилазка виявилася дуже пізнавальною, і щось мені підказує, що це буде далеко не останній "хрестовий похід" ;). Дякую всім учасникам за чудово проведений час (всім по +).
PS. Фоток не робив, бо був відповідальним за яскраве світло, тож зливаєм-с хто-що має :)
Обговорення тут

Roy

Маю фото з початку.  Амбудірованіє на всі 100%



Смайл підготувався як належить. Все для пошуку альтернативних енергоресурсів.  :)



Meine Ehre heißt Treue

Alter

    Значиться осьо мої скромні фото. Більшість з них паршивенькі, адже знову же ж підвела світлочутливість та самовільні прижки ISO на автоматичному режимі.

    Так от. Інстал був коло Франка. Протопали через Склади бомжів. Сфоткати недодумались. По крайній мірі я.



Можна замітити страшний жидо-масонський знак фірми APPLE, підточений патріотичними водами коллектора.



Типове "яйце". Доречі тротуарчики там вельми сухі та чисті, що пояснюється стабільністю течії. Центральний проте глибокий. Відносно ;)



З'єднання з якимсь недослідженим руслом (+1 на замітку до наступних походів)



Мєсні. Зустрічались повсюди. Правда все більше в зашуганому вигляді, що лиш додавало їм шустрості бігати поміж ноги.



Fire in the hole! Вроді так :)



Місце з'єднання з основним руслом Полтви. Там-то ми і йшли по течії, скліщившись руками.



Тру-діг-сталк жаба. Хз як там опинилась і з чого вона там жила. Бідося короче.



Нєкі дзюри по лівому борту. Дослідженню не підлягають. Діаметр непрохідний. Вроді.



Смайл. І сталактити. (Чи сталагміти...)



...в союзі кульки все ж таки сушили. Отакі "прєлісті".



Опалубка з часів будови квадратної частини Полтви.



І таке там росте.







Осьо воно, місце воз'єднання Полтви з ПЗК (якщо це він, звичайно). По карті вроді він.



Невідома "річ". А-ля крабокака.



Всі живі, здорові, трохи мокрі, веселі та сповнені ентузіазму. В результаті чого потім повалили в бомбік на Липинського.



Перемістив. Спасибі за зауваження.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

:-)

Кароч, як всьо було...
Оце прийшов домів після важкого трудового дня, почав бавитися в холостяка-куховара - поставив чайничок для приготуванн швидкосупів торгової марки ЕКО, а поки грівся він, дай, думаю Л1 заклеїти спробую, клеєм гумовим. Мастив-мастив, потім завтикав, став на відкритий тюбик і рідина схожа на пригрітий яєчний білок розтіклася кімнатою. Це викликало панічне обмащування всього що  давно думав склеїти тим гумоклеєм, оскільки назад лізти до тюбика воно не хотіло, ще й галюциногенно пахло. На додачу 2 різні супчикик - гороховий пюре та курчий з вермішеллю призвели до подальшого, а саме як то кажуть ваші забугорні кумири - флешбек'с. Далі все так і розвивалося б, але затягувалися ці всі спадали.
Рррраз - я в Пивничці на столику приклеюю свого нещасного інваліда праці Canon A490 чорним скотчем до хімзи.
Потім опа, я біля Франка, сиджу, натягую на себе Л1-штани, поруч мене хлопчик-Яркий Свет (ХЯС), хлопчик-Сектант Секти Імені Гордона Фрімена (ХССШІГФ), хлопчик-Істинний Арієць (ХІА) та Roy. Що там робив останній окрім того як палив усіх тих, хто хотів бути незапаленим одягаючих хімзу своїм мильним апартом, хз. Хоча таки так, пропонував випити, але потім, дуже навіть потім. :(

Тут знову опа, і я вже десь підземльов, якось стрьомно і непанятно довкола, добре хоча б респіратора взяв - останній постачав мене увесь час правильною сумішшю для дихання. Бачу вся ця компанія, але без Roy'я починає пихати кінцівки у воду, щоб дізнатися глибину. Я боявся крокодилів, тому такого не робив.

Униле і незрозуміле місце - якогось Х комуфляж на стінах

ХІА дивиться на потік води і думає: "Бть, а якби й справді крокодили?.."

Але все ж крокодили пацанам по...бахіли, вони дьорзкі та самовпевнені впевнені в собі.

Чугунієві печенька, їх часто можна зустріти в цьому стравоході

Відчуття стравоходу таки правдиві - довжелезні кишки

потічки рідини зі стінок, прямо як в дитячій книжечці про людський організм

ну і світло в кінці тунелю.

Кароч ми з пацанами так йшли-йшли

а тут бах і течія потужна, всі відразу так що робити, нас змиє,бла-бла-бла, але потім попустилися

і вирішили перевірити своє розташування по приладу Андеграунд Позішнал Систем (принцип дії цього девайсу досить простий - апарт ндсилає інфразвукові хвилі в грунт, в земній корі квадратиками 200Х200 км забиті кілки-маячки, які відсилають на запит свій сигнал, прилад його ловить обчислює і видає результат, який є надзвичайно н точний через різну швидкість пошрення звукових хвиль в неодноріному середовищі)

Тут пролунала фраза ХССІГФ: "Бть, я ж тебе два дні заряджав" і ми залишилися без хедлампи, в плаі не як налобної, а як головної і спрямовуючої сили. Довеслося ХЯС виручати нс усіх і випаковувати свій чудов-девайс

Власне пуско-налагоджувальні роботи на пристрої

Бруківка вулиць підзесмного міста

Месні жителі

чому б тваринолюбо-позерам не рятувати цих милих (ну подивіться які вони МИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИЛІ) звірят із підземної темряві, та не зігріти і виходити у власних квартирах, а то кото-псів тримають, а в цих також є шерсть, хвіст, зуби і такі вправні лапки

знову шлунковий сік

вибухонебезпечна вєщь

майже як білки-істерички, але з грантою ;D

Полтва детектед

ХЯС полоще рукавицю в бурунцях Полтви, він ще не здогадувався, що його чекатиме далі

Тут ми бачимо що ХІА подасть руку допомоги нужденному, але от підпихати мене тими скобами вверх було зайвим :-\

ХССІГФ сед: "Велкам ту зе правий берег". А дармааа...

Сюдою планувалося телепортуватися в світ кращий, це десь біля кінотеатру "Клекіт"

Так ідемо-ідемо, а тут самотня симпатична жаба,

ну ХССІГФ її і полапав

Сходи льоху хлораторної

За хвилину до катастрофи - хідники потонули у воді і слизькому нашаруванні
А це вже після
А це вже після неї - подумали що треба звідти валити

Валити не просто, а по лом, от поки всі крім мене шукали як помститися катастрофі, то ХЯС намагався якимсь чином ліквідувати її наслідки

І тут приходить ХССІГФ та й каже: "Заааараз! Зараз ми вломаємо тій катастрофі цим от залізним ломом!!!!!!!!!1111111" 8)

вломують ломом

Відімщений та задоволений ХЯС

Довелося нам вертатися назад на лівий берег. На ньому відносно апасних, ділянок трохи є, доводиться триматися за що попало

потік із "Львівськї Пивоварні", пахне дріждями, навіть через респіратор пробивало (певно випари дріждів до "кислих газів" не належать каже КО), давайте скажемо що це вони псують повітря! Чи вони справно чиновникам платять "надбавку"?

Згідно проект це мав бути скайлайт, але ці бісові монтажники постійно щось не так зроблять

ХЯС знайшов собі дворучного лома і тепере не розлучався із ним, готовий дати відсіч будь-якій катастрофі

Ще один спартачений монтажниками скайлайт, цього разу зі шнурочками

Бородаті труби

Кейв-арт монтажників даного короба датований літом 1966-го

ХІЯ все задрало і він вирішив звалити (що й зробив згодом), але потім стало влом і він таки повернувся у сім'ю

Стрьомно там, стіни мокрі

І знову шлунковий сік

колоди вимиті водою, на перший погляд здається наче це труби дерев'яні

а насправді все бананно та нецікаво

Волохата драбина, її неприємно проходити

Ну от і всьо, течія достатньо сильна щоб відмовитися проходити перпендикулярно їй

"гирло" зверху

квадратне січення, нижні кути під кутом зроблені, зідників як таких немає

Питання коли це зроблено

Так то


Знову спалах - біля Ювілейного, спокійно роздягнувся на сходах його, в той час як ці всі міфічні хлопці займалися цим прямо в олтві, що як на мене є негігієнічно. Потім дєвушки, курка по-китайськи із рисом, нічні вулиці і диван.

Щодо відео - спроба зняти була, і записалося 59 хвилин 59 секунд його. Тобто акуми не сіли як це вважалося спочатку, значить апарат має певні обмеження - треба використовувати таймер, хвилин на 55. Також було дуже мало світла - відповідно треба щось придумати із тим. Звук пишеться добре, отже місце розташування камери цілком адекватне. Кріплення її до хімзи за допомогою скотчу як на мене не найнадійніше, хоча при демонтажі виявилося о тримає достатньо міцно.  Відео може колись наріжеться але навряд.


Бррр, брєд, треба спати.
Декольтем своїм мене манила.

The Lone Digger

У мене питання щодо місця "катастрофи". Це сталося у місці, де у основному руслі можна побачити щось на зразок порогів?
From 02.02.2011 -> The Lone Diver

ZED

Так, саме там.
П.С. Обговорення цієї теми тут

277 Гості, 0 Користувачів