Житомирский мамонт в шоці: його можуть відправити, або в космос, або в ресторан

Автор Lacerta, 06.10.2011 01:08:17

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Lacerta

"Куда девать мамонта? Самый известный экспонат житомирского Музея природы, как и вся экспозиция, ждут решения властей о выделении нового помещения.

Борьба Московского и Киевского патриархатов УПЦ за помещение Крестовоздвиженской церкви, где расположен музей, и стала причиной активного поиска властями нового "жилья" для мамонта. Вопрос о передаче помещения храма религиозной общине будет завтра рассматривать сессия областного совета. При чем передавать его планируют Московскому патриархату, из-за чего Киевский патриархат обещает устроить под стенами ОГА акицю протеста. Напомним, что УПЦ КП также претендует на это помещение.



Сегодня по инициативе ВО "Свобода" представители патриотических организаций и общественности провели круглый стол, на котором обсуждали проблему передачи храма религиозной общине и дальнейшей судьбы Музея природы.


Приглашенный это заседание представитель Житомирского областного совета Александр Пивоварский заявил, что областные власти давно пытаются решить вопрос с переездом Музея природы в новое помещение. Как альтернатива рассматривались два варианта - кинотеатр "Космос" и помещения ресторана "Смоленск". Правда ни то, ни другое в полной мере не соответствуют необходимым критериям. А солгасно Закону "О музейном деле" перевозить экспозицию в неприспособленное для этого помещение запрещено.



Напомним, что завтра, 8 сентября, священники и прихожане УПЦ Киевского патриархата кресным ходом придут под стены Житомирской ОГА с требованием не передавать помещение Крестовоздвиженской церкви Московскому патриархату. По словам настоятеля Свято-Михайловского собора отца Богдана, Московский патриархат только в Житомире владеет десятком крупных церквей, в то время как в распоряжении многотысячной общины УПЦ КП только один храм - Михайловская церковь. Из-за этого священники вынуждены проводить Литургии в три смены, а в большие праздники церковь переполнена до отказа."

Данна стаття написана місевій газеті 20 хвилин.


Цікаво, а у Львові є мамонтові залишки?

Lacerta


Stinger

Колись в природознавчьому музеї стояв скелет мамонта, великий такий, покритий чорним лаком, гарний, стояв на останньому поверсі і закінчував експозицію музею, я ще маленький був, 5 рочків десь мав, мене дід туди тягав часто, гарне було місце, але пройшли роки, музей закрився на капітальний ремонт та й так і не відкрився... досі... що сталося з експозицією музею - не відомо, а шкода... :'(

GreenLION

Мій вуйко працював на кар*єрі в Шклі, біля відомих крокуючих екскаваторів. І тоді в його зміну викопали три скелети мамонтів. Ну там звичайно викликали науковців вони подосліджували їх погрузили і відправили десь в москву. Вуйко був начальником зміни, тому собі один зуб привласнив. Він довго валявся в нього вдома, потім в мене дома, доки я його не заніс до школи, думаю: най малі вчаться, цікаво їм буде.

А з Львівським природничим музеєм, в мене теж цікаві спогади: Був я маленький ше (років 5)  любив дуже тваринки там всякі і мріяв про цей музей, особливо коли почув, що там скелет мамонта є. І от одного дня ми з татом туди таки поїхали. А там на дверях об*ява такого типу: У нас ремонт вже два дні. Сказали що коли мені буде 7 років ремонт закінчиться експозиція поновиться - це мені малому чомусь дуже запам*яталося. Мені вже майже 18, а музей ще не відкрили :( От така сумна історя мого дитинства :'(

"Де ліси старі стоять, де панує морок, - там живе душа моя, у високих горах..."

Mike

Мамонт у Львові є, зараз в зібраному вигляді міститься в якомусь з державних складопідвалів.

Знайшов інфу про цей музей в маминому радянському довіднику туриста років зо 5 тому. Дзвонив, ходив (він здається на Театральній) т.д. і т.п. Щоб музей запрацював треба гроші, а на таке грошей ніхто не виділяє.

Як яскраво показує Житомирська історія, музеї нашому народу не треба, дуже треба церкви. Ато природничих музеїв аж ніодного, а церков тільки кілька десятків.

В Чернівцях доречі церковники хотіли забрати цілий університет(ще би, він же головна архітектурна пам'ятка міста, недавно включений у списки ЮНЕСКО).
Вдалося забрати лише частину будівель, більша частина комплексу залишилась за універом(це ж не музей, там тисячі студентів). Проте вони не здаються, чекають вдалого моменту(в Житомирі он 20 років чекали) і може таки й заберуть все. А от назад забрати уже чекай не чекай... це ж вже приватна власність буде  :P

Якщо кому таки кортить побачити мамонта - він є в Київському Палеонтологічному музеї. Віртуальний тур музеєм  ;)

Alter

Цитуватимузеї нашому народу не треба, дуже треба церкви. Ато природничих музеїв аж ніодного, а церков тільки кілька десятків.

...десь то вже обговорювалось...
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Mike

Цитата: Alter від 10.10.2011 22:31:11
...десь то вже обговорювалось...
І як бачим кожен залишився при своїй думці. Тому може обговоримо мамонтів?  ;)

GreenLION

Цитата: Mike від 10.10.2011 22:28:19
Як яскраво показує Житомирська історія, музеї нашому народу не треба, дуже треба церкви. Ато природничих музеїв аж ніодного, а церков тільки кілька десятків.
До речі, є у Львові природничий музей - на біологічному факультеті ЛНУ ім. І. Франка. От сайт навіть має
Був там хто-небудь? Щось варте?
"Де ліси старі стоять, де панує морок, - там живе душа моя, у високих горах..."

Rufus

Навчаючись на біофаці проводив в тому музеї купу часу. Всім рекомендую відвідати. Не пошкодуєте. Враховуючи, що Природознавчий музей на Театральній закритий ще надовго, Зоомузей університету залишився єдиними місцем, де можна оглянути зоологічні об"єкти. Відвідувачам там раді, вхід безкоштовний. На їхньому сайті є віртуальний тур музеєм, для тих хто хоче знати на що підписується :) Якщо збереться невелика група, варто записатися на екскурсію і її охоче проведуть. А можна і самому пройтися залами. 
Be friendly to bats!

onyx

Нагуглив цікаву статтю про того мамонта що в природознавчому http://joanerges.livejournal.com/1168575.html?thread=5105343
Виявляється його викопали в селі Старуні, в озокеритовій шахті. Таких шахт там було багато, цікаво чи щось збереглось...

Mike

Цитата: onyx від 11.10.2011 20:06:28
Таких шахт там було багато, цікаво чи щось збереглось...
"Зберігся" єдиний в україні діючий вулкан. Грязевий. Плює на висоту 10 см   8) ;D

Lacerta

"Таких шахт там було багато, цікаво чи щось збереглось..."
Звісно цікаво..З такого Виникає потім радість спелеологам...І не тільки їм

270 Гості, 0 Користувачів