Потік Рудка (Івано-Франківськ)

Автор onyx, 07.10.2011 17:08:52

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

onyx

Потік починався десь в районі хлібокомбінату проходив через все місто і впадав в Бистрицю в районі с.Вовчинці. Десь у 60х роках його пустили у дощовий колектор. Зараз потічок витікає з труби на початку Вовчинців і тече через село наповнюючи його не самими приємними ароматами.
ЦитуватиПроблемою №1, вирішення якої комплексно, технічно і з малими затратами ми чекаємо від міста вже понад 20 років, є відведення за межі села так званої річки Рудка. Містом вона протікає під землею в дощовому колекторі. Очевидно, до нього є несанкціоновані врізки госпфекального колектора. Крім того, Рудка протікає територією колишньої нафтобази. У ній вся таблиця Мендєлєєва і це вже екологічна проблема.
Отже сьогодні зібрались ми з VIRUSом трохи його дослідити, добрались до місця де потік витікає з труби, я вдів Л-1 і поліз, пройшов 100-150м і виліз через люк. На цьому відрізку колектор має діаметр дещо менший за мій зріст, приходиться трохи згинатись. Нічо цікавого там нема :( але є надія що на протязі наступних 3-4км щось цікаве таки знайдеться :)
Залаз


Трудіггерам що захочуть туди лізти варто звернути увагу на сліди від рівнів води на трубі, невеличкий дощик і шансів вижити буде дуже мало...




VIRUS

Найближчим часом плануємо там пройтись і дослідити  шо зможем. якшо цей "спиноломний" колектор зміниться чимось кращим, то думаю буде більше фоток  ::) ::)

onyx

Сьогодні я і VIRUS  продовжили дослідження Рудки. Цього разу пройшли близько пів кілометра. Перші 20 хвилин було тяжко, йти треба раком а кругом літають мільйони комарів які залазять в очі, ніс, хімзу... стільки комарів я в житті ще не бачив. Але далі після невеличкого підйому на якому сильна течія і зовсім не складно послизнутись та проїхатись пару метрів по гівні на сраці, колектор розширюється до приблизно двох метрів, можна спокійно йти в повний зріст. Коли пройшли по ньому ще хвилин 10 на горизонті з'явилася дуже дивна хмарка туману і повіяло не менш дивним запахом, тож ми вирішили сйобуватись швидко йти назад. І ще, на всьому пройденому маршруті є лише один люк через який можна вилізти, знаходиться він за 100 м від залазу.
На вході глибоко...


VIRUS медитує «Я не по коліно в гвні, я на морі...»  ;D





onyx

В результаті подальших досліджень виявилось що 2 метрова труба йде всього 600-700 метрів а далі знову раколазна, крім того, рівень забруднення води на рівні ГК. В деяких місцях зустрічались врізки не просто гівноколектора, а явно зливи якихось хімічних відходів. І це в дощовому колекторі, щоденно десятки тонн «води» з якого без жодного очищення стікають в Бистрицю. Потім ще дивуються чого це риба дохне, нижче по течії від рудки.

І він такий не один, з дощовим колектором що протікає через Угринів схожа ситуація, зараз там тече лайно, яке безперешкодно стікає в Бистрицю.


А під час повеней, в Бистрицю потрапляє ще й значна кількість відходів з магістрального гівноколектора. Тому, я б не радив лізти в Бистрицю, особливо нижче Франківська, без костюмів хімзахисту.

matvs

Я був у місці впадіння Бистриці в р. Дністер (пропливав на байдарці). Сморід страшний. Відразу після цього Дністер колір інакший має. Жаль фоток не маю.

278 Гості, 0 Користувачів