Колектор на Набережній(Івано-Франківськ)

Автор onyx, 02.11.2011 01:40:44

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

onyx

Точніше аварійний злив Івано-Франківського каналізаційного колектору .
Перспективну дірку у дамбі ще навесні помітив Xaolas, трохи пізніше вони з VIRUSом туди залізли, виявилося що там йде великий квадратний колектор


але вже через 20-30м він закінчувався ось такою от безпросвітною трубою


Після цього про той колектор на деякий час забули. Але одного разу з відчаю, так як нічого подібного не могли знайти у Франківську, вирішили ми з VIRUSом спробувати пролізти по тій трубі, в надії що далі квадратовий колектор продовжиться... і не помилились :)
Далі йде такий самий великий колектор


На наступній вилазці усе ті ж троє тру діггерів продовжили дослідження.
От по цій трубі вийшли до одного з трьох колекторів, по яким гівно з Франика перекачується на очисні


Від квадратного в одному місці відходить ось такий, явно старший колектор.


Через деякий час він чи то замурований, чи то завалений. Підійти ближче не дала «калюжа».
Коли я її перший раз побачив то зразу згадав «Пікнік на обочині» а саме:
ЦитуватиДно лощины было покрыто гнойно-зеленой, жирно отсвечивающей на солнце жижей. Над поверхностью ее курился легкий парок, между холмами он становился гуще, и в тридцати шагах уже ничего не было видно. И смрад. Черт знает что гнило там в этом месиве, но Рэдрику показалось, что сто тысяч разбитых тухлых яиц, вылитых на кучу из ста тысяч тухлых рыбьих голов и дохлых кошек, не могли бы смердеть так, как смердело здесь.
Навіть у хімзі ніхто не наважився перейти ту «калюжу».


А в цій купі землі живе ціла щаслива сім'я рататуїв :)


Можливо пізніше будем здійснювати подальше проходження колектора.

mitncik

Ітак, майже через рік ця "історія" отримала продовження. Та ще й яке.
Одного чудового дня, вирішили ми з Virus'ом трохи "оновити" фотографії, бо якість їх нас не задовільняла.

Починалося все як завжди - той самий "рачник" 1 на 1 метр.


Після цьогорічних робіт з оновлення колектору видно деяки зміни - наприклад нову кладку біля труби.


Знову "старий, добрий" квадратний колектор.



Частина колектора, яка цікавила нас найбільше, дуже розачарувала тому що була затоплена гівнами. Попробувавши пройти по ньому я ледве звідти вибрався - ногу засосувало вниз.


Здавалося, що ніби все. І більше нічого цікавого не буде. Тому Virus поспішив на свіже повітря, вирішивши вже не складати мені компанію в поході до перепадної камери, яку мені ще хотілося відзняти. Тому в цю трубу я вже пішов один.


Далі відзняв з цієї ж труби перепадну.


Раніше ми боялися в неї заходити через досить сильну течію - невідомо наскільки сильно тече вода, чи глибоко до дна і чи не слизько там. І ніби можна було би вже розвертатися і йти на вихід, але мені захотілося перевірити чи можна залізти у воду. Обережно спустивши спочатку одну, а потім і іншу ногу, притримуючись за край труби я заліз в перепадну камеру. В принципі не глибоко, та і течія не настільки сильна щоб мене знести. Про свою ідею фотографувати саму камеру я успішно забув, сфотографувавши тільки трубу з якої текла вода, куда потім і вирішив сходити "на розвідку".



Пройшовши приблизно метрів 50 я вже хотів розвертатися і йти назад - хто знає скільки ця труба ще могла продовжуватися, як в промені ліхтаря я побачив "вихід". Як виявилося я обійшов забутовку старої частини колектора, яка наразі затоплена фекаліями, і попав в його продовження. Щастя мого не було меж тому вирішив зразу зробити пару фотографій на місці.





Так як планів заходити одному десь далеко у мене не було тому пройшовши метрів 100 я розвернувся і пішов геть. Цього ж вечора в нашій невеликій дігг-компанії, обговоривши фотки і місце, було прийнято рішення піти наступного дня туда ще раз. Вже в трьох(Я, Virus i Onyx).
Швидко пройшовши до початку забутовки ми почали проходження колектора, на цей раз більш детальніше. Біля стінок, доречі, була якась подоба на прохідні бортіки. Але йти по ним було не зручно - висота колектора в два метри дозволяла йти нормально тільки по його середині.


Досить рідко, але зустрічалися люки, як над головою, так і в стінах. Постійно було чути як по них їздять машини і через це можливий вилаз через них зразу відкидався нами.




Досить часто зустрічалися різноманітні труби врізані в колектор. З деяких текла вода.


Ще трохи фото самого колектора.




Приблизно через кілометр зустрівся перепад рівня води. Його вже змогли перелізти тільки я з Onyx'ом, тому що були в хімзі. Було вирішено пройти ще трошки далі і подивитись, що там є. Але не заходити далеко. Та й часу вже пройшло достатньо, ми більше години ходили там. Тому Virus, який був в бахілах, лишився нас чекати, а ми вже вдвох пішли далі.


І тепер те, що нас вразило найбільше. Навіть не думали, що в нашому місті є таке :)
По-перше це сходи з колектора на гору.



Піднявшись по сходам побачили люк, але вилізти через нього нам теж не вдалося б - по ньому, як і по всіх інших досить інтенсивно їздили машини.


А по-друге це розвітлення основного колектора на два менших яйцеподібних. Досить гарно виглядє воно :)


На останок ще пішли в ліву вітку колектора. Йти було дуже не зручно - по краях були бортіки по яких ходили, напевно, монтєри-карліки :3, а по центру вузький і слизький жолоб. Та ще й течія була досить сильна. Тому відзнявши колектор ми вирішуємо залишити його проходження на потім і обережно вертаємось назад.


Розказуємо все Virus'у, який нам сильно заздрить х), і всі разом вже ідем на вихід через весь колектор. Нажаль іншого місця вилазу крім того, що на самому початку знайдено по дорозі не було.
Скоріше всього трохи пізніше будемо ще йти досліджувати ці яйцеподібні дві вітки.

Roy

Молодці, ставлю плюси. Дуже цікавий звіт. Продовжуйте в цьому дусі.  ;)
Meine Ehre heißt Treue

ZED

А як на наші притоки Полтви змахує! Вітаємо, у вас теж є власний історичний експлоребельний колектор. Ну й +++ звісно

Diver

мене одне цікавить. чим ви фотографували?

mitncik

Цитата: Diver від 28.10.2012 13:42:40
мене одне цікавить. чим ви фотографували?
Більшість фоток на мильницю Canon PowerShot A490(моя) і ще трохи на A470(Віруса). А що таке?

yar-79

Гарний, якісний звіт і фото. Ну і плюс, звичайно)

Diver

та нє, просто якщо він впаде в воду...

mitncik


Alter

А що, відразу видно що дайвер - людина задає питання по профілю, а саме актуальності застосування систем гідроізоляції у сучасних фото-електронних пристроях  ;D. Короч IPX7 рулить)

2 Diver. Щоб щось не булькнуло у воду треба мати рівні руки, ноги, і знати як чвалати колектором. Якби завжди розраховувати на водозахист фотіка, то зеркалки під землю ніколи б не попали ІМХО.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

mitncik

Цитата: Alter від 08.11.2012 19:12:50
Якби завжди розраховувати на водозахист фотіка, то зеркалки під землю ніколи б не попали ІМХО.
Я думаю, що якщо боятися нашкодити фотоапарату - не то що зеркалка, навіть мильниця ніколи нікуда не попала би. І всі ходили би з труЪ-мобілами невбиваємими :D

mitncik

В продовження теми. Ще один аварійний злив колектора в багатостраждальну Бистрицю :)

Як відомо досить недавно у нас зняли охорону залізничного моста. Раніше гуляти там було дещо проблематично через озброєних дядьків які патрулювали міст. А поруч з цим мостом я вже давно примітив досить велику колекторну трубу. І сьогодні нарешті мені вдалося побувати там.

З поверхні тепер та труба виглядає дуже погано - через активні зсуви грунту декілька секцій обвалилося.


Спустившись вниз і втиснувшись всередину мене зустріла не дуже довга частина труби розміром 1500мм. Десь далі видно світло і, що саме цікаве, продовження колектору, але тепер більш овальне!




Йду далі, мене зустрічає камера з люком на поверхню. Це і буде моїм виходом звідси. Ще тут є труба десь 1200мм з якої чути шум води і напівовальний прохід далі. На землі в три ряди квадратні плитки. До цих пір ніде таке не бачив.


Нажаль цей хід не довгий і метрів через 50 закінчується метровою трубою.




Зправа від труби щось прикрито бляхою. Чи то врізка була, яку перекрили. Чи ще щось - невідомо.


Сама метрова труба теж дивна - складається з секцій які лежать під різними кутами. Нажаль нормальної фотографії не вийшло, але там не менше трьох "заломлень"


Вертаюся назад і пробую тепер проповзти по 1200мм трубі


Дуже довгий і напряжний ракохід. Коліна вже болять. І нарешті щось видніється. На диво це була камера колектора який і був описаний раніше в цій темі. Так вийшло, що труба по якій я повз знаходиться рівно над тією по якій тече гівно на очисні. Якраз цей колектор з'єднаний з тією історичною частиною яка йде під Галицькою. Тому можна вважати це все однією системою :)


В гівно лізти мені не хотілося, тому прийшлося розвертатися і вилазити через люк позаду мене. Наразі все

221 Гості, 0 Користувачів