Від римлян і до сьогодні, або діаметр ракетного двигуна

Автор Drusja, 02.11.2011 17:14:24

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Drusja

Історія дуже заплутана і починається з глибокої давнини, читайте до кінця.
http://berloga.net/view.php?id=194950
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Drusja

Вирішив перепостити, так як посилання вмерло.

"На одному з американських космічних кораблів (здається "Діскавері") є 2 двигуни шириною 1,5 метра кожен.

Конструктори корабля хотіли зробити ці двигуни ще ширше, але не змогли. Чому?

Річ у тому, що двигуни ці доставлялися по залізниці, яка проходить по вузькому тунелю. Відстань між рейками щось близько 1,3 метра, тому конструктори могли зробити двигуни шириною не більше 1,5 метрів.

Звідси виникає наступне питання, а чому відстань між рейками всього 1,3 метра? Звідки взялася ця цифра?

Виявляється, що залізницю в Штатах робили такою ж, як і в Англії, а в Англії робили залізничні вагони за тим же принципом, що і трамвайні, а перші трамваї робилися в Англії за образом і подобою конки (хто не знає, що таке конка - читайте ось тут). А довжина осі конки складала якраз 1,3 метра! Але чому?

Тому що конки робили з тим розрахунком, щоб їх осі потрапляли в колії на англійських дорогах, щоб колеса менше зношувалися, а відстань між коліями в Англії якраз складає 1,3 метра! Але все таки, звідки ці 1,3 метра взялися?

Та просто дороги у Великобританії стали робити римляни, підводячи їх під розмір своїх бойових колісниць, і довжина осі стандартної римської колісниці дорівнювала... правильно, 1,3 метра! Ну, ось ми і докопалися до того, звідки взявся цей розмір, але все таки чому римлянам надумалися робити свої колісниці з осями саме такої довжини?

А ось чому: в таку колісницю зазвичай запрягали двох коней. А 1,3 метра - це був якраз розмір двох кінських дуп! Робити вісь колісниці довше було незручно, оскільки це порушувало б рівновагу колісниці.

Отже, ось і відповідь на найперше питання: навіть тепер, коли людина вийшла в космос, його найвищі технічні досягнення безпосередньо залежать від розміру кінської дупи дві тисячі років назад"!
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

285 Гості, 0 Користувачів