СІльмаш

Автор Alter, 10.11.2011 20:09:00

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Alter

    Отож нарешті буде такий собі звітик про "Сільмаш".

    Для початку скажу, що оті всі епічні басні про його історію, значення для Львова, продукцію, рейди рекету і ментів, та і взагалі решту історій будуть писатись потім, так як зараз викладу коротенький звітик про те, як мені невтрималось, і полізлось туди самому.

     Значиться нині мені дуже захотілось подивитись на ті трущоби не через забор, а зблизька. Ну і провести таку собі розвідку боєм. В глибоку дупу не заліз, бо на то були свої причини, але про те згодом.

     Почалось все з того, що вивалився із маршрутки, і, цокочучи зубами від недитячого дубака надворі, почвалав оглядати забори на наявнісь не сильно запальних місць інсталу. Ідеальних не знайшлось, бо надворі була друга година по пообіді, і всі активно кудись йшли (їхали), печально понуривши голови, сповнені важких та сірих дум...

    Спершу зайшов на автозлом, типу порозпитувати мол чи є у вас кондиціонер від УРАЛа. Продавець витаращив на мене очі, довго хапав повітря відкритим ротом, але потім повів мене до дядьків, які безпосередньо і займаються розбором напівмертвих машин. Звісно ж що того, що я їм поназивав, вони не понаходили, так як сервоприводу стояночного тромоза від мазди-шестьорки не існує в природі, але проки вони чухали свої голови, розгадуючи цю явну провокацію, я тихенько роздивляюсь все навколо, візуально оцінюючи кордони того ж автозлому і місця, які звідти проглядаються. Оцінив. Підходять дядьки. Кажуть що в нас такого нема, але, УВАГА (!!!), вони подзвонять на базу, і за пару днів підвезуть того сервопривода. Я про себе усміхнувся, але кажу мол нє, не треба, не хартесь, я зайду "папожже", авось і з'явиться.

    Вийшов звідти, посміявся, відчув що надворі все ж таки зимнішає, тому тра рухати поршнями. Знов ходжу під заборами. А там все машини і машини. Отож вичікую момент, коли їх найменше, і перескакую двометровий бетонний паркан. Запригнув біля отої "башні").


   Під ногами купа листя, яке нагло шарудить, якісь деревця, як штахети, обступили зі всіх сторін, купа мусору і т.д. Короче все стандартно для закинутих будівель.



Власне сама купа мусору. Естетизму ніякого, але сам факт свіжої землі, недавніх слідів грузовиків, а також добре вкатана та незаросла грунтовка наводить на певні думки.





Ось. Ну а далі, як то кажуть, понеслось. Оглядаюсь в пошуку жидомасонів. Нікого нема. Вроді. Завалюю через вікно у найближчу будівлю.





Всередині типово пейзажна розруха.















Артефакти ;D





Судячи зі всього то є тупа адмінка. Тож досить швидко надоїдає оте монотонне топання прогнившою підлогою, і бажання змінити картинку приводить мене надвір.

Надворі.









З отакої цегли там все зроблено. Колекціонерам тої ж таки цегли на замітку)



А далі починається царство вугільного пилу. Починаю розуміти, що знаходжусь в будівлях, де колись була котельня, а може навіть і цілий ТЕЦ, котли якого годували отою занавіснілою пилюкою. Вона ревльно всюди. Картинки нагадують Бедюзьку шахту. Осьо вона http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,3965.new.html#new.

Інсталяційно-евакуаційна дзюрка.



Власне самі цехи.



ІМХО котел. Смайл?



Тонкий натяк на те, що в разі чого швидко свалити звідси не вийде.



Далі царство сірості та грязюки.









Чудо-труба, яка нагло левітує.



А де Моноліт ???



Таблички часів, коли людей ще товаришами називали...





Далі поліз надвір в пошуках нових враженнь.






    Роздивляюсь, роздупляюсь, прислуховуюсь... Тихо. Вроді. І ось тільки я встигаю ступити три кроки в сторону отих ялинок, що на останній фотці, як тут з-за них виходять два дядьки у камуфляжі, а десь позаду йде ще один із собачкою. Тут-то до мене доходить, що оті сліди на вугільній пилюці були абсолютно не бродячих псів, а отої великої рогатої зубато-хвостатої худобини, що плентається ззаду. Перші два охоронці мене замічають, щось там кричать. Благо задній не побачив.
    Короче історія із розряду "дайош біг з перешкодами". Все якось сомо собою проминає повз мене, якась невідома сила мене сходу перекидає через забор, далі пробіжка за стадіон, відхекування...

    Ось так.

    Обговорення тут.

http://explorer.lviv.ua/forum/index.php/topic,4926.0.html
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

STALKER

Програма "Капітал" про завод "Сільмаш".

STALKER

Ще деякі відео про "Сільмаш":

Пожежа на "Сільмаші"


І 2 інших:



Wolff

Як завжди спонтанно и не плануючи вирішив оновити  тему.
З мінусів - багато камер відеонагляду і чим ближче до центальних корпусів тим іх більше.
Песики - екстрасенси  ;D чітко знають де тебе шукати .
Цехи як сцени з пос акаліпстичного фільму (песики - мутанти класно їх доповнюють.).





Wolff

А от і моя ціль водонапірна башня.

тепер на гору

а зверху вигляд кращий

майже на горі


Wolff

От що значить повезло з погодою ! панорама міста просто вражає).




Wolff

Ходив більше години  - найкращі світлини тут  :) https://www.flickr.com/photos/142194937@N06/albums/72157673006804634

249 Гості, 0 Користувачів