Личаків вночі

Автор Roy, 06.12.2011 13:23:55

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Roy

Знову ж таки, в рамках екскурсії, після відвідин підвалів, подалися незмінною, проте веселою компанією, разом з журналісточками.  :)

Ажіотажу там було вже значно менше, якось все тихіше, цвинтар все таки. Сформувалася група, і одразу, разом з гідом вирушила в сторону до польських поховань. Так сталось, що нам було не до групи, і ми одразу роз'єднались, притому попарно.  Ось така цвинтарна романтика  ;D

Вночі там захоплююче, працівники запалили лампадки, повмикали освітлення де можливо, і зацарювала там містика, таємничість та спокій, котрий час від часу порушував прохолодний вітерець.

Ось що з того вийшло.
Перед початком всі слухають легенди та оповіді директора Личаківського цвинтаря Ігора Гавришкевича


Вхідний плац. Зліва неороманська каплиця вірменської родини Кшечуновичів, в ній поховано 9 представників цієї сім'ї. В центрі каплиця родини Кісельків.


На передньому плані зліва гробниця доцента Львівського університету, доктора права Станіслава Зборовського, на задньому плані підсвічена каплиця усипальниця родини Дунін-Борковських


Пам'ятник на могилі Володимира Барвінського (1850-1883), видатного літератора, політика, громадського діяча, співзасновника "Просвіти"






Дуже гарна скульптурна композиція на могилі Юзефа Торосевича (1784-1869)


Izydor Polanski, що то за пан, я не знаю


Могила археєпископа С. Стефановича (1755-1858). Згідно однієї з легенд, єпископ сильно захворівши у віці 75 років, передчуваючи смерть, збудував гробницю для себе. Однак, коли виздоровів, прожив ще 25 років, і майже кожного дня приходив та дивився на місце свого майбутнього спочинку.




Скульптура на гробниці родини Гешопфів


Світлова гра лампадок










Могила Івасюка















Високий замок з найвищої точки некрополя


Тематично так  :)




А це одна з найстаріших надмогильних плит Личакова, датована 1675 роком. Перенесена вона з якогось з навколокостельних цвинтарів Львова. Похована тут Гертруда (з Моршинських), дружина кавалера Святого Цісарства Римського.


"Личаківська плакальниця", на п'єдесталі гробниці Трушковських і Закрейсів. Статуя відлита з бронзи.


Інші, не менш цікаві пам'ятники








Хтось спить при світлі


Місячне небо над Личаковом


Дякую всім за компанію. Там не страшно зовсім. На некрополі спокій та благодать. Після таких блукань, снилися кольорові, приємні сни, причому не тільки в мене.

Обговорення

Meine Ehre heißt Treue

229 Гості, 0 Користувачів