Радіозавод , ВО Карпати, ІФ

Автор Sergiymail, 13.01.2012 08:03:01

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Sergiymail

Була чудова можливість побувати і полазити по деяких цехах радіозаводу. В одному корпусі ще дещо залишилось, але усе розікрано, в другому усе наніц вичищено і висить оголошення про оренду-продаж, і де місцеві сторожі на ничку дорізують залізо, а в середині стоїть машина і бігає вівчарка. Побував в цехах сверління, витравлювання, металізування плат, і здається лудіння.

Sergiymail

Приміщення з кислотою (чи чим там травили ) і лабораторією (корпусів лабораторій багато)

Sergiymail

Один з цехів де сверлили плати. Закладали в комп"ютеризований станок перфострічки , а поряд станок де закріплювався текстоліт 4 двигуни з 15 000 об\хв сверлили. На фото видно архів перфокарт на невбиваємий магнітофон Карпати 308.

Sergiymail

Склад з радіодеталями, і цех де плати травили (хоча там цілий процес, спершу на текстоліт наносили фоторезистивну плівку, далі шаблоном (скляний) ,як на фотоплівку наносили негатив, потім те все проявляли, якоюсь хімкою витравлювали зайвий фоторезист, а потім аж травили мідь, витравлювали плівку, а далі лудили доріжки, хоча думаю на форумі є досвіченіші люди які краще опишуть процес)

Sergiymail

Цех де металізували отвори, і цех де мабуть лудили плати(хоча їх кілька). Це сусіднє приміщення , яке хочуть продати, майже повнітю пусте, залишки корпуси від компютерів ЕС, і купа заліза які сторожі собі порізують, а ще там бігає вівчарка, правда на 1 му поверсі.

Sergiymail

Газ Радон 13 (радіоактивний), правда не знаю чи повний. Ще там же знаходяться склади хімії, 4 здорові преси, і купа скляних труб. 2 га фото, це здоровенний фотоапарат , займає кімнату на 30м2(в окремій кімнаті стоїть здоровенний вертикальний скляний стіл , де закріплювався шаблон, це освітлювальсь 6 галогенками по 500 Вт) там робили і проявляли на склі шаблони для фоторезисту. Далі в наступній кімнаті стояли комп"ютери , де якраз робили перфострічки для плат. Ну і фото пустого копусу.

Sergiymail

А-7320 Це ще раз доказує мені, що на заводі робили щось війскове (по чутках деякі плати для ракет), ще біля знаходиться куб документів під грифом "совершенно секретно" МВД.
Це купа головок для касетних плеєрів, ще там є купа пружинок , шурупів , і всього всього з чого складається червоний портативний плеєр Карпати П402С.

Sergiymail

Хитрість, наглість і грання хованки з охороною, дали можливість полазити трохи далі. Виявляється не усе розікрали на метал. На території є цех, де зберігається багато станків, і то досить цілих. Вдалося побувати в цеху де молоді студентки щось паяли, найшовся невеликий склад паяльників, аудіукасет (для налаштування плеєрів), був в цеху де складали динаміки(намотували катушки, склеювали підвіски і т д), склад з апаратурою, дещо цілою дещо розібраною, невелики склад колонок. Тільки на жаль фотоапарат встиг сісти, а залізти туди ще раз, вже не було можливості.

Golem

Гарно! Питання:  а в тих цехах шо лишилися плати часом не роблять? Навесні накрилася точка по виготовленню плат в Херсоні. тепер в Україні нема де і як швидко та дешево виготовити дрібносерійно плати.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Sergiymail

Думаю що ні. В других цехах, мабуть займалися пласмасою, деревом для колонок і т д. Хоча як би комусь треба було то б гарно законсервували , думаю це б було актуально, але ж ні, краще віддати в оренду (наразі орендує Пластпайп, Прикарпацький у-тет, Тайко електронікс (в"яжуть жгути для автомобілів)), а те що було залишити мародерам, хоча на диво ще багато чого і залишилось, бачив пачками танталові конденсатори, резистори і деяка лабараторна апаратура яка виглядала цілою. http://dpkarpaty.com.ua/uk/- ось їхній сайт можеш звязатися , можливо  я помиляюсь.

210 Гості, 0 Користувачів