Китайський новий рік

Автор Lesyk, 22.01.2012 01:17:57

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Lesyk

Частинка Китаю у святковому Львові. Китайці, відповідно до власного календаря, відзначатимуть зміну року лише в ніч з 22 на 23 січня. Китайська громада, яка мешкає у Львові, також отримала можливість відсвяткувати це свято.

22 січня Міжнародна громадська організація «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва» організовує перший Міжнародний фестиваль «Китайський Новий рік», який обіцяє стати щорічним. Саме тут китайські традиції зможуть представити всю свою красу та повноту святкування, а львів'яни та гості міста особисто доторкнутися та відчути особливість китайського Нового року. Але, перш за все, це свято – для громадян Китаю, які перебувають зараз в Україні (вчаться чи працюють), і не мають змогу відвідати свою Батьківщину. Крім цього, відзначатимуть в цей час день Злуки та двадцятиріччя дипломатичних відносин між Україною і КНР. Символіка всіх цих свят створить враження єдності як українського народу, так і тісну співпрацю з китайським народом.

О 17.00 год. на площі перед палацом Потоцьких розпочнеться справжня фантастика – лазерне шоу, у якому Дракон, прокинувшись, вступатиме у свої повноваження. Адже 2012 рік – це рік Дракона. І який же китайський Новий рік без традиційної ходи Драконів. Між Україною та Китаєм різниця в часі складає 6 годин. Тому коли в нас настане 18.00 год., а весь Китай запалахкотить святковими феєрверками та вогнями, вулицями Львова розпочнеться феєрична хода Драконів, яка стане справжнім подарунком та незабутнім спогадом для всіх, хто в цей час опиниться в центральній частині міста. Вул. Коперника, просп. Свободи, пл. Ринок – саме такий шлях обере собі Дракон у своїй святковій ході.

Завершиться все святковим феєрверком на площі перед палацом Потоцьких.

Взято з сайту ЛМР .

449 Гості, 0 Користувачів