Установка комплексної підготовки газу, Стрий

Автор Bottlehunter, 11.03.2012 23:56:54

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter

Відвідали ми нещодавно УКПГ, себто Установку комплексної підготовки газу. Розміщена вона біля Стрия. Тут газ з підземного газосховища очищується від конденсату, води. механічних домішок для того, щоб бути порядним пахучим газом і відповідати вимогам вуглеводневої суміші, яка транспортується трубопроводом. А ще тут до газу додають одорант - смердючу штуку, якою, власне, і пахне, коли на кухні відкрити кран.

Було нас четверо - я, Inkognito, Romchick i Goom, який все зорганізував, все нам показав і на правах господаря провів детальну екскурсію. На жаль, техпроцес я запам'ятав дуже приблизно, тому прошу кілька слів нижче написати :)

Фотки:



















Цистерна з метанолом





Пожежний ставок





Здестроєний склад і така ж залізнична станція по дорозі додому.





Обговорення.
Най жиє Гуцулія!

goom

Маленька поправка, газ туди надходить з родовища а не з сховища. Схема приблизно так: Сепарація-підігрів-одоризація-замір-споживач.

inkognito

Як вже на то пшло, всуну свої "5 копійок". Отож, все було супер і гарно, почнемо із хфото зачодного крану (у хфото тут):

Кран гарний, якісний та красивий. Газ ним ніц си не перекриває, же вітчизняний чи москальський. Просто гарний кран і нема на то ради. І юш



Газ реально моцно пирдолит із-під землі, у цьому кувалку труби  відбувається зміна тиску - відповідно t0 гет падає, а волога із повітрі конденсується на зимному кавалку та стає гарним льодом. Коротше кажучи, то все зроблено спеціально, щоб хлопаки на установці мали "свіжий" лід практично у будь-яку пору року для приготуваня Мохіто. За браком якісного рому на теренах Неньки, Стрийський Мухіто виготовляє-си із оковитої та кропу, деколи із додаванням петрушки та буракового цукру. А далі до суміші (задній плян) додається няшка метанол (горизонтальний сцірий бак на плані задньому).



У цих гарних "посуди-нах" відбувається сепарація суміші на метан та всяку іншу шнягу (в першу чергу на H20). Метан виходит зверху, Н2О витікає низом і йде на приготування Мохіто стікає у підземні баки, із котрих ону суміш забирають машинами для використання у якості бурової рідини чи просто тупо зливають у р. Стрий (звісно, вище міста  :) ) Ємність сховищ 25 м3, їх 2.



Далі газ нагрівається у пічці котру можна побачити на задньому пляні (зеленого кольору). Топиться пічка оним газом, тільки вже осушеним, використовує для поглинання пари в процесі роботи етиленгліколь. Конденсат (як я здогадуюсь) йде на  приготування Мохіто :) Нагрівання здійснюється для остаточного відбору водяної пари із газу.



Пічка якісно практично гаффтоматична:



Далі мені здається дезодорація одорація. Видите той горизонтальний бальоник зверху о жовтому кольорі? Тамка міститься надцять декалітрів одоранту (тої шняги, що газом пахне). За поточних параметрів роботи установки використовувалось 2,5-3 каплі одоранта на годину (!!!). Уявіть собі 5-10 мл цього трунку у себе на роботі (у школі, бурсі) розпорсканими у місцях найбільшого скупчення асоціальних елементів  ;)



Усі заміри, тощо:



Окрім того всього, із цікавого є:

1) Котельня 2 х 100 кВт









2) Всяка цікава промислова електроніка (дрочу потроха):











3) Метанол. То наше все: як каже ВіКі на пересічного москаля  НЕпатріота достатньо 25-30 мг для 100% позитивного ефекту. Тут метанолу багацько, так якщо у разі чого Панство знає де йти  :).



4) Присутній контингент БоБрів, що часто займаються партизантською діяльністю - ото дерево зогризене впало на ЛЕП, із котрої споживала потужність власне установка. Не турбуйтесь, жодного літру неспаленого метану в атмосферу не попало. У разі аварії по живленню в хлопаків є моцний дизель та нехилий запас палива, що розміщується в окремому контейнері:



5) Не можу не оминути цього, як вже сі вертали. Однозначно, бранєпоєзд зупинить у разі потреби:




Насамперед, категорично дякую GooM'у (+2 від модератора), колєгам - BottleHunter'у та Romchick'у (+1). Нагадую, шо ОБГОВОРЕННЯ тут, а мій альбом па Пікасі тутко. Дякую колєги за гарні вихідні! Вважаю, що сезон розпочався!


Resistance is futile

238 Гості, 0 Користувачів