Винзавод на Погулянці

Автор Bottlehunter, 21.03.2012 21:03:23

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter

Вирішив нині прогулятися трохи, бо з тою сидячою роботою скоро стану "больна і лиса, пузата офісная криса" :) Давно вже хтів потрапити на Винзавод, що на Погулянці, а точніше - отут. Кілька фото погребів, вкопаних у схил яру виклав на форум колись Рой в цій темі.

Спустився зі сторони Зеленої, пройшов трохи парком - і от вже я біля крОсивої дірки в огорожі. Старався поводити себе якнайтихіше, хоча листя під ногами оглушливо шурхотіло, заставляючи сорок на деревах стрекотати як зварйованих. На території чути було рух, мене тут навряд чи хто радий був би бачити. На всякий випадок придумав собі легенду, що хтів пройти на Погулянку з Зеленої, та трохи не туди повернув :D Ну але всьо обійшлося добре, ніхто мене не завидів і не гнав копняками аж до кінцевої "сімки".

Труби котельні. На одній зверху цікавий флюгер, на ньому вирізані з бляхи фляшка і стакан. Причому стакан - як пів тої фляшки.





Пролажу в дірку та йду до місця, де має бути перший погріб. Внизу по ярі розкидані залізні бочки та цистерни, більші і менші. Є і залишки якихось цегляних будок, де ті джелізні ємності раніше стояли. Сам підвал зроблений у вигляді букви Ге, під ногами бита цегла, прогнилі залізні бідони, автомобільні колеса і різна біда. Є навіть здоровеча дерев'яна бочка, що, цілком можливо, пам'ятає ще Найяснішого Цісаря. Повітря сире, холодне і затхле, таке справжнє зимове повітря. І пахне машинним мастилом (його бойчуки ще шміром називають,ага).














Цегла трапляється переважно стара, я хотів знайти клеймовану, знайшов тільки половинку. Опізнайте напис, хто зможе, в нашій темі про польську та Австрійську цеглу такого, здається, немає.



Далі, щоб не вертатися назад, йду вгору територією заводу до вул. Олеся. В цій частині порівняно безпечно, з решти території вона не проглядається. Але і цікавого нічого тут нема, крім, хіба що, асфальтованих галявин і колекторного колодязя. Висота труби приблизно 50 см., потік тече зверху в бік заводу, люк давно покотився в невідомому напрямку. А пахне чисто як Полтва, я його, власне, за запахом і знайшов :)







Потім переліз через бетонний паркан і несподівано опинився біля другого погреба. Мені здається, він не є такий старий як перший, зроблений явно в радянські часи. Всередині майже нічого цікавого.











Але найбільше вразила сьогодні ось ця будівля. Адміністративний корпус Винзаводу, ззовні непримітний, проте всередині виявилося безліч цікавих речей. Там була їдальня з кухнею, кабінети працівників з різним мотлохом всередині, оригінальна гіпсова ліпнина, пожежні шланги звисали з третього на другий поверх як удави Каа. До вікон, що дивилися на територію заводу я старався не підходити, на території були люди.





















Отут обвалилася стеля, вийшла така собі тераса з піаніно, з видом на Центр творчості дітей та юнацтва. Бетонні плити ледь тримаються, на вітрі колихаються штори, висять люстри. Все виглядає затишно і мило. Помітні сліди перебування малолітніх шукачів пригод, але такі, акуратні.









Зустріч з Бейсиком і перфокартою. Згадав школу і одну з серій Футурами, де Бендер потрапив на острів з морально застарілими роботами.









Ото і всьо, folks.
Під кінець обійшов ще територію Винзаводу по периметру, виявив кілька придатних до інсталу місць. Їх, а також багато інших фоток, що не помістилися сюди, можна подивитися на Пікасі.

Обговорення тут.

Набуваймоси! Най жиє Гуцулія!

Най жиє Гуцулія!

Roy

Наводив порядок в комп'ютері, і попала на очі папка "Винзавод". Квітневі фото 2012 року, як завжди, приємно вертатись до того, як то було.
На світлинах знайомі обличчя, Руфус та Ромчик, а я з фотоапаратом.
Станом на той час, світлини з поруйнованої адмінспоруди.

Найбільш епатажна місцина, не знаєш чому так все обвалилось і чи решта не обвалиться на тебе




З обвалу - прямісінько у парк


Сирість і вітер вносять свої поправки у вигляд стін


Який же винзавод без пляшок?


Виявляється мрії і такі можуть бути :)


З підтекстом :)


Кабінет, очевидно відділ маркетингу






В бухгалтерії запримітив такий совковий набір




Ще девайси з минулої епохи




Жіночий робочий одяг. Жесть.


Перевернутий австрійський сейф. Такий важкий був, що не могли його пересунути, щоб сфоткати краще.


Генплан заводу на ближчі роки. Повний крах.


В розкинутій документації можна багато дізнатись про діяльність заводу






Таке враження що Руфус розбив люстру, яка під ногами.


Тому його в карцер  ;D  ;)


Штори створюють якийсь затишок і комфорт, навіть в такому рознесеному місці


Хенд мейд - це мені подобається :)


Залишки стоматологічного кабінету


Їдальні




Ну і спустимося в підвал, і все, можна буде йти  ;)



Шкарпетка так і не висохла










Цікава дірка була там, але туди ніхто вже не ліз.  :)



Meine Ehre heißt Treue

Bottlehunter

Ось знайшов на компі відсканований артефакт з Винзаводу - талон на харчування з печатками бухгалтерії. А ще фотки з адмінбудівлі та її підвалу лежать в темі про нічний Урбантріп.

Най жиє Гуцулія!

Navara

Вирішили вчора прогулятись на Винзавод що біля Погулянки. Було нас 5 чоловік: White Lowe, Woody, Drkaid, Zaraza ну і, звісно, Я. Ми  помітили  свіжі сліди, дня 3 назад хтось був і головні двері  винних погребів закрили. Спочатку була думка що "прикрили" об'єкт і зараз нас радісно повітає купка чолов'яг, які відразу ж поженуть звідти. Все обійшлось без пригод. Нічого майже не змінилось, стоїть на місці, нікуда не дівся ;D.  Не буду тут багато розписувати, бо основна інформація є в попередніх темах, краще додам трохи знімків.



Закриті двері винних погребів.



[




































Колекція винних пляшок



Сліди нещодавнього перебування людей


А тепер "затишний" кабінет старшого майстра








А ось кохання з першого погляду White Lowe


Натюрморт


White Lowe

Navara

Woody

Drkaid


Боїшся - не починай, почав - не бійся

Electri4king

єдине що ще уціліло нормально - це лабораторія :-[











































Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

Bottlehunter

Свіже відео про Винзавод на погулянці від Івана Федорича і Poltva.tv

Най жиє Гуцулія!

Fry

Цитата: Bottlehunter від 30.05.2015 12:04:19
Свіже відео про Винзавод на погулянці від Івана Федорича і Poltva.tv


На 1:58 це що таке ?
Виглядає, як залишки пневмопочти, хоча ніколи не чув про її використання в Україні, та і труби скляні не підходять.

Wolff

Мати працювала за молості на винзаводі. Я спитав проці скляні труби. По них з цеху в цех текло ВИНО! Чому так? ось така була техногогия  :)

extrem7

10 червня ми відвідали закинутий завод по виробництву вина, що знаходиться в парку "Погулянка". Погода була ідеальною для урбаністичної прогулянки. Приїхавши на місце, ми почули голосні звуки. Було очевидно, що проводиться демонтаж, але по при це ми вирушили вивчати будівлі. Вдосталь погулявши і задовільнивши своє тягнення до пригод ми пішли додому. В 2012 завод був підпалений, наслідками є знищення деяких будівель P.S Вин. завод будуть зносити тому всім хто хоче його відвідати потрібно зробити це негайно.

Можна в Якісні Звіти?

bodyabighit

Вибрались в неділю з ІНТРОВЕРТ 997 на завод. Зараз там прохідний двір  :( Воріт нема, майже все, що могли розібрали на метал і повиносили.. Загалом дуже сумна картина

bodyabighit

Заглянули також і до труби від котельні

asd-vad

Винзавод станом на 20 квітня 2016  :)

Bottlehunter

Сьогодні на zaxid.net з'явилося повідомлення, що на винзаводі була пожежа (https://zaxid.net/na_pogulyantsi_stalasya_pozhezha_u_zakinutiy_budivli_kolishnogo_vinzavodu_n1438380)

ЦитуватиУ Львові у неділю, 8 жовтня, близько 6:20 на гарячу лінію рятувальників надійшла інформація про пожежу на вул. Погулянка, 26 у закинутій будівлі. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-центрі Головного управління ДСНС у Львівській області.

На гасіння пожежі у закинутій будівлі колишнього винзаводу прибуло вісім пожежних машин. Пожежу було ліквідовано о 10:12.

Унаслідок пожежі було знищено дах на площі 800 м2 та дерев'яне перекриття на площі 300 м2.

Пройшовся глянути що там як - вигоріло все всередині великої будівлі, де колись була лабораторія. Перекриття теж фактично знищені, дах через деякий час впаде сам.















Най жиє Гуцулія!

STALKER

Вже ніц там нема...бачив сьогодні то все. Шкода звичайно. Пориюся по свому фотоархіві, виставлю фото 2015 року. Скоро напевно тих будівель не стане взагалі.

Indigo


19 числа, у понеділок я і Stinger були на Винзаводі аби подивитись на перфоменс молодого львіського художника М.Скопа (нік Нейван) "Омивання вином і слізьми". Хлопака у одному з погребів понамальовував чудернацьких створінь та чоловічків у стилі сакрального примітивізму. Малюнки він робив ше з минулого року, а тепер вирішив їх показати широкому загалу, оскільки стало відомо, шо винзавод готують до знесення і забудови. До цього я ше вернусь. Фотки Нейвана, - зроблені напередодні відкриття мистецького об'єкту.







"Виставковою залою" його малюнків є один з погребів, що "вростили" у пагорб. Уфейсбучній події художник додав мапу як дійти до погребу, тому поки є час, можна подивитись на його творчість. Хоча, є велика ймовірність шо у середу там залило ту кімнату, тому в ній як мінімум під ногами мокро і слизько...


Хлопака колись давно шукаючи підходящі для творчого усамітнення абандони натрапив на винзавод, на території якого є підземелля, - одне з них дуже підійшло, і вирішив його він прикрасити чимось подібним на іконопис, але не прив'язаний до якоїсь конкретної релігії. Тепер той погріб наче святилище/каплиця (але без вівтаря, - про його відстуність дивіться у відео).


Йдучи головною алеєю Погулянки бачимо ще один малюнок Нейвана на огорожі заводу (дальній від входу кут, ближче до озер)


Місце для творчості саме тут він знайшов близько року тому весною, випадково. Малював з допомогою налобного ліхтаря. Бомжів-наркоманів на об'єктів під час малювання не бачив, працював наодинці.

"Хоч і місце є холодним, з кожною новою фігурою я відчував, що місце є у симбіозі зі мною. Малюючи, я відчував, що це місце "моє", хоч і мені не належить, воно має зі мною зв'язок.
Ці малюнки це моє враження від міфології як такої. Ці написи нічого не значать. Моїм завденням є, аби людина дивилась і мала враження, ніби вони щось значать. Сакральне мистецтво без писемності є неможливим на такому етапі, це писемність без чіткого значення.Це писемність враження,а не змісту."


На арт-подію прийшло з 20 людей. Багато з них дізнались про неї через Фб, відчувалось шо серед них були з малярського цеху, може однокурсники автора.












Пряма мова Нейвана до учасників омивання


Від себе: перебування у тому місці трохи мені нагадало фільм "Штольня", - там також легкодоступне підземелля, сліди якогось поклоніння в ньому і знаки на стінах :)
На майбутнє Нейван планує ше один подібний перфоменс з відкриття творчості у закнутім об'єкті, це десь у фак парку.

Про забудову того місця: інфа вже є офіційною. Але міськрада хоче жеби там НЕ БУЛО житла. А перед тим як будувати, хочуть зберегти панно «Збір винограду» (автори Г. Кичула, Я. Шеремета) з кераміки 1979 року. Воно наразі у непоганому стані.








lvivsky_digger

ехх.. заброшка дитинства) жаль що знесуть(
urban explorer

lvivsky_digger

Сьодні був на Винзаводі, там зара всьо розчистили і знімають якийсь фільм, ось пару фоток:





сорян, ближче не вийшло сфоткати - мене не пустили


urban explorer

Svyatodiy

Мене також не пускали, але коли це мене зупиняло ;D







Крутіть колесико!

lvivsky_digger

Доречі фільм про концтабір
urban explorer

maxxxx...

Мені шкода цей винзавод. В 1999-му я випадково потрапив на територію,з внутрішньої сторони,гуляючи Погулянкою. Він був ще робочий. А тепер нагадує Прип"ять. Жесть.

233 Гості, 0 Користувачів