Похід Сорокою (Колектор на Сахарова)

Автор ZED, 09.04.2012 05:43:49

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Незабаром кожен бажаючий зможе побачити Полтву на власні очі. В Трамвайному Депо що на вул. Сахарова – Lem Station завершують реконструкцію входу у Полтву. Станом на зараз там вже відновлені стінки колектора та встановлені сходи вниз. По проекту все це закриватиме скляний рухомий люк. Буде красива підсвітка. То ж Полтвою можна буде милуватися як з поверхні, так і спустившись туди вниз.

Тут ведуться роботи по відкриттю входу в Полтву для громади міста


Вниз йдуть акуратні сходи. Все чисто та культурно


Це "Вулька" - притока Полтви під вулицею Вітовського


В той час як Львівводоканал закриває входи у Полтву бетонними блоками, Lem Station  - відкриває. Вони за власний кошт винайняли підрядника та відреставрували «свою» ділянку колектора. Виявляється, у Львові навіть є спеціальна компанія
яка спеціалізується на подібних роботах. Вони закачують під бетон оригінальний полімер власної розробки. Він там затвердіває та скріплює все це докупи. Після чого відновлений колектор прослужить ще не один десяток років. За словами Михайла Лемака усі роботи по облаштуванню входу в Полтву буде завершено до кінця наступного року.

Фото до і після. Скоро тут буде скляний люк з підсвіткою


Раніше сходи тут були повністю зруйновані. Зараз їх відновили


Очевидно шо по цій руїні ніхто нормально спускатися не міг. І не спускався. А зараз ходити тут одне задоволення.


В той час як LEM Station відновлює вхід у Полтву, Львівводоканал – закриває


Там де раніше потрібно було спускатися з екстримом зараз можна йти в білих тапочках


Станіслав Лем був крутим футурологом а LEM Station є його гідним послідовником. Як Вам ідея поставити в Полтву теплові насоси та обігрівати ними місто? LEM Station провели моніторинг температури води в Полтві за пів року. Вона становить 14 градусів. А це дуже і дуже багато. Щодня гігакалорії стічних вод гріють ґрунт навколо колектора. А могли б обігрівати лікарні та школи. Ви тільки не подумайте що вони пропонують закачувати Полтву у батареї. Тепловий насос це безпечно та сучасно.

Температура в Полтві за добу. Видно шо пік приходиться на вечір. Тобто вранці люди миються менше а ввечері більше. Зате на вихідних сплять довше і миються ретельніше :)


Середня температура води 14 градусів. І вона стабільна практично цілий рік.


Мене часто запитують: «скільки ще простоять підземні колектори міста?». Я не беруся давати фатальні прогнози. Проблемні ділянки є як ото на Князя Романа чи під вулицею Брюховицькою. Але все це ще можна відремонтувати. Було б бажання! Я особисто оглядав відновлені колектори на вул. Вітовського, Джерельній, Київській та Пекарській. Там де попрацювали ці хлопці з Техно-Ресурсу все виглядає як нове!

Відреставрований колектор під вулицею Вітовського. Вид в сторону вул. Сахарова


Відреставровані сходи. Остаточний рівень ґрунту ще невідомий. Тому останніх кілька сходинок ще не доробили


Дигер схвалює! Якістю робіт я задоволений! Для того щоб відновити бортик на якому я зараз стою робітники спеціально чекали третьої години ночі коли води найменше. І тоді заливали бетон
Дігери всіх країн єднайтеся!

125 Гості, 0 Користувачів