Стихійні ринки Львова

Автор YserL, 19.04.2012 21:30:36

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Потрібно переходити на новий рівень: людина на сайті вибирає продукти, і в певний час їй доставляють замовлення. Хочеш козячого чи коров'ячого молока? За 30-60 хв після доїння воно у вас. Хочеш картоплі чи городини? Доставлено. Подивитися на приміські маршрутки: бабки тягнуть із смітників пластикові пляшки, а потім в них продають молоко. Вони їх миють? Навряд. До того ж PET пляшки не призначені для зберігання жирних речовин, які з останнього вимивають формалін. А тушки курок чи іншої живності, які цілий день на сонці  в пилюці.


Synoptyk

"Нехай на грядці росте сто квітів".
Я гадав що ринок просто приведуть у цивілізований вигляд. Так як зробили колись з Галицьким.
А там кому що подобається ...головне НАЯВНІСТЬ АЛЬТЕРНАТИВИ.
...Бо ж тепер вона знала, куди йде, і казала сама собі: "Поспішати не варто. Колись усі там будемо."
А.Мілн, "Вінні-Пух та його друзі", пригода 16.

Alter

Цитата: Lesyk від 20.04.2012 01:28:15
Я також не прихильник подібних "стихійних" ринків.
Як мінімум антисанітарія + повна невідповідальність за якість представленого товаруА також відсутність усієї детальної інфи про товар, та будь-якої іншої допомоги при виборі, яку може надати супермаркет. А також у випадку, якщо товар виявиться *не зовсім тим що хотів* ніхто навіть і не згадає про закон про захист прав споживачів.


Поціновувачі Луркмор'я відчують весь шик посту.
А хто не відчуває цього - раджу перчитати усі наведені мною статті.
Lot of Love!

    Еко всі чистоплюями поробились! Ніхто і не заставляє там м'ясо купувати, але все ж більшість товарів, представленої на тому ринку, були фрукти та овочі, і якщо комусь огидно бачити біля домашніх яблук руки бабусі, яка їх виростила, то гумові перчатки Вам на руки і протигаз на голову. Якщо на то пішло, то чим менше порохів на продуктах опиниться на тому ж привокзальному чи шуварі? Чи може той папірчик, за які заплачено гроші, гарантує вам стерильність товару і його відповідність санепідемнормам?
    Я за те, щоб бачити у місті ринки, де будуть продаватись "свої" товари, домашні. Хоча так, цей базар був схожий на гадючник, особливо ввечері. Така вже людська вдача - якщо ззовні красиво, то і всередині зашибісь. А хто буде розмахувати транспарантом на користь супермаркетів і китайської картоплі з яблуками, то хай почитає статті типу http://ua.glavred.info/archive/2007/11/09/123835-5.html чи http://u-news.org.ua/774-magazini-truyat-ukrayincv-prostrochenimi-produktami.html.
    А назагал є ніс-очі-голова і руки,
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Mike

Подібні ринки будуть в будь-якому разі, питання тільки як і де. І як на мене - то краще в спеціально виділеному місці, ніж позакривати все і бабки будуть вздовж вулиць і вокзалів стояти.

Та й взагалі... багатьом людям в селі виростити щось і продати в місті - це єдиний спосіб заробити гроші.

Drusja

Цитата: Mike від 20.04.2012 08:55:28
Подібні ринки будуть в будь-якому разі, питання тільки як і де. І як на мене - то краще в спеціально виділеному місці, ніж позакривати все і бабки будуть вздовж вулиць і вокзалів стояти.

Вони вже стоять вздовж вулиць.
Сам живу на Сар'яна - паралельна вулиця з Липневою і сьогодні зранку вздовж моєї вулиці вистроїлись орди торгашів - отже знову у підїзді та під ним буде насрано\насцяно, навколо буде купа сміття і пляшок  >:( і штин стоятиме неможливий - особливо якщо пригріє сонце. А як наслідок почнеться шастання всякого зброду по поверхах і пошук місця де поспати після перепою і всього, що погано чи не зовсім лежить щоб поміняти на пляшку.

Ососбисто я не проти овочевих ринків де селяни могли б продавати свої товари, сам не раз на Липневій скуплявся, але такі ринки повинні бути чистими, а не притягувати до себе бомжів\наркоманів\алкоголіків та інші асоціальні елементи. Приклад овочевий ринок у Рясне - чисто, спокійно, немає цього жахливого штину - приходиш і аж приємно там щось купити, а ціни такі ж як і на привокзальій, а то й дешевше.

Поруч з Липневою Привокзальний критий овочевий ринок з якого повиганяли продавців непродовольчих товарів і там з'явилась купа місця, але ж туди ніхто не йде бо треба заплатити за місце - от і маємо, наша влада вирішила знести липневу але умов для продажу на критому ринку не зробила.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Golem

Повністю підтримую Drusja. Площа Липнева завжди була стоянкою, от най нею і залишається, щоб було як підїхати і запаркуватися на цивілізований Привокзальний ринок. І взагалі куда дивилася влада весь цей час., весь той ринок суцільне порушення :( Як і всі решта стихійні ринки.

На базарах продукти ніколи не купую і нікому не раджу хоча б тому що там  противно і смердить. До речі, продавці з Липневої площі забарикадували Сміттєзвалище. От звідки "свіжі і корисні" продукти возили.

Ще б Добробут закрили, хоч троха став би Львів схожим на Європейське місто.
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Підтримую, знесди б нафіг Добробут. На його місці мав бути готель. Зробили тільки нижній ярус - стоянку і 1 ярус, де зараз продуктовий.
Зробили б щось багатоповерхове, типу розважального центру:
2 поверхи стоянки, сільпо, офіс. Ще б збоку 3 поверховий продуктовий ринок.
Як наприклад у Вроцлаві, галерея Грюнвальдська. Для вього є місце

В період коли ганяли бабок, стояли в мене під вікнами. Коли ще не стояли склопакети. прокидався під гул і нецензурну лайку продавців.
Загнали 20 міліціантів і курсантів, і вигнали. Більше не стоять.

Lesyk

ЦитуватиВиконавчим комітетом ЛМР прийнято рішення організувати торгові ряди на вул. Городоцькій з метою забезпечення мешканців Львова якісною сільськогосподарською продукцією, для можливості реалізації цієї продукції мешканцями навколишніх сіл та ліквідації стихійної несанкціонованої торгівлі у місті.

Ми пропонуємо місце для організації торгівлі виключно сільськогосподарської продукції. Переважна більшість місць надаватиметься для мешканців навколишніх сіл, які вирощують сільськогосподарську продукцію.  Для цього пропонується облаштувати торгівельні ряди на вул. Городоцькій біля депо «Львівелектротрансу». Там є велика територія.

Сьогоднішнім рішенням надаються доручення для ЛКП «Муніципальна дружина», яке буде організовувати цю діяльність, для Франківської адміністрації  щодо пропозиції приведення благоустрою території, для департаменту містобудування, який повинен надати висновки для можливості організації торгівлі на тій території.

Як тільки будуть надані висновки департаментом містобудування, «Львівелектротранс», ЛКП «Муніципальна дружина», Франківська районна адміністрація зроблять благоустрій території для того, щоб перемістити всіх бажаючих здійснювати там торгівлю

директор департаменту економічної політики ЛМР

Ірина Кулинич.

Нагадаємо, сьогодні виконавчий комітет ЛМР затвердив рішення «Про організацію торгових рядів для реалізації сільськогосподарської продукції на вул. Городоцькій».

ЛМР

Bottlehunter

Тобто на території Першого депо буде базар? Я сьогодні проїжджав біля нього, помітив на території якийсь нездоровий рух... Всі ангари були відкриті, відкриті також ворота, що знаходяться ближче до "Скрині". Думав, то прибирають, можливо, старі трамваї на брухт вивозять. Треба туди заглянути, поки шайсе ще не трапилося.
Най жиє Гуцулія!

Mike

Закриття Липневої нічого не вирішить. Власне результатом закриття і є бабки під вікном у Drusja, що ніяк не можна назвати зміною на краще. Тут треба говорити не про закриття, а про перенесення.

Порівняння з Рясним не зовсім доречне. На Рясному більш "цивілізованіші" продавці. Люди приїзджають на Привокзальну електричками і їхати ще кудись по місту це і витрати, і таскання товару(не все що влізе в електричку влізе в переповнену маршрутку), і час, і інший геморой. Тому й перенести ринок цього типу далеко від вокзалу доволі проблематично.
Спроба просто взяти й закрити подібний ринок впевнений ні до чого доброго не приведе.

А взагалі ІМХО Львову потрібен новий великий ринок десь за містом з дешевими зборами. Щось типу Калинівського ринку в Чернівцях. Ато не дуже приємно, що в Хмельницькому та Чернівцях більшість речей можна купити відчутно дешевше і вибір кращий.
Львів - великий транспортний вузол, близько кордон т.д. і т.п., на такому ринку місто могло б непогано заробити.

Цитата: YserL від 20.04.2012 16:48:14
Підтримую, знесди б нафіг Добробут. На його місці мав бути готель. Зробили тільки нижній ярус - стоянку і 1 ярус, де зараз продуктовий.
Зробили б щось багатоповерхове, типу розважального центру:
2 поверхи стоянки, сільпо, офіс. Ще б збоку 3 поверховий продуктовий ринок.
Теж за щоб знесли Добробут. Але категорично проти будівлі хмарочоса навпроти Оперного та Заньковецької. Як на мене історичний центр Львова не треба паскудити сучасною архітектурою(яка через років 30 не факт що не буде виглядати як зараз виглядає готель "Львів"). Офіси та розважальні центри, на мій погляд, треба виносити за межі історичного центру Львова.

YserL

Весь Львів у смітті. Схоже через підприємців з площі Липневої (http://vgolos.com.ua/zhyttya/news/5109.html). Одного, не можу зрозуміти, важко використати внутрішні війська? Звісно, вивіз у Грибовичі не вихід. Пора будувати сміттепереробні заводи!

Drusja

Цитата: YserL від 21.04.2012 14:50:20
Звісно, вивіз у Грибовичі не вихід. Пора будувати сміттепереробні заводи!

Давно пора і була та є купа фірм які готові за це взятися, тільки наш пан мер з будівництва і роботи такого заводу хоче мати пожиттєвий відсток - тому й ніхто його не береться будувати.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Dima_Bear

На місці стихійного ринку, виникла стихійна стоянка :)





а по пермитру то тут то там групками кучкуються доблесні охоронці порядку.

Ioan85

Як і раніше той базар асоціювався з смітником, так й досі. У всіх дворах переповнені смітники.
Коли виникають демонстрації, що до політики зразу втручаються правоохоронні органи з кийками. Перекрили сміттєзвалище всім байдуже...

Stinger

а ще й по місту пацюків труїли, тож мав змогу сьодні ввечері, на Куліша, в темноті, наступити на одного дохлого :-X а ще ми готові до євра... До всього іншого гидотний сморід каналізації, впевнено повертається у повітря, і то гадаю тільки початок :(

Ioan85


Mike


Dima_Bear


bulba20

Сьогодні зранку міліція підігнала вантажне Iveco на кут вул.Горської-Городоцької, і намагалась "реквізувати" (чиє то є? грузіть в фургон) сільгосппродукцію в бубусь, що там продавали на вулиці.. чим закінчилось, не знаю, але бабусі згуртовано намагались не віддавати свою зелень.. отаке вирішення проблеми стихійних ринків, "як завжди" і "через ...". Підхід звичайно цікавий, аналогічно можна вирішити проблему смороду в місті - заборонити в туалет ходити)

98 Гості, 0 Користувачів