Закинутий Дрогобич

Автор Romek, 26.03.2010 20:45:06

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Romek


Romek


Romek


Golem

Таааа, від частини мало шо лишилося. Але все рівно Дякую. Маєш від мене плюса. Мо перефоткаєш і викладеш сюди звіт з навколишніх заводів? Зокрема цікавить зі "схеми" :) Думаю гарний би звітик вийшов ;)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Romek

Запитував знайомого, який живе біля "Схеми": більшість приміщень в оренді різними фірмами.

Romek


repero4ok

Зі "Схеми" вже майже нічого не залишилось з цікавого.
Все розкрали.
НА цьому заводі зараз є парочка невеличких підприємств.
А останнім часом там взагалі проводять страйкбольні ігри.
В мене є одне питання по "Схемі": На який біс їм в підвалі здоровецькі бочки з водою????
мене нема.миші з'їли

Crew

 Сьогодні катаючись на велосипеді у Дрогобичі,  заїхав на територію Дрогобицької лікарні №1.
1) Головний корпус

І натрапив на здесяток ВШ. Найімовірніше бомбосховище використовувалося для евакувації всіх хворих усіх корпусів при бомбардуванні. Але полазити і покопати не міг. А от і всі ВШ:








2) Біля головного корпусу

3) Двері

4) Вихід

5) Ближче

6) Крізь двері

7) По словам людей сполучення мали найближчі будинки через підвали, але запаяли в підвалах все давно

І ще фоток:




Соррі, що фотки з телефона і чуть десь розмиті, але шо є, то є!
Ставим + за роботу. Пропоную зробити нову тему в планах і з'їздити в Дрогобич всіма разом. Там ше багато є бомбіків, буду мати можливість сфоткаю.
Інші фотки викладу завтра. Питав батька, він сказав, що нікол про то не чув. Обговорюємо.

Roy

Дякую за матеріал. Але надалі прошу автора звернути увагу на розміщення світлин на сумнівному ресурсі а також на відсутність теми обговорення.
Meine Ehre heißt Treue

Джел

У квітні 2013 року відвідала готель "Дрогобич". Враження чудові, рекомендую всім!  ;)

Electri4king

Якщо чесно - так ліньки писати цей звіт, але хочеться-таки настрочити пару слів і накидати фотографій щоб було уявлення про всі доступні об'єкти (баяни-не баяни ? без різниці).

Ціль поїздки взагалі була пройтися по певному маршруті, оглянути стан й доступність обджектів, ну і загалом пізнати місцину. Орієнтування звісно йшло на те, що написано було в Вікімапії. Писати не буду багато, та й якби було що)

Частина 1

Чесно кажучи, весь складений маршрут по всіх об'єктах за день ніяк не встиглося б відвідати, ну хіба що від самого раненька і до заходу сонця, а так то постійно піджимає час і кожен раз потрібно щось вилучати з маршруту щоб мати змогу встигнути на транспорт додому.

Ну загалом, ось те що встиглося навідати за перший раз (картинка повного розміру ? тут):



Значить, висадившись вже на цей раз з трускавецької електрички, потарабанився неподалік від вокзалу до 1-го об'єкту, який йменується як "Колишня їдальня №6 ДНПЗ". Наскільки я можу здогадатись по абрівіатурі, ДНПЗ ? Дрогобицький нафтопереробний завод















Видно, що у будівлі є свій бомбарь, двері до якого підперті цвяхами, але так як в мене за мету було якомога більше відвідати місцин за день, я не старався проникати в подібні приміщення із-за обмеженого часу. Залаз же в саму будівлю забитий всіма можливими способами.

Не знаю яким чудом і як я дивився в Вікімапії, коли складав список, що не побачив в трьох кроках від тої їдальні закинуту адмінбудівлю того ж підприємства. Замітив її вже коли ступав в напрямку наступного абандону (хоча її неможливо прогавити).



Про неї я вже постараюсь написати в наступній частині.

Наступні два об'єкти (2 і 3) по списку, це "Закинута адмінбудівля нафтобази" і власне сама нафтобаза.





Давно не бачив таких "совкових" оповіщувачів)



За доступністю ситуація така сама як і з їдальнею. "Дошки ? кращий друг запилу залазу".

Нафтобаза взагалі під охороною, пробиратись сенсу нема. Хоча з супутника воно і виглядає роздестроєно, але в реальності враження складається зовсім по іншому.





В двохстах метрів по прямій видніється 4-ий об'єкт ? завод "Схема", або ж те що від нього залишилося. На форумі пам'ятаю писали паро повідомлень про нього.







В середині все як має бути в подібних багаторічних абандонах.







Навколо закинутої території живе своїм життям інше діюче підприємство.









Є також бомбосховище, вихід з якого оригінально розташований по центру подвір'я.







Не гаючи час, спускаюсь і ступаю далі до колишнього підприємства "Рембуд" (5).



Кожен раз коли попадаєш на новий, зовсім невідомий тобі об'єкт, надієшся що там залишилось хоть щось цікаве. Йдеш, курча, думаєш нафоткаєш стільки всього інтересного, щось таке хто ще не бачив, щоб здивувати, але де там. Люди умудряються під чисту винести, видерти, зрізати, спиляти все що тільки можливо, залишаючи за собою тільки голі стіни, які самі ж колись будували своїми ж руками.







Уцілівший світильник, який висить там зі своїм побратимом (не попав в кадр).





Після того як люди обчистили все що тільки можна було, їхнє місце зайняли кури, качки, індики, які єдині хто постійно тусується в цій розвалині.





















Скільки ж років пройшло щоб все перетворилось в такі зарослі..



Цікава комбінація



Ладно. Пропускаємо ще наявне бомбосховище заводу і йдемо далі. Наступна по списку ? закинута АЗС (6), і не єдина в місті така.





Можливо вигрібна яма ??? з-під туалету







Скоріше за все паливні ємності, з яких тирчать забиті мусором і водою люки, 7 штук.



Далі маршрут пролягав через село Раневичі до залізниці.



По дорозі зустрічається закинутий будиночок, де згідно Вікімапії до 2008-2009 ще проживали люди.





Трохи підгубившись з місцезнаходженням, зорієнтувався і повалив до 8-го об'єкту, цеху заводу "Граніт", в описі якого писало що "Не працює". Чесно кажучи, підібравшись поближче якось не дуже пахло тим самим "запахом проникнення", ззовні все виглядало досить пристойно.







Ну набравши повні штани наглості, переправився повз заборонну табличку і якраз прямо перед чопівським вікном >:( Пройшовшись чучуть по території чую з-за спини до болі знайоме "Альо!". Благо двометровий чоп, маючи довгі ноги швидко прискакав і сказав вийти за територію.





Далі пролягав довгий кусок дороги, і пролягав він повз сади і колонію, яка своїм виглядом просто заворожує.. Цікаво чи справді там знаходяться в'язні і в яких умовах вони відбувають покарання.





9-ий в списку об'єкт який мав намір навідати ? колишня військова частина №31551. Після огляду периметру стало все ясно: якщо хочете получити пулю в дупу або ж поїхати з мигалками в райвідділ ? можете сміло залазити на охоронну вояками територію, і хай вас не бентежить що вона "колишня".



Добравшись нарешті до найпівденнішої точки міста ? вздихнув, і сів перепочити. 10-ий абандон про який писала Джел тут ? закинутий туристичний готель "Дрогобич".







Якщо чесно, рослинність мене трошки шокувала коли я добрався до нього поближче. За три роки все заросло просто вщент, ледве видно дорожку до головного входу і вестибюля.















В середині нічого не уціліло, на жаль. Але ще є одна річ з якої можна бути в шоці ? це розмір кімнатки цього готелю. Вона настільки мала, що я собі просто не представляю як туди можна помістити якесь ліжко, меблі, та тим більше якихось людей! І це у всіх кімнатах так. В кожному номері є туалет, десь трохи живіший, а десь вщент знищений. Завдяки ньому маленький коридорчик, який тягнеться від вхідних дверей до самої кімнатки стає ще вужчий. Проект номеру треба просто побачити на власні очі)) В якихось номерах навіть шпалери збереглись, але в середньому суцільний дестрой.











Закінчивши огляд готелю, вирішив розміститись на одному з поверхів біля сходів і перекусити. Та тільки встиг я розпакуватись, як чую якісь голоси на нижніх поверхах. П'ять секунд і вже все назад в сумці. Спустившись вниз в фойє стою і прислуховуюсь. Виявилось що це якісь два здорових бики, які або прийшли поласувати розведеним етиловим спиртом, або ж алюмінієвим кабелем якого в стінах готелю ще огого скільки. Побачивши мене, одразу поміняли свій вираз обличчя і стали дивитись на мене при вході. Я ж зробивши своє діло, вирішив піти, по дорозі заглянувши в задній двір. Перекусити надумав біля згаданої вч, в лісі.

Після заливання свого шлунку чудо-хімією було два варіанти руху: або йти в сторону дороги на Борислав, або вернутись в місто і відвідати позначені там місця. Зваживши час і підрахувавши куди й скільки йти, доречніше було рушити в Дрогобич що я й зробив. Значить наступний в маршруті об'єкт ? закинуте АТП-14607 (11). Але якщо бути правдивим не таке воно вже й закинуте. Не знаю з якої пори але деякі будівлі зі сторони дороги (вул. Самбірська) почали відбудовувати. Тим більше присутня охорона у вигляді цигана, який на задавані питання нічого не вміє відповідати, окрім "ЯНЕЗНАЮ".





Ладно, час тратити не буду, піду дальше, а саме наглянусь до димової труби що біля центральної лікарні (12). На території самої ж лікарні кинувши одним оком можна побачити численну кількість ВШів.







Залаз на трубу вільний як прохід ззаду приміського вокзалу, чим міські "мустанги" й користуються.



Буде час і сили ? сам злажу в наступний раз і побалую фотографіями з неї, а зараз же бігом в сторону вокзалу, бо на годиннику 16:05!

По дорозі до вокзалу приглядівся ще до недобудованого торгово-розважального комплексу (13).



Сюди я навідаюсь вже в другий раз. Але й це ще не все. Глянувши на карту бачу що мені ще везе подивитись що то за закинутий дитсадок на вул. Михайла Грушевського (14). Загалом на тій вулиці їх там два, до другого я не дійшов, а от той що ближче до вокзалу клацнути ще зміг.



Вот такий день в результаті вийшов) Смішно назвати чимось серйозним, але похід ногам і очам сподобався. Якщо комусь є що добавити або виправити ? прошу. Всі фотографії в альбомі. Друга частина не за горами :)
Кажуть, що найприємніша втома, коли ноги болять після тренувань в залі. Але ні, все-таки найприємніша втома, коли вони болять після прогулянок новими містами.

vasylkern

Їдальня нафтопереробного заводу(1) побудована у 1975 році і працювала до кінця девяностих.Адмінбудівля(2) нафтобази побудована у 1990 році.Останніх років десять точно не використовувалася.На нафтобазі (3) до осені 2015 було кілька величезних резервуарів .Але нафтобазу хтось купив і їх порізав.Завод "Схема"(4) побудований у 1975 році.Працював до 2000 року.Потім там відкрилися різні фірми але адмінбудівля з частиною цехів залишилася закинутою.До 2008 року охоронявся було все обладнання потім хтось його купив все вивіз зробив новий дах і пропав."Рембуд" (5)працював до 2012 року.Через рік все вивезли і зняли охорону.Цех "Граніту(8)" почали будувати в 1990 році пртім перестали в 1994 році добудували і мали в цеху переробляти шини але шось не вийшло і до цього часу він охороняється.Військова частина(9) охороняється і там нема нічого цікавого.Готель "Дрогобич(10)" побудований у 1975 році працював ? до кінця девяностих?.АТП (11) збанкрутувало в 2004 році.В 2о15 на його території збудовано житлову  пятиповерхівку і планується забудувати всю територію.Котельню (12) будували 14 років і в 2004 зупинили будівництво.Торговий комплекс (13) будували в 2007-2008 році і потім зупинили будівництво.

Johnny

Відвідав недавно цей готель. Хоча мені він більше походить на санаторій.
Що можу сказати, стан значно погіршився. Майже не лишилось ані кольорових стінок зі скла, ані гарних вивісок.
Ззовні здається що нічого цікавого там нема. А от і ні! Я для себе пару цікавинок знайшов (мається на увазі не хабар, бо хабарити там дійсно нічого :) ).

Так він зараз виглядає ззовні:





Всередині ж із того, що збереглось, хіба вимикачі:


Та невеликий шмат стелі:


Отак виглядає другий поверх меншої частини будівлі:


Тут є якась технічна кімната в яку я не зміг потрапити, треба драбина:


Серед купи сміття знайшов обгортку від Шахового печива, може хто згадає із олдфагів:


В одній з кімнат була купа обгорток чи то ізоляції. В іншому куті були пусті ящики з-під куль для пейнтболу:


Цікаво, що вони там зберігали за такими дверима?


Цитата: "Коллектив мебельного комбината "Стрый" решил в день коммунистического субботника, посвященного 116-й годовщине со дня рождения В. И. Ленина,
добиться наивысшей производительности труда, выпуска продукции наивысшего качества. Чтобы слово подкрепить делом,
на каждом рабочем месте изыскиваются и приводятся в действие все новые резервы..." Кінець цитати.
Я прям бачу як весь колектив взяв і подумав, а чого би нам не попрацювати в суботу зі світанку до заходу сонця, най всі знають які ми ішаки!


"Цеховой комитет гостиницы?":


Пару цікавинок було знайдено в підвалі під великим корпусом. Протигази:


Дерев'яний ящик з ідентифікатором:


В котрому переправляли 276 кілограм чистої ваги чогось із Фінляндії до Росії. Постає логічне питання, якого біса цей ящик тут робить:


Всередині і навколо були знайдені тільки бланки:





Не всі зрозуміють, не всі згадають, подовжувач з двома вилками:


Нажаль, зіграти не вдалось:


Зелене та червоне відерце від Morpheus:


Раритет, газета "Добре серце", січень 1986 р.:


В проекторній над актовою залою є плакат який присвячується українському футболу:


Зайшовши в цю кімнату, згадав як сам колись їздив в санаторій. Був один кабінет де робили електрофорез.
Там стояло декілька апаратів біля стінки і сидячі біля них дивилися на протилежну стінку чи у вікно.


А ось і стінка, з пейзажем:


Типова кімната. В прихожій є шафа і душ з туалетом. Сервіс!


Дах над меншим корпусом:


Вигляд на нього ж з вищого даху:


Пару фото з даху:








До останнього моменту я дійсно сумнівався чи вона там є:


Цікаво що замок з попереднього фото бутафорський.

Якщо влазити чи залазити, то невідомо:


Мені особисто цей напис нічого не говорить:


І цей також:


Та що там казати, мені навіть невідомо чи це все що має бути у цій диво-будці:


Замість висновку: Я вперше побував на підстанції і заглянув всередину тих диво-шаф,
поностальгував трохи з плакатів та всякої всячини, а також насолодився краєвидами із даху.
Якщо будете десь поряд, то все ж таки тут є на що подивитися (звісно це моя суб'єктивна думка).
І це усе законно?

Golem

Обєднав три теми про закинутий Дрогобич в одну. А то сам в них путався вже :(
Дігери всіх країн єднайтеся!

VasylDro

Закинута адмінбудівля сільгосптехніки.Всі приміщення і гаражі  сільгосптехнікивикористовуються різними фірмами.А ав адмінбудівлі до 2016 року були офіси, частина другого поверху заварена гратами і під сигналізацією.


























VasylDro

Закинутий коледж статистики(1946 - 2017)1946-1992 бухгалтерська школа.1992-1998 навчальний центр 1998-2005 технікум статистики. 2005-2017 коледж статистики.В кінці 2018 вже не було ні меблів ні дверей ні вікон.В 2019 будівлю передали "Пласту" і якомусь спортивному клубу.Складається з триповерхового головного корпусу, двоповерхового корпусу і одноповерхового корпусу на два кабінети.                            Головний корпус


























image 4 jpg












Другий корпус















Третій корпус



https://wikimapia.org/#lang=uk&lat=49.347571&lon=23.504758&z=21&m=w

Golem

Той коледж завжди якось гнітюче виглядав. Його вигляд мене стимулював краще вчитися в школі щоб поступити в щось ліпше. Тепер я побував всередині, віртуально. Дякую за фото!

Наскільки я розумію грубі моніки і жужащі принтери це вже такий хлам що його навіть не виносять?

Ще питання: дати на фото валідні? Чи це просто час від моменту вставляння батареї?
Дігери всіх країн єднайтеся!

VasylDro

Фото зроблені 1 вересня 2018.В березні 2019 року вже не було нічого, всі меблі вкрали(крім шафи з телевізором-який розбили), компютери розібрали...

VasylDro

Закинутий залізничний пост.Знаходиться десь метрів 500 на північ від вокзалу, біля автокранового заводу.
























VasylDro

Колишній дослідний завод "Галол".Побудований у 1967 році,  збанкрутований у 2006, порізаний на метал щоб виплатити зарплату працівникам, у 2012 зруйновано, розібрано всі цехи...Посилання на інформацію:
https://zn.ua/ukr/economics_of_regions/viyna_na_reykah,_abo_chomu_vid_vat_galol_zalishilasya_sama_lishe_nazva.html         
                                                 
http://droginfo.com.ua/content/view/1598/     

У 2019 році на території побудували бетонний завод https://leopolis.news/one.php?showPost=4911                         

Фото зроблені у квітні 2019 року...                                                                                                                                                                                               
Закинутий склад






Закинуті цехи












Закинутий побутовий корпус, були роздівалки, душові...                                                                                                                                                         




















291 Гості, 0 Користувачів