Чорнобиль 2012

Автор inkognito, 25.04.2012 21:49:30

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

inkognito


   Дивно мені, ба навіть якось прикро...Спеціально чекав поки міг у сподіванні, що хтось свідомий створить відповідну тему, адже за бортом 25 квітня...А 26 квітня, о 01:23 чи о 01:24 то сі стало...

   Через пару років будемо відзначати період напіврозпаду стронцію-90 та цезію-137, у ВРУ готуються до прийняття закону про освоєння 20-км Зони (10 км залишаються в силі) - там тепер як дописують джурналісти можна буде навіть рекреаційні поселення створювати...

   Поставте нинька свічку на вікно (точніше завтра, орієнтовно за 3 години із копійками від часу створення цієї теми), най палає хоча б добу. Так у мене в родині є, гадаю це добре, до чого і Вас закликаю.

   Вшануйте пам'ять Героїв, котрі поклали власне життя та здоров'я заради нашого майбутнього. Слава Україні!


Resistance is futile

linuxoid

Приєднуюсь!
Дякую всім тим, хто врятували світ!
Всюди по зомбоящику крутять фільми та нагадування про день окупа.. перемоги, та жодної згадки про аварію на ЧАЕС.. Ліквідація наслідків аварії забрала життя близько 100 000 ліквідаторів (за даними Лікарів без Кордонів), 160 000 залишились інвалідами. Всього через "Чорнобильський фронт" пройшло 600 000 тисяч солдат та офіцерів, пожежників, лікарів, вчених, інженерів, шахтарів, будівельників, добровольців та інших.

Вічна пам'ять героям!

Roy

Дякую за тему.

Коротко від себе

Багато хто знає, що для мене означає "Чорнобиль". Фобія ще з шкільного віку, десятки перечитаних тематичних книг, відеофільмів, переглянуто тисячі фотокарток.  Але, найцікавішими, і водночас болючими для мене  є розповіді очевидців, справжніх ліквідаторів техногенного лиха, з якими мені щастило спілкуватися. З ними, з справжніми ліквідаторами, котрі пройшли через пекло 86-го. Ці поламані долі, знищене здоров'я, запивання таблеток горілкою -  це я все бачив. Це і є Чорнобиль. Це Ми. Це Україна...

Якщо говорити про пам'ять, про людей, котрі справді врятували континент від трагедії - то це в першу чергу пожежники. Перші - шість осіб, котрі взяли на себе удар розпеченого ядерного звіра - а це Володимир Правик, Василь Ігнатенко, Віктор Кібенок, Володимир Тишура, Микола Титенок, Микола Ващук, ніч 26 - го для них стала фатальною.  Вічна пам'ять героям!

Мало хто знає, але під уламками реактора, в сумнозвісну ніч 26-го залишився на віки - Валерій Ходемчук. Один працівник, який тієї ночі був на зміні, могилою для котрого став саркофаг четвертого блоку.
Ось лист прощення його Мами, загиблому Сину. Почитайте будь ласка ці слова простої жінки.



Згадаймо про пілотів мі 4, мі 8. Мало хто живий залишився. Саме завдяки їхнім зусиллям, радіактивний пил нерозповсюджувався на далечінь. Робота важка була, для багатьох смертельна, якраз над жерлом реактора.



Згадую також Івана Лисенка, світлини котрого, з перших днів аварії  донесені до нас.
Також, відеооператора Володима Шевченка - його фільм "Хроніка важких тижнів"

Всі ці люди виконували свій професійний обов'язок.  І віддали своє життя за це.

Дякую Вам!
Вічна пам'ять Героям!




Meine Ehre heißt Treue

gribkoff777

Слава героям! Пам'ятаємо...
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

YserL

Пам'ять. Більшість свідомо усвідомлювала, що йдуть на смерть. Дивіз: " Якщо не ми, то хто?".

Estel_Shmidt

Пам'ять героям...ті які пожертвували собою заради нашого майбутнього та наших нащадків!

414 Гості, 0 Користувачів