Спальник + Рюкзак [що обрати]

Автор Caesar, 02.05.2012 23:09:50

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Caesar

От літо на носі. Потрібно щось думати про обновлення снаряги.
Мій старий Полар 100 л (рюкзак) здох і ремонту не підлягає, та й не вельми комфортний він був.
Почав шукати щось на заміну , зупинився на такій Тері . Проте наштовхнувся на ще одну укр фірму Turbat = хтось щось про них чув ?

А другий пункт це спальник. Довгий час юзав трім лайт, пройшов вогонь, воду і мідні труби- для літа супер, проте весною в ньому було не комфортно.  Зараз шукаю спальник на весну, осінь щоб при -3-0 можна було комфортно спати. ціна +-600 грн , бажано не більше 1,5 кг. Хто чим користується ? ділимось досвідом.

І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Roy

Вчора вернувся з карпат, дві ночі випробовував свій новий спальник Deuter Dream Lite 300 

Температура вночі впала до +5, спав в трусєлях, було комфотно.  :) Якісно зшитий, добра гарнітура, приємний матеріал. Ну і вага 600 грам.
Meine Ehre heißt Treue

inkognito

Цитата: Roy від 03.05.2012 13:11:49
Вчора вернувся з карпат, дві ночі випробовував свій новий спальник Deuter Dream Lite 300 

Температура вночі впала до +5, спав в трусєлях, було комфотно.  :) Якісно зшитий, добра гарнітура, приємний матеріал. Ну і вага 600 грам.

Хм...По тому посиланні же ти дав пише, що важить більше ніж в 2 рази більше ніж ти написав:

ЦитуватиTotal weight: 1450 g
Resistance is futile

Mike

Якщо походи часті і нема фінансової скрути - то доречно мати й кілька спальників та тимпаче рюкзаків, та використовувати їх в залежності від обставин. Рідше використовуєш = довше служить. Получається що нічого не втрачаєш, а плюс мати власне те що потрібно для даного конкретного походу з'являється :)

Проте якщо один спальник на усі випадки життя то рекомендував би сімейство Fjord Nansen Hamar. Спати в ньому м'ягко і комфортно майже круглий рік, що в спеку що в собачий холод.
Вартість десь з 400 грн, вага 1.4 кг.

Щодо рюкзаків - я не вважаю що такі великі рюкзаки власне те що потрібно середньостатистичному туристу в середньостатистичному поході.
Такі рюкзаки для повного матрасу коли пакуються усілякі шашлики, алконапої і тому подібне.

В інших випадках просто треба добре попрацювати над тим що справді потрібно в конкретному поході і вміти відмовитись від речей без яких можна обійтися.
Наприклад, неймовірно часто бачу як люди тащать з собою запаси мінералки, соку, чаю чи ще чогось там. Особливо напрягає це тому, що 80% тої тари потім валяється то там то сям по Карпатах :-\

Golem

А ось шо пишуть туристи на Бескиді:
Троха Про Наплічники
Троха Про Спальники

Я з 2006 року юзаю Broadpeak 85 літрів. Вистачало. Вже розлазиться потроху. Якби зараз брав - то дойтер такого ж обєму, виробник подобається. Спальники теж юзаємо  Fjord Nansen, легкі і теплі для літа-осені. Для одноденних походів беру 35 літрів дойтер.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Caesar

2 Golem
Читав Бескиди,  просто по рюкзаках цікавить конкретно ці два . А спальники цікавить хто що сам юзає
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

explorer

Років 5 юзаю Hannah Sherpa. До появи окремих літнього і зимового, спав у ньому і літом і зимою (до -10). Часто намокав, один раз прався, але наповнювач в чудовому стані на відміну від того ж трімм-компакт, який мені дістався відносно недавно. Реальна вага з компресійкою - 1350г. Рекомендую...

В атачменті порівняння розмірів: Trimm Compact, Hannah Sherpa, Pinguin Expert

Caesar

2 explorer
Я своїм Трімом задоволений. Спав в ньому в травні на Чорногорі -так звісно що не вельми комфортно проте я достатньо виспався, температура була 0мінус1,  а так для літа його достатньо . Але за 5 років активного юзання наповнювач в деяких місцях збився, прав я його за весь час 4 рази (3 вручну).  А зараз шукаю собі щось більш універсальне ,щоб можна було спокійно восени ще Карпати відвідувати. Тому , дякую за комент.
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Mike


Caesar

Хто має картку на знижку в робінзон?
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Mustafa

Цитата: Цезар від 21.05.2012 00:08:12
Хто має картку на знижку в робінзон?
Там діє знижка для пластунів 7%

Caesar

2 Mustafa
знижка сумується з карткою?
І рай, і пекло мають свої переваги. У раю чудовий клімат, а в пеклі – вишукане товариство.

Mustafa


Мар’яна

Ось є відгук про рюкзак Turbat Dovbush 90 з сайту Горгани.ком:

"Змінити рюкзак – справа нелегка. Адже ми долаємо з ним сотні кілометрів, разом мокнемо, мерзнемо і пахнемо димом. Разом відчуваємо ейфорію вершини і сумуємо від закінчення мандрівки. Надійний наплічник – це повноцінний член команди, і справжній товариш у горах. Ми ходимо разом багато років, мов зростаємось і не хочемо розставатися.

Проте, все змінюється, з'являються нові матеріали , удосконалюються конструкції, виростають цілі. Наступає час нових подорожей і вибору нового рюкзака. Готуючись до літнього походу, я також опинився у ситуації зміни наплічника.

Пропозиції зараз різноманітні і цікаві. Починаємо зважувати якість, «брендовість», і,звичайно, ціну. Купуючи туристський одяг, взуття, спальники , намети переважно відомих закордонних брендів, у виборі рюкзаків я чомусь віддавав перевагу українським фірмам, і поки що (за останні двадцять років ) не пожалкував. Вирішив так зробити і цього разу. Помоніторивши інтернет-пропозиції і кілька магазинів, а також , беручи до уваги свій досвід та висновки друзів по клубу, звернув увагу на нові рюкзаки магазину gorgany.com. під назвою Turbat. Ще трохи подумав і придбав модель Turbat Dovbush 90 . Маючи ще досить часу до важливого походу, розпочав знайомство з «новим другом».

Поки що встиг зробити дві одноденні подорожі протяжністю 20-25 км кожна. Зрозуміло, необхідності брати великий рюкзак не було, але треба ж «притиратись». Тому крім необхідних речей, кожного разу клав спальник та довантажував до 20-22 кг пляшками з водою. Що можу сказати? Поки що, подобається! А якщо більш конкретно, то наступне:

- дуже комфортною видалася система підвіски - рюкзак комфортно сів на спину, жорсткі Х-подібні пластини створюють надійний каркас («каремата» вставляти у рюкзак немає жодної потреби); незважаючи на спеку, вентиляція спини була достатня; при нахилах та проходженні під поваленими стовбурами особливого впливу на рівновагу не було, об густі гілки не зачіплявся;

- широкий анатомічний пояс із зручною системою регулювання (охоплює повністю тулуб і затягується з обох боків «до себе»);

- грудною стяжкою у попередніх моделях рюкзаків користуватися не міг – дуже заважали диханню, а тут вказана стяжка пружна і в потрібному місці;

- дві кишеньки на поясі дійсно зручні і потрібні (поклав ліхтарик, компас, ніж, запальничку, плеєр, інші дрібнички. Фотоапарат там поміститься лише невеликого розміру, але телефон, гроші, документи, фотоапарат, рекомендую носити при собі.);

- бокові кишені досить об'ємні і затягуються трьома ременями кожна, також можна надійно прикріпити збоку трекінгові палки;

- дуже легко можна добратись до нижньої частини наплічника, де знаходиться спальник;

- клапан має зовнішню і внутрішню кишені;

- зверху рюкзака є дві ручки, що дуже полегшує перенесення в транспорті, на вокзалі, чи в аеропорту;

- маленький зовнішній рюкзак (можна легко знімати) функціональний для зберігання карт, маршрутних документів і , можливо, як рюкзачок для простого радіального сходження;

- вага порожнього рюкзака видалася значною («наважив» 2750 г), проте ,порівнюючи з аналогічними і набагато дорожчими європейськими наплічниками погодився з таким показником;

- хотілось би більшого вибору кольорів, але це зовсім дрібниця.

Узагальнюючи , акцентую увагу, що це лише попередня оцінка. Адже справжній рюкзак, як і справжній друг, пізнається тільки з часом , туристськими кілометрами і кілограмами (а ще краще пудами ) солі і каші. І про це випробування я обов'язково повідомлю! "

Сергій Копанський

263 Гості, 0 Користувачів