Житло в Карпатах

Автор Alter, 06.05.2012 17:02:03

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Alter

    Хочу махнути в кінці травня в Карпати суто на "матрац", а так як послугами садиб/приват-хаусів/готелів майже ніколи при вилазці в гори не користувався, то було б цікаво почути від форумчан (з їх власного досвіду), де хто і по скільки файно відпочивав.

    Тут того щастя є дохолєри , але коли на сайті пише 30 грн/доба, а по телефоні кажуть що овер 100, то воно якось надоїдає постйно перепитувати. Ось. Тому прохання при можливості поділитись актуальною інфою.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Golem

В середньому розраховую вище 50 грн, гарна хата - мінімум 100 грн. В популярних районах(куда їхати настійливо не рекомендую) - все те саме, але вдвічі дорожче. Напиши в якому районі хоч бути - шось пораджу. В плані ціна - якість - добирання зі Львова багато цікавих пропозицій коло Жденієво.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Якби я був ти, то їхав би кудись у Верховинський район, щоб подалі від густонаселених туристами місць. Красноїлля, Устяріки, Чорна Ріка - гори там красиві, незасрані(порівняно), житло дешевше, ніж у Ворохті чи Яремче і Черемош тече :D

На жаль, телефонів конкретних садиб не маю, але в неті легко знайдеш.

Най жиє Гуцулія!

Golem

Цитата: Bottlehunter від 07.05.2012 11:03:28
Якби я був ти, то їхав би кудись у Верховинський район, щоб подалі від густонаселених туристами місць. Красноїлля, Устяріки, Чорна Ріка - гори там красиві, незасрані(порівняно), житло дешевше, ніж у Ворохті чи Яремче і Черемош тече :D

На жаль, телефонів конкретних садиб не маю, але в неті легко знайдеш.

Кобилюк Василь
0963724400

Координатор Зеленого туризму в Верховинському районі і просто класний дядько. Знає багато господарів, яких в неті не знайдеш бо вони нетом не вміють користуватися. :)
Порадить та підбере саме таку хату, як вам треба.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Alter

Дуже дякую всім за поради! Буду щось думати :)
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

yar-79

Golem підкажи щось, щоб гарно було їхати зі Львова і не дуже далеко, планую десь з кінця липня на місяць зняти хатинку в Карпатах, відпочити з малим та дружиною, так щоб на роботу на машині у Львів заскочити.

Golem

Цитата: yar-79 від 08.05.2012 10:29:13
Golem підкажи щось, щоб гарно було їхати зі Львова і не дуже далеко, планую десь з кінця липня на місяць зняти хатинку в Карпатах, відпочити з малим та дружиною, так щоб на роботу на машині у Львів заскочити.

Найближче до Львова шо можу порекомендувати це Орів, є заїзд машиною з Стрийської траси і Східниці, +  красиві краєвиди

Або Межиброди, це на Злитті Стрию і Опору, доволі гарне місце. там досить баз і будинків, але треба їхати дивитися на місці, бо нормальних описів в неті нема :( Доїхати туда можна ше навіть скоріше ніж в Орів.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem





Відпочивав ці вихідні в Межибродах. Це справді найближче від Львова місце де можна гарно і недорого відпочити в Карпатах біля Річки. Межиброди знаходяться орієнтовно 90 км від Львова по Стрийській Трасі. Від Львова проїжджаємо Нижнє Синьовидне і перед мостом звертаємо праворуч. На повороті є вказівник на турбазу «Карпати».



В межибродах є три бази відпочинку: «Карпати», «Трембіта» і сучасні но нейм нові котеджі :) Решта – приватні будинки і бази ЛьвівГазу. Великою перевагою цього кута є відсутність корінних мешканців з їх курами, свиньми і городами. Одні відпочинкові обєкти. Листяний і Хвойний ліс в поєднанні зі схилом і базами чимось нагадують південне узбережжя Криму. Дуже красиві краєвиди на Карпати, зокрема купаючись в річці видно весь хребет г.Параски.



Другою перевагою є аж дві річки: Стрий і Опір які саме зливаються в Межибродах. Стрий – повноводний і дуже теплий, за один сонячний день прогрівається до температури ванної. Опір – значно холодніший, такий як гірська річка має бути :) Коло бази Карпати обладнано Пляж, річка в цьому місці має кілька метрів завглибшки, люди навіть пірнають з берега. Людей небагато бо на Пляж не можна виїхати машиною. Можна, також, троха поплавати. Крім них є багато інших дикіших пляжів куди можна заїхати також і машиною. Права сторона річки є холодніша, приємна в жару, бо то ше Опір тече. Ліва сторона річки навіть вранці доволі тепла, бо то Стрий. Під вечір вода стає як у ванній.


Серед інших розваг в цій місцевості:

- Похід до Скель
-   Комарницькі гори
-   Похід на Водоспад Гуркало або Камянка
-   Похід на Параску
-   Фотографування злиття Стрию і Опору зі скелі в Межибродах
-   Скелі Довбуша і Тустань
-   Фантастичний Краєвид на Трускавець з Хребта Цюхів

Всі ці місця доступні для одноденного походу навіть без наявності автомобіля. Поїсти можна як в їдальні бази, так і в ресторані Соняшник в Межибродах. Якшо є машина – Золота Форель в Коростені, комплекс Святослав, різні заклади в Сколе. До Сколе на авто 10 хв. До Стрия 30 хв, До Львова година – півтори їзди. Також по трасі ходять маршрутки або пішки від залізниці в Нижньому Синьовидному.



Недоліками місця є: - відсутність розважальної інфраструктури типу клубів і дискотек. До найближчого магазину 30 хв пішки. Хоча для мене це був тільки + :)

База Карпати.


Перша база рахуючи від Заїзду з траси. Акуратні будиночки, облагороджена територія, асфальтована дорога підїзд. 20м до річки. Ціни від 70 до 120 грн. Залежно чи котедж, чи номер в будиночку. Резервувати за телефоном: 0504300779 Галина Михайлівна




База Трембіта

Знаходиться майже в кінці дороги, останні кілька метрів підїзд по щебеню. Найбільша з усіх,в елика власна територія, багато затишних котеджів. Місця в котеджах значно більше ніж в Карпати. Ми, наприклад, знімали котедж з вітаньнею, столовою, кухнею, балконом і санвузлом за 300 грн. Правда будиночки троха вбиті. Є своя сауна на території. http://lviv.afisha-city.com.ua/place/baza-vidpocynku-trembita-807/



Три сучасні котеджі коло Трембіти.





Виглядають супер,в середині все нове і чисте, санвузол, душ, телевізор і все таке. Котеджі двоповерхові, номери двомісні. Кожен зі своїм окермим входом. Назагал значно затишніше ніж в двох попередніх. Резервувати за телефоном 0980849723. Беруть 110 грн з людини. 400 грн сімейний котедж


Дуже затишний балкон.



Номери невеличкі, проглядаються наскрізь




Всі фото тут

Вид на Трускавець з Цюхова

Гарного відпочинку!
Дігери всіх країн єднайтеся!

Bottlehunter

Дуже дякую за інфу. Корисно та інформативно. Пам'ятаю як два роки тому форсував Стрий разом з ровером вбрід в тих місцях. Думав, що кОнєц прийде і мені і двоколісному другу))
Най жиє Гуцулія!

Golem







Не дуже дешеве але дуже якісне житло на базі Орявчик. Великий просторий котедж на двох, супер краєвиди з балкону, басейн. Для сімї з дитиною якраз :)





Більше фото тут
Дігери всіх країн єднайтеся!

gribkoff777

Golem, гарні фото, гарне місце для відпочинку.
P.S. татуся вітати можна?  ;) :)
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

Golem

Цитата: gribkoff777 від 30.07.2012 20:38:30
Golem, гарні фото, гарне місце для відпочинку.
P.S. татуся вітати можна?  ;) :)

;)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Відпочивав на Віллі Мальва Арт.  в Оярвчику коло витягу Звенів. Два затишні котеджі за помірною ціною.



Спокійне і затишне місце в Карпатах, півтора години їзди від Ашану хорошою дорогою. Є два котеджі і великий будинок. Мене цікавили тільки окремі котеджі. Менший, де ми жили, має затишну вітальню з каміном і велике зручне ліжко на 2 поверсі, 350 грн.  Є гарна тераса з виглядом на Карпати, душ і опалення, але кухня в великому будинку, там же і пральна машинка.





Поруч церква. Води шоб купатися нема. То ж будиночки не дуже підходять шоб втікти від міської спеки.  Більше шоб спокійно посидіти почитати книжку, погуляти. Перевагою місця є можливість гуляти з коляскою Карпатами по гарній дорозі де практично не їздять машини. Поруч є кілька ресторанів.



Другий котедж більший на дві сімї + лазня. З нього нема краєвидів, але збоку струмок, горб який затуляє подвіря. Тихе затишне місце шоб посмажити шашлики і поспівати пісень де тебе ніхто не бачить.



Троха вище на схилі будується класний котедж з терасою і офігенним краєвидом. Троха в стороні від інших, ідеальне місце шоб пожити тиждень восени. Планують доробити навесну.



Недоліком місця є дорога на Тисовець в 100м від котеджів. Чути коли хтось проїжджає. Також з великого будинку досить непогано проглядається і прослуховується менший котедж. Більший, той шо в западині, ізольований повністю. Під самі котеджі машину не поставиш, прийдеться пронести сумки метрів 50. Ну але це й на краще, більше природи навколо :) Перевагою - гарна ціна 350 грн за малий котедж. Господина, за бажанням, може готувати їсти. телефон 38 (050) 819-77-35




більше фото тут
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Вишків, котеджі від Ялинки


Наш Котедж


Вишків 150 км від Ашану. Котеджі коло Бази Ялинка. Знаходяться в глибині села 900м від дороги і стільки ж від бази Ялинка. Дорога камяниста, але проїде будь-який автомобіль. Саме село Вишків знаходиться між двома перевалами Вишківським і Торунським на висоті 800м над рівнем моря. Є гірськолижний витяг довжиною 850 метрів. Саме під ним і розташовані котеджі.





Заїхавши в село вишків за "Ялинкою" повертаємо праворуч і їдемо 900 метрів поки ліворуч не побачимо бетонний міст, велику базу і два симпатичні котеджики. Це і будуть вони. Котеджі розташовані на березі річки посеред не вельми густо заселеного села. Та все ж якщо ви любитель позасмагати голим на подвірї - вони не для вас :)




Більший котедж з Банею де ми й жили: простора веранда, коридор, баня з глибоким басейном, кімната де мона поїсти. На 2 поверсі велика загальна кімната з дитячим кутком і тенісним столом і дві окремі спальні оздоблені чучелами тварин. Місця справді багато, котедж в хорошому стані, не вбитий. Є ще кухня, але вхід на неї з двору. Троха непрактично, особливо взимку. зате там є пральна машинка, електрична плитка, мікрохвильовка, холодильник і повний комплект посуду.




На подвірї є качеля, лавочки, мангал і місце під гамак. На наше прохання надули дитячний басейн. За будинком живуть гуси, кури і кролики, всі в охайних клітках. Хіба шо галдять багато :) А так то не заважали :)





Навпроти є менший котеджик без бані. зате в нього подвіря більш затишне і кухня виходить на терасу. Ми скористалися банею, вийшло 300 грн з віниками. Баня хороша, нарікань нема. Поїсти можна в готелі Ялинка, готелі Навпроти чи в великій базі поруч. В Ялинці є 16м басейн, 40 грн за 40 хв. Місцеві купалися в річці коло котеджів. Якщо піднятися на верх витягу (15 хв) відкриваються дуже красиві краєвиди Карпат. По селу мона доволі комфортно погуляти з дитиною і коляскою.






Їхати в Вишків рівно дві години від Ашану через Стрий, Болехів, Долину і Вигоду. Дорога після Вигоди доволі вбита, але нічого надзвичайного. Всі фото тут. Великий котедж коштує 800 грн, тобто 400 грн з пари. Резервувати в Сергія 095-216-02-69 або через інтернет Ми резервували і платили через інтернет, все працює. :)
Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Карпатські полонини









«Карпатські Полонини» це найбільш тихе і затишне місце для відпочинку з тих, де я був цього літа. Карпатські полонини складаються з окремих котеджів які здаються тільки повністю. Котеджі розташовані на схилі хребта Цюхів, це по стрийській трасі, далеко один від одного та ще й розділені деревами. Власне сусідів бачиш тут здебільшого в ресторані під час їжі, а так відчуття ніби ти сам один. Тишина та спокій місця зумовлені ще й тим, що найближче село Орів знаходиться за 5 км лісовою дорогою, нема чому шуміти. Машини попри комплекс не їздять та й добратися сюда можна далеко не на кожній машині. Сам заклад пропонує трансфер від залізниці чи від кінця села де є паркінг на потужньому ГАЗ-66. Виїхавши на вершину хребта Цюхів розумієш куди ти попав. Сидиш собі спокійно на веранді, дивишся на гори, пєш пиво і відпочиваєш від міського шуму.





Другою перевагою місця є наявність великої кількості розваг та хороший сервіс. Тут і майстерня по гончарству, і катання на конях а зимою на санях і лижах, і ковальська майстерня, тир, вишивання бісером ну і стандартні сауна, більярд. Є ще випалювання по дереву для дітей, пейнтбол, тир, прокат велосипедів, катання на човні по озеру, риболовля. А ще можна себе зайняти ходінням по горах. В межах одноденного походу є комплекс Тустань, Східниця, скелі Ямельниці, в лісах є багато грибів. Так шо перебуваючи тут тиждень можна кожен день мати інші розваги. Ми, наприклад, виліпили для своєї Дзвінки дзвіночок. В кузні виковав собі ніж ніж. Взимку лижі чи санки, є свій витяг 400м. Батьки з малими дітьми зацінять таку опцію як нянька: лишаєш дитину з нянькою і самі відпочиваєте.











Що виділяє цей готель від інших - то це його унікальне місце розташування. Практично зі всієї території Карпатських Полонин видно Орівські гори і долину Трускавця-Дрогобича-Борислава разом з Нагуєвичами. Особливо гарно це вранці і вночі. Сонячний промінчик пробивається крізь гілля ялинки і заглядає у вікно, біжиш спросоння на Ганок зустрічати схід сонця. На траві відблискують краплі роси а ген далеко внизу все вкрито тонкою білою пеленою туману. Потім з цього туману поступово проступають вершечки труб, далі будинки. Вночі своя краса, спостерігати за мерехтінням будинків і вуличних ліхтарів, ратуші і підсвічених церков, вокзалу, рухом далеких авто. Якщо не полінитися і піднятися 50м на вершину хребта відкривається чудовий краєвид на долину річки Стрий, Параску і Сопітські полонини. На хребті Параски видно кожний відріг, кожну окремо стоячу ялиночку. Річка Стрий десь далеко внизу, парує і покриває щілиги між хребтами густим білим туманом. А далеко далеко синіє Ключ, Лопата і решта сколівських вершин. Саме тут я щоранку бігав, щоразу зупиняючись щоб сфотографувати те що ітак вже десять разів перефоткав. Але щоразу воно здається ще більш красивим, ще більш яскравим.







Щодо бігу то тує є плоска ділянка хребта, туда назад 6 км. Також є турніки, дитячий майданчик, качелі. Самі котеджі доволі просторі і затишні. В кожному є балкончик навколо двох стін. Входимо в коридор, ліворуч просторий санвузол з душовою кабінкою. Далі вітальня з пічкою на дровах. Є також і водяне опалення але його вмикають взимку. В вітальні ми в основному проводили час коли годували мацьопу. Тут є стіл, диван, крісло качалка, телевізор. З вітальні широкими сходами піднімаємся вгору в невеличку кімнатку з ще одною пічкою і розкладним диваном. Це прохідна кімната. За нею спальня з одним двоспальним ліжком і одним односпальним. Спеціально для нашої мацьопи вони поставили дитяче ліжечко і дитячу ванну, приємно. І взагалі адміністрація дуже привітна і старається допомогти, піднести сумки в котедж, відповісти на всі питання, за день до приїзду передзвонили і поцікавилися шо і як. Ми бронювали і платили за котеджі через bookit, все працює. Ще й знижку дали за те шо користуюся їх послугами вдруге.







Як я вже писав є тут і свій 400м витяг. Небагато али взимку розвага. Чотири котеджі(номери 2, 3, 6 і 7) виходять своїми терасами саме на нього. Ще три(1, 4 і 5) сховані в лісі так що їх навіь і не видно, затишне місце для компанії, особливо котедж номер 4 з сауною, озеро недалеко ? В цьому ж озері можна просто купатися чи засмагати на березі, є спеціальні лежаки. В ньому ж живе риба яку можна замовити в ресторані. Неподілк в лісі окремо від всіх сховане ще одне менше озерце, облаштована лавочка. Чудове місце шоб усамітнитися і подумати про життя. І взагалі свою господарка, кози, корови, риба, сезонні ягоди і гриби. Їжа свіжа і екологічно чиста.









Але є й мінуси. Виселятися з готелю потрібно до 10 ранку, це не завжди зручно так рано їхати додому. Цінова політика зроблена так, що за все беруть гроші. Наприклад в прейскуранті є вязанка дров чи користування пральною машинкою. Сніданок в проживання не включений. В ресторані хоч і готують смачно, але порції малі. Платити потрібно щодня, а не в кінці при виписці. Та й за трансфер навіть з села теж потрібно заплатити.  Мінімальний термін проживання 2 ночі. Хоча якщо є місця вони не проти поселити і на одну ніч. До речі, з місцями тут доволі тяжко, бронювати потрібно на кілька тижнів наперед. Місце дуже популярне серед східняків для сімейного відпочинку, влітку, за словами місцевих, тут прямол дитячий садок. Сайт доволі архаїчний, нема актуального календаря як на Буковелі які будиночки зайняті а які ні, потрібно здзвонюватися і питати. Хоча інтернет в готелі є, могли б і оновлювати. Зрештою це не зовсім недоліки а просто індивідуальний підхід до кожного. Ти платиш конкретно за те чим користуєшся, а не просто якусь середню суму яка +- в середньому компенсує витрати адміністрації.





Реальний конкурент в них один – це Орявчик. Там кращі котеджі, кожен з сауною і кухнею, світліші і значно краща дорога до них. В Карпатських Полонинах крім чайника нема нічого для куховарення, але тут тихіше і більше розваг. Це я порівнюю ті що близько від Львова. Але обидва заклади мегапопулярні, на брак клієнтів не скаржаться. Тим не менше рекомендую відвідати обидва.





Ну і про добирання. Їдемо по Стрийській трасі, недоїжджаючи до Нижнього Синьовидного повертаємо на Нижню Стинаву, є вказівник на трасі. Звідти 25 км до бази. 30 з них йдуть сільською дорогою, десь асфальт, десь ями. Останні 5 км йдуть лісовозною дорогою з колією. В сумі їхати до 2 годин від Ашану. В принципі можна проїхати на любій машині, ми бачил коло бази форд фієста. Але це буде доволі напружена їзда і дно авто пострадає. На авто класу паркетник і вище - жодних проблем. Знову ж таки, можна заїхати до кінця села і звідти трансфером. Є ще дорога зі Східниці, така ж по якості, це кому потрібно з тої сторони заїжджати. На ній частина йде грунтом і в разі дощу там утворюється болото.

Ціни і Резервування тут

Всі фото тут

Провести вихідні в задушливому чи сірому Львові ? Чи помилуватися Карпатськими краєвидами і подихати свіжим повітрям? Дихати вихлопними газами та хатньою пилюкою чи запахом квітів і морозною свіжістю? Головне що альтернатива є!



Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Класно, читаючи кожен твій звіт, хочеться відвідати кожну базу. А там дійсно гарно. Багато таких закладів керуються радянським ставленням до клієнта: "Куди дінетесь, і без вас добре заробляємо".

Golem

Дзвонила власниця Карпатських Полонин. Дякувала за звіт. Підхід в них дуже сучасний і прогресивний, також працюють з відгуками відпочивальників. Стараються покращуватися як тільки можуть. На жаль, є багато обєктивних обставин, через які неможливо зробити все ідеально.
Дігери всіх країн єднайтеся!

YserL

Відпочивав у с. Орявчику на садибі Захар (вул. Під Митою, 40-а)


Залишу свій відгук по відпочинку 29 людей, 2 доби.

Приїхали о 16-00 у пятницю, почали розселятися по номерах. План розселення, який узгодили, переробили на місці, бо там немає ліжка, там немає постілі, і т.д. База гарна, але сервіс ніякий. Починаючи з того що у номері немає: фену, одноразових тапочок, персонального мила, геля для душу. Також на номер де жили 4, було тільки 2 рушники. Зранку гаряча вода закінчувалася швидко, 30 хв і з крану тече холодна вода. В номерах досить тепло, на коридорах холодно. На рахунок їжі, що їли, що слухали радіо. По приїзді поїли бульон з кубика, і 5 несмачних вареників. На вечерю був наготовлений шикарний стіл: олівє, торт з печінки, голубці, шуба, також в самому кінці донесли 2 тарілки пюре (в кінці за нього ще доплатили 280 грн), яке майже ніхто не їв, не було куди. На сніданок виявилося, що те що не доїли викинули у смітник... На сніданок подали 2 не просмажених яйця, у яких жовток і білок розтікалися по тарілці.

Виносили протягом 1,5 години, бо їх жарили на 1 маленькій сковорідці. Доїдали хлібом. Чайник, щоб зробити чай один 1,5 літровий на всю базу, щоб зробити 29 порцій чаю, треба заварювати його 4 рази. На обід подали бульон з кубика і 2 маленьких дируни (після кіпішу давали 3). На вечерю у нас був наш шашлик, попросили наготувати 2 мангали, заплатили за дрова, було лише 7 палок. У неділю сніданку ми не дочекалися. Один номер виселели о 10 ранку, бо бачте у них приїжають клієнти. також вигнали у суботу із "їдальні" о 10-00. Також нечаяно наші лижні палки взяли до себе на прокат, після прохання відкрити прокат здійняли крик, через 20 хв відкрили кімнату, і о диво, наші палки. Адміністратора і заодно ФОП Щур Уляна Ярославівна (ІН 234612446) варто було б звільнити, адже вона не може організувати мінімального сервісу. Сама доречі їздить відпочивати у Словакію. Дуже прикро, що їм везеш 19 000 грн за 2 доби, а вони хамлять, і навіть не хочуть виправитися. Висновок: в жодному разі не їдьте туди відпочивати!

Доречі сам готель продають за 900 000$ http://emarket.ua/objavlenie/gotel-zakhar-sorjavchik-ID1pvHj.html






Lesyk

Знайомі транпліни, в дитинстві влітку постійно там лазив... Ех, ностальгія...
Одразу за перевалом Тисовець, от туди варто було їхати. Але з бронюванням місць було б туговато - там біатлоністи тренуються, тому постійно все забите - варто дуже і дуже заздалегідь резервувати.

Golem

Дуже подібне до Захара по неякості це "Ведмідь" в Мислівці, не рекомендую. Краще троха далі в Вишків проїхати і заночувати в Ялинці.

На противагу Захару можу запропонувати Ялівець. Це теж в Орявчику, далі по дорозі біля повороту на Тисовець. Затишний котедж на 16 осіб, все зроблено як в себе вдома. Італійська сантехніка, тепла підлога, нормальні меблі, чисто. Відпочивав там вже двічі і обидва рази дуже задоволений.

Будиночок персикового Кольору


Вид з Вікна


Всередині



Влітку вони напускають басейн. Взимку поруч є дві сауни, одна з ополонкою. До підйомника 3хв пішки. Працює кухня, готують дуже смачно! Є тераса, ротонда з мангалом. Одним словом все що треба для відпочинку. Господарі зі Львова, в сезон живуть в будинку в окремому номері. Слідкують за порядком, звідси і висока якість послуг.

Опис на КарпатиІнфо

Тел.: +38 (067) 933-11-43
+38 (067) 672-10-23

Wikimapia
Дігери всіх країн єднайтеся!

218 Гості, 0 Користувачів