В пошуках трубоукладчика

Автор Epidemik, 29.05.2012 16:22:35

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Epidemik

Переглядаючи фотографії з старих піших походів, натрапив на фотографії 2010 року з полонини Менчул (1501) що над тереблеріцьким водосховищем. Пробувши там 3-4 дні ми мали можливість поспілкуватися з людьми що в рамках заробітку збирали там чорниці, і почули від них цікаву історію про втрачений трубоукладчик вражаючих розмірів, що із-за розмитого грунту, зкотився з гори, проламавши значну частину лісу, і до тепер залишається там:)
У звязку з тим що цю історію ми почули від дітей віком з 12-13 років, ми вирішили всетаки розпитати старших людей, їх батьків, та інших місцевих. На диво вони переповіли нам майже ту саму історію, і навіть показали приблизне місце розташування цього "монстра"))
На мою думку це дійсно правдива історія, так як опитуючи багатьох людей, ми почули аналогічну історію без яких небуть інтерпритацій; з полонини Менчул гарно проглядалась частина де дійсно "ламаючи" дерева міг котитися той трубоукладач, так як видно було смугу де не було дерев, яка раптово припинялась посеред гори; і ще один момент...наявність газопроводу!
Приблизхне місце розташування. Ну в першу чергу зазначу, що міцсе де відбулося дійство, це полонина Карасна, а саме її відрізок між Топасом та Сиглянським. Напрямок кочення трубоукладчика Південний Захід (наплямок до полонини Менчул).
Маршрут вже складений, ніяк не виходить з часом, але всетаки планую з наступного понеділка (4 червня), їхати туди.
чому я не сокіл, чому не літаю

Le-i-3o

А коли по розповідях приблизно він котився? Можу переглянути фото коли був рік назад відфоткав все дуже гарно після такої махіни явний слід би лишився, навіть за десятки років буде помітно де він дерева позносив.
Він копав, і ти копай!!!

Bottlehunter

Дуже цікаво! А можна місце на карті показати, хоча б приблизно?
Най жиє Гуцулія!

Epidemik

по розповідям це було при союзі, а там вже незнаю коли саме, пробував знайти в неті хоть що небуть, без успіхів.
зараз закину фотки і карту.пліз вейт)
чому я не сокіл, чому не літаю

Le-i-3o

Вікіпедія каже що газопровід "Уренгой-Помари-Ужгород" а саме він пролягає на красній, був збудований у 1982—1984 роках, одже не раніше цих дат покотило у низ цього монстра. Це всього навсього 30 років якщо це справді правда то на місці де він летів через ліс мав би ще досі проглядатись слід відносно основного лісового покрову.
Він копав, і ти копай!!!

Epidemik

прям так не згадаю куди там пальцем показували, але приблизні місця я відзначив
чому я не сокіл, чому не літаю

Bottlehunter

Скинь краще посилання на карту, на такому маленькому непідписаному клаптику карти геть нічого не зрозуміло :(
Най жиє Гуцулія!

Epidemik

http://maps.google.ru/?ll=48.369935,23.755789&spn=0.030334,0.055189&t=h&z=14
роздивившись карту, замітив цікаву просіку лісу, можливо це і є міцсе його кочення)
http://maps.google.ru/?ll=48.371774,23.751476&spn=0.007583,0.013797&t=h&z=16
чому я не сокіл, чому не літаю

Bottlehunter

Цитуватироздивившись карту, замітив цікаву просіку лісу, можливо це і є міцсе його кочення)

Мені здається, що це не просіка, а потічок, що тече з хребта і впадає нижче в більшу річку.
Най жиє Гуцулія!

Le-i-3o

Я теж не думаю що ця просіка це воно, там росте щось зелене, накштаут того що кошарами для овець вирощуєтся. На місце "сходження" трубопрокладчика не схоже, там  було б щось хаотичне і не таке чітке, по карті не схоже що там залишились уламки дерев і перевернуте коріння місцями. Плюс знизу різкий перехід у ліс, що явно не свідчить про наявність там Величезного куска заліза.
Він копав, і ти копай!!!

Epidemik

можливо й так, в любому випадку буду там, і роздивлюсь всі можливі варіанти місць де він міг би бути.
ця вся історія взагалі могла бути інтерпритацією до якогось випадку з трактором, який перевернувся, чи щось на подобі того :-\
в любому випадку, похід через Красну, Стримбу і Ясновець, буде чудовий, а ще якщо знайдем по дорозі якусь здоровенну залізяку яка скотилась з гори, то буде ше круче ;D
чому я не сокіл, чому не літаю

Roy

Я був б дуже здивований, якщо б трубоукладчик був знайдений, хоча б в напів-розібраному стані :)
Meine Ehre heißt Treue

Epidemik

ну чекайте звіт десь в районі наступних вихідних, якщо ше нарию якусь інформацію, скину сюди, було б цікаво всетаки знайти щось подібне.
чому я не сокіл, чому не літаю

Dima_Bear

Я знайшов його  :) :)



мабуть сталася схожа історія))) ;)

Epidemik

Це відео я бачив, але думаю це абсолютно не те, так як в роки проведення робіт наврятче були мобільні телефони з камерою, чи фотоапарати з відео ;D а варіант з принесеним туди спеціально відеоустаткуванням, я відкидаю :)

можливо історія і схожа була (якщо взагалі була), але люди переповідали трохи по іншому))
чому я не сокіл, чому не літаю

Romchick

Наскільки мені підказує здорова логіка, то трубоукладач це далеко не апарат розмірів як, наприклад, крокуючий екскаватор. Це всього на всього кран зі спеціальним обладнанням. І навіть враховуючи те, що від падав з самого хребта йому б не вистачило маси прорубати довгу просіку. Якщо він там ще є, то швидше за все десь на краю лісу. І думаю за 30 років повалені дерева заросли так, що вже не відрізниш.

to Epidemik: Удачі в пошуках. Я б сам з задоволенням прогулявся тими районами в його пошуках.

Epidemik

ну саму історію я переповів, яка вже вона є, така є, думку про можливий випадок з якимсь трактором теж висвітлив, і про можливість видумки щодо цього теж, більше варіантів в мене не знайшлось))
жаль що ніхто не приєднається, але по мимо того точно приймуть участь в поході і пошуках ше 2 дівчини, і 1 або 2 хлопці, під питанням участь ше 3 дівчат, у звязку з різними обставинами. Надіємось на хорошу погоду та удачу в пошуках)
дуже дякую за побажання)
чому я не сокіл, чому не літаю

242 Гості, 0 Користувачів