Велопокатушка на оз. Озірце

Автор Epidemik, 29.05.2012 21:52:06

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Epidemik

Озеро "Озірце" (інша назва "Дике озеро")
Озеро завального походження у Міжгірському р-ні Закарпатської обл. Лежить на пн.-сх. схилі г. Гропа у Привододільних Внутрішніх Горганах на висоті близько 1000 м над р.м., серед ялинового лісу. Площа озера 1.2 га, максимальна глибина 9.5 м. Живлення переважно грунтове, з озера витікає невеликий струмок. Вода темно-коричнева, слабомінералізована. Відбувається заболочування водойми. В озері розводять форель. Лежить у межах природного національного парку Синевир.

Озеро досить красиве, і подібне на озера з тайги. Фотографії озера більше подібне на ілюстрацію до якогось Сибірського журналу. Дуже цікава атмосфера виникає ізза ялинкового оточення цього озера, і "плаваючого острова" посеред озера. Існує повіря що колись острову не було, а було тільки озеро, але з часом із-за опалого гілля, хвої, і тому подібного, посередині озера почав скупчуватись цей весь мусор, з часом із-за налипання грунту, укорінення насіння, утворення верхнього травяного покриву, острівок сформувався, і плаває собі по середині озера, але на даний момент уже прикріпився до Пн.-Сх. частини берега. На даний момент на ньому ростуть деякі невеличкі деревця, а травянисто-моховий покрив, дуже мягкий, і нога протає в ньому на добрих 10 см. переправитися на нього можливо на плоті, за допомогою наявних там весел.
ще добавлю декілька слів від себе...Тема більше присвячена велолюбителям, адже саму поїздку планую саме на велосипедах, щоб поєднати відвідини Озірця, та покращення навиків даунхілу.

Відбудеться вона 9го червня, з урахуванням бажання учасників, можливо навіть з ночівлею на самому Озерці, або ж на Тереблеріцькому водосховищі.
Вирушаєм о 8.00 з смт. Буштино, перед тим добравшись туду поїздом "Львів-Солотвино". Підйом на озеро починається від Музею лісу й сплаву, що є унікальним, і проходить маркірованою туристичною стежкою.

http://www.panoramio.com/photo/56162177 декілька фото з озірця. Маршрут Буштино-Синевирська поляна є трасою з дуже мінімальним ухилом підйому, потім підйом до старого водосховища, і музею сплаву лісу, далі екологічною доріжкою піднімаємось до озерця, придорожні знаки не даюсь збитися з дороги, це при умові що хтось не буде мати карти чи уявлення куди іти, в подальшому, пройшовши екологічну стежку ;D
Приблизна відстань 85 км в одну сторону.



чому я не сокіл, чому не літаю

227 Гості, 0 Користувачів