Штинь-Лог

Автор inkognito, 03.07.2012 21:27:48

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Мені більше сподобалася ця Версія прокуратури.

"
Зокрема, прокуратурою Львівської області, із залученням фахівців спеціально уповноважених органів контролю та науковців, проведено перевірку діяльності Львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал» для встановлення причин виникнення неприємного запаху у Львові.

З висновків спеціально уповноважених органів контролю та фахівців основною причиною виникнення неприємного запаху у місті є неналежна робота каналізаційної системи міста, яка є застарілою та зношеною. Більшість головних каналізаційних колекторів у місті вичерпали свій експлуатаційний ресурс та потребують реконструкції або заміни. Гідравлічні затвори на дощовій каналізації, яка безпосередньо з'єднана з побутовою каналізацією і каналізаційно-очисними спорудами, відсутні, що призводить до зворотної вентиляції каналізаційних колекторів і неприємні запахи через дощоприймачі піднімаються у повітря (вказане є основною причиною неприємного запаху у місті).

За таких обставин, особливо важливого значення набуває питання забезпечення належної експлуатації ЛМКП «Львівводоканал» каналізаційних мереж міста.

«Проте, Львівська міська рада самоусунулась від здійснення контролю за діяльністю підпорядкованого підприємства, в роботі якого мають місце суттєві порушення вимог чинного законодавства», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Зокрема, дієвих заходів до вирішення проблеми каналізування у Львові міськрадою не вживається, натомість, зосереджено свою діяльність на критиці роботи промислових підприємств.

Львівська міська рада вважає неочищені скиди ПрАТ «Компанія Ензим» однією з причин неприємного запаху в місті. З підприємством 01.12.2011 року укладено угоду та цього ж числа видано дозвіл на скид наднормативно забруднених стічних вод у каналізаційну мережу міста.

Більше того, упродовж поточного року ЛМКП «Львівводоканал» видало дозволи на скидання наднормативно-забруднених стічних вод у каналізаційну мережу міста 13 підприємствам. Ще 85 підприємств це роблять без отримання відповідного дозволу.

Однак, ЛМКП «Львівводоканал» не нараховує таким суб'єктам плату в п'ятикратному розмірі від встановлено тарифу, як передбачено Правилами.

Окрім цього, в межах міста наявні понад 400 км безгосподарної каналізаційної мережі, проте, Львівською міською радою не вживаються жодні заходи щодо прийняття такої на баланс ЛМКП «Львівводоканал». Відповідно технічний нагляд за станом експлуатації такої взагалі не здійснюється.

Відповідно до чинного законодавства, не рідше одного разу на рік необхідно здійснювати профілактичне прочищення систем водопостачання та каналізації мережі, однак, ЛМКП «Львівводоканал» профілактичне прочищення каналізаційної мереж міста Львова не проводить, робота комунального підприємства зведена лише до ліквідації аварій в мережах.

Кошти з місцевого бюджету для проведення профілактичного прочищення каналізаційних мереж міста жодного разу не виділялись.

Враховуючи зазначене, прокуратурою Львівської області було внесено подання міському голові Львова про усунення порушень.

Однак, зважаючи на те, що Львівська міська рада зволікає з розглядом вказаного подання прокуратура Львівської області скерувала відповідне нагадування міському голові.
" (с) ЗІК
Дігери всіх країн єднайтеся!

Lvivnet

Вулиця Ковельська, пішов дощ і штиняти стало моментально .3 бали з 5 по штиншкалі Садового.

Stinger

Центр, Гнатюка, штинить на 3, а за вікном таки дощ...

YserL

Біля Добробута теж на 3

YserL

вологість 78%
температура 17
тиск локальний 981,5 mbar

inkognito

Коперніка, орієнтовно від 09-15 нинька та до 12-00. Твердих 7 балів з 10, із кожного люку. Нагадую, усім хто не вкурив - шкала смердючого Задового 10-и бальна, нелогарифмічна.
Resistance is futile

YserL

Десь із 14-00 почало смердіти на 7, позакривав вікна.

RoMeL

Шось я геть запутавсі, то коли має гірше штиняти, коли дощ чи коли сухо? ::)
Ну і може в мене убога логіка, але якшо б то була проблема каналізації, тоб штиняло весь час приблизно одинаково, а якшо то хтось зливає, то штиняло б часу зливу, тобто час від часу.
А може то той штин має дві складові і всі тут праві, тобто є штин менш сильний і він спричинений саме каналізацією і він притаманній всьому Львову, десь більше, десь менше і є інший штин, більш концентрований - який
береться саме віж  каналізаційних зливів підприємств на типу "Ензиму" і більш локалізований в межах території проходження труб з цих підприємств до очисних споруд...  :)
Fruere vita, dum vivis

Sunkatalano

Мазепи з 05:00 почало смардіти на твердих 8. Навіть зачинені вікна не допомагають...

Drusja

Привокзальна 8:00 район Електрону штинить на добру 5 по 10-ти бальній.
>>>>>>>>>> Не довіряй нікому <<<<<<<<<<

Ioan85

8:30 Штин по вулиці Патона

Le-i-3o

Дорошенка, тількищо почало штинити на ПЯТІРОЧКУ.
Зміна тиску???
Він копав, і ти копай!!!

Anhorda

Цитата: Sunkatalano від 23.07.2012 08:00:11
Мазепи з 05:00 почало смардіти на твердих 8. Навіть зачинені вікна не допомагають...
Приблизно о 08:00 сморід на Мазепи припинився. Затягувало зі сходу. Швидше за все з очисних на вул. Пластовій.

В мережі є ще твіттер про сморід - https://twitter.com/lvivsmorid.

А на ЗІКу виклали фотозвіт про сьогоднішню екскурсію журналістів на очисні споруди "Ензиму":
http://zik.ua/ua/news/2012/07/23/360090


ZED

Універ Франка, з 00:30 аромат на 4+

inkognito

Цитата: ZED від 25.07.2012 01:12:07
Універ Франка, з 00:30 аромат на 4+

Аналогічно Коперніка-Центр, причому ще 00:15 штиню не було взагалі.
Resistance is futile

Golem

Є нова теорія. Троха гумористична, але все ж. На днях бачив як асенізаторська машина на вулиці Винниця стала собі скраєчку, спустила шланг в дощову каналізацію і зливала туда свій вміст. Може це була просто вода, не знаю. А раптом Очисні споруди перестали приймати стоки і всі асенізаторські машини втіхаря зливають відходи в каналізацію міста. Звідси і випадковий характер появи штину, і його відсутність на Євро. Або робиться це навмисне, шоб Ензим захопити. До речі, в парку на Погулянці штиняє строго коло кожної каналізаційної решітки. Не далі і не ближче. Цікаво, то Ензим туда свої відходи закачує таємним тунелем?

Подібний випадок описаний тут
Дігери всіх країн єднайтеся!

Synoptyk

10-ять приводів за яких я не буду голосувати за партію свободи.
Перша:
Ранком...коли ми прокидаємося у Львові ...СМЕРДИТЬ. Я підозрюю що "жидо-комісарська навала" тут ні до чого.
Всі решта не мають змісту.
...Бо ж тепер вона знала, куди йде, і казала сама собі: "Поспішати не варто. Колись усі там будемо."
А.Мілн, "Вінні-Пух та його друзі", пригода 16.

Stinger

Чув сьодні що все ж таки львівводоанал, збирається шось там перекривати Ензиму... чи то воду, чи то каловідведення...

Synoptyk

Дай Бог.
П'ятирічку працюю з "тими"...Львітеплоенерго.або ...Львіводоканал...Враження гнітюче.Люди відбувають свій строк на волі замість того щоб жити.  >:(Вік не має значення.  :(
...Бо ж тепер вона знала, куди йде, і казала сама собі: "Поспішати не варто. Колись усі там будемо."
А.Мілн, "Вінні-Пух та його друзі", пригода 16.

Le-i-3o

Дорошенка штин на десяточку!!!

В будній день в таку годину такого страшного смороду ще не було!!!!!!!!
Він копав, і ти копай!!!

81 Гості, 0 Користувачів