Бидло-Орендар

Автор Golem, 23.07.2012 14:52:20

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Golem

Вирішив перепостити, най побільше народу почитає і такого орендаря оминає дисєтоу дорогоу.

http://emkoval.blogspot.com/2012/07/blog-post_20.html

FRIDAY, JULY 20, 2012

Суворі будні айтішника
Треба ж було мені йти у програмісти !!
Говорили ж коли вступав в політех - є чудова спеціальність - радіотехніка. Припой, каніфоль - будеш жити спокійно.
Не послухав...

Це мав бути останній день в офісі на вул. Залізничній, 7. Чутки, що власнику не дуже до вподоби переїзд жирного орендаря, циркулювали давно, і згідно них, він сказав, що нас живими не випустить.
І ось підхожу я до офісу в п"ятницю, і дізнаюсь, що всередину нас не пускають, будинок повний якихось гоблінів в цивільному. А всередині в офісі забарикадовані наші адміни, прибиральниці, охоронець, яких не випускають назовні. Перше відчуття - я потрапив у телепередачу про рейдерство.
Стоїмо. Потихеньку починають збиратись рєшали всіх марок і систем, і розводящі - наша охорона, їх охорона, ДСО, райвідділ, керівництво фірми. Через деякий час приїздять інкасатори і забирають гроші з наших офісних банкоматів.

Рішають-рішають, труть-труть - нічого не допомагає.
Ну, думаємо, треба перетравити, і скласти підступний плян. А яке найкраще для цього місце ? Ну звичайно - Бімбер ! Заходимо, всі столики крім одного зайняті нашими, швиденько сьорбаємо по 50 грам, і повертаємось на місце подій.
Власник будівлі - вусатий різкий відставник з щирим і чесним обличчям - стверджує, що ми висимо йому 1.7 млн грн - за ліфт, і за зруйнований офіс. Ліфт почали робити 2 тижні тому, а Логіка вже чи не рік як робить ремонт в новому офісі. Стан офісу на момент заїзду був як стан Києва на момент звільнення від німецько-фашистських загарбників. Крім того, наші адміни ввечері побили вахтерку (хоч не згвалтували - і то добре), і вкрали в себе дизель за 1 млн. грн. Дизель затримала міліція, відвезла його на штрафмайданчик, а вранці КамАз чомусь притєгнув його назад.
Стоїмо. Інформації мало, керувати намагаються наші ейчери (!!!), керівництва не видно - рішають.
От кому добре - то це сварщикам. Вони працюють в поті чола - їм поставлено задачу заварити аварійний вихід з будинку. І заварили. То такі хлопці - скажуть заварити вхід в обласну міліцію - заварять на раз.
Приїхав Марк - CTO. В очах - ахуєніє, мову відняло.
- Mark, is this possible in USA ?
- Nnno...

Хтось подзвонив на ЗІК, і за деякий час приїхала дівчинка з камерою, яка порішала більше за всіх рішал разом узятих. На камеру заступник директора спілкуватись відмовився, зате охоронці заметушились, випустили наших з офісу, а директор дав команду дозволити нам забрати особисті речі. Забрали, під кінець двоє героїв отримали в фейс за намагання винести сервери як особисті речі. Знову приїхала міліція. Наші написали заяви про побиття, охоронці сказали що це ми побили їх.
Вже ввечері надійшла інфа, що наших в офіс збираються штурмувати, і працівники почали стягуватись на місце подій. Знову купа міліції, купа якихось гоблінів, ну і звичайно сварщики, які всі гуртом штурмом взяли офіс, розпилявши двері болгаркою. Всіх вивели, офіс опломбували.
Вийшов начальник опергрупи, попросив всіх розійтись - на сьгодні екшн закінчився, а ще раз сюди їхати (5-й раз за день) вони не хочуть.
Сказав, що на ранок будуть перемовини між серйозними людьми, і розійшлись по домівках. Під кінець дня від головного болю не допомагала жодна таблетка...

Картинко:




Бойовик опонента.




Наступного дня приїхав шеф з Києва, великі дядьки позасідали, напевне кому там хтось подзвонив, і вміст офісу нам віддали.
Виглядав весь цей цирк як операція по звільнення заручників:
- Шаміль, ти же мужьчіна, атпусті єщьо адін сєрвєр. Там домен-контроллер !
- Хорошо. Но я хочу штоп за нім ти прішол адін, і імєнно ти ! Єслі нєт - переформатую фсєх сєрвєров накуй !
P.S.
Ми живемо в бандитській країні, де мало важать закони і правила цивілізованого бізнесу. Тут вас можуть замурувати в офісі, не віддати вам вашу техніку з інтелектуальною власністю фірм світового рівня на дисках, вирізати двері в ваш офіс.
Тікайте звідси поки випускають. Хай тут живе всяка нечисть, зараз її час.

P.P.S.
Такого класного тімбілдінгу в мене ще не було. Цікаво було спостерігати як поводять себе різні люди у екстремальній ситуації. Приємно було відчувати підтримку колег. Неприємно - байдужість деяких.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Lvivnet

Це ж повний п№#*ец шановні добродії. Це що получається, не влаштовують умови орендодавця, і він вирішив нікого не випускати з будівлі. Я в шоці яку кашу можна заварити ( причому ЗА ДОПОМОГОЮ наших же ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ) і довести до абсурда  із-за сраного принципа, і притому знати що полюбе програєш.
P.S. Тільки от тема має писатись як Бидло-Орендодавець а не Орендар, це ж якраз дві протилежні сторони.

YserL

Описано гарно на http://dou.ua/forums/topic/5937/

В логіки також не працювала пошта, бо сервери були в цьому офісі.

Тримати сервери в арендованому місці не но-но.

А на рахунок дизельгенераторе, це походу Логіки.

Mike

ЦитуватиТікайте звідси поки випускають. Хай тут живе всяка нечисть, зараз її час.
Що за лузерська позиція... Замість того, щоб поставити на місце бидло в своїй країні, то треба втекти, заховатись за чиїсь спини.

Golem

Добре шо перепостив вчасно. А то автор закрив/попросили закрити свій блог.

Мені тут правда здається шо винні обидві сторони.

- Шо то за переїзд такий коли працівники про це не знають?
- Де начальство?
- Чому частина критичного обладнання в будинку а його лишають без електроенергії?
- Такі переїзди зазвичай робляться з резервними серверами і доступ до сервісів не пропадає.
- Треті особи розповідали шо вони тільки тиждень тому кинули оптичний кабель в колодязь коло Лохайки і пустили його через їх роутер. Їм всі казали шо мінімум півтора роки ше буде Лохайка тут сидіти і нет може бігати собі. Прийшлося терміново перепаювати кабель в колодязі.
Дігери всіх країн єднайтеся!

yaroslav21

А насправді корінь зла 1,7 млн грн. :)

Le-i-3o

Цитата: Mike від 23.07.2012 23:01:37
ЦитуватиТікайте звідси поки випускають. Хай тут живе всяка нечисть, зараз її час.
Що за лузерська позиція... Замість того, щоб поставити на місце бидло в своїй країні, то треба втекти, заховатись за чиїсь спини.

Цілком підтримую позиція не гідна, найпостіше очі закрити, можливо і змінити тут щось важко "простому смертному" але якщо так думати що треба тікати то ніколи порядку не наведемо :( і сумно це все одним словом
Він копав, і ти копай!!!

274 Гості, 0 Користувачів