Закинутий склозавод, Жовква

Автор Bottlehunter, 03.09.2012 23:17:04

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Bottlehunter

Знаєте, бувають вилазки пречудові, а бувають - такі собі... Коли очікуєш побачити багато, якесь чудесне нове місце віднайти. Прогулятися в кайф собі і щоб товаришів по вилазці і навіть тих, хто потім буде фотки дивитися, вперло. А натомість якийсь віходок хіба напіврозвалений, або купа битої цегли, де мав бути палац графа де Барана з підземеллями і кришталевими люстрами. Ще й сонце пече або дощ ллє як з відра... Так-от, я до того, що поїздка в Жовкву минулої суботи трохи не виправдала особисто моїх сподівань. Ніби непогано час провели і навіть дещо знайшли, але бажання повертатися сюди немає ніякого. Тішить хіба те, що суботня Жовква - виняток, що підтверджує правило "З Експлорером завжди цікаво" ;)

Компанія в нас була прекрасна: Inkognito, ZED, Lesyk, Цезар і моя скромна персона. А от транспорт в нас був паскудний - електричка на Раву-Руську. 30 км зі Львова до Жовкви він їде 80 хвилин. Король слимаків так не повзає!!! Повний вагон пільговиків і коштує квиток на це щастя 7 грн. До порівняння - маршрутка коштує 8 і їде вдвічі швидше.

Я трохи погарячкував, коли обізвав в планах чотири заводики на околиці Жовкви Промзоною. Промзона - то в Челябінську чи Кривому Розі. А тут - кілька промислових будівель, майже всі працюючі, обгороджені і охороняються. Відразу за ними залізнична колія на Раву, а далі - городи з капустою, кукурудзою і міщанами, що збирають бульбу. А працюючи встигають загоріти ще ліпше, ніж в тих ваших Болгаріях, Чорногоріях і навіть ліпше, ніж в Бердянську.

Вийшли ми з поїзда та й пішли неспішно по колії. Ось рівненькі грядки з перцем просто біля залізничної станції:



Щось промислове біля вокзалу:



Асфальтовий заводик



Відстійник, на воді плаває товста нафтова кірка



Всюди попри колію росте дикий хміль





Вид на завод "Шляхіндустрія". Працюючий і охороняється. Відразу біля заводу є адмінбудівля, під нею - бомбосховище.



А потім ми здибали розвалини склозаводу.  На території нікого не було, тож ми спокійно обходили все навколо, обдивилися і познимкували.

На мапі склозавод знаходиться тут.

Оця частина ще від Польщі лишилася. Стару цеглу, правда, вже розібрали, але залишилися скляні брили, незвичного розміру і кольору. Напевне, на цьому місці колись була піч.











Йдемо далі. Цехи, що залишилися з радянських часів, стоять повністю пусті. Голі цеглобетонні коробки. Ми знайшли дірку на дах...









З даху гарно проглядаються церкви. що стоять в центрі міста. І довколишні ліси, городи і таке інше.









Оця водонапірна башта теж стоїть на території заводу. Має більш ніж 50 років від часу побудови. Я ніколи в подібній не лазив, дуже сподобалося. Не зважаючи на те, що східці всередині геть прогнили, а я боюся висоти :-[





Під куполом









Ото і все. Пізніше всі пішли до центру, підкріпилися, чим місцеві магазини багаті та поїхали до Львова. Хто робив фотки, закидуйте. Там дуже файні знимки мають бути.

Тут мій альбом на Пікасі.

Обговорення.
Най жиє Гуцулія!

ZED


263 Гості, 0 Користувачів