14/10/2012 - День Покрови

Автор YserL, 12.10.2012 14:50:15

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

YserL

Отож у неділю, День Покрови. За нашою традицію (2009 рік, 2010 рік, 2011 рік)
треба вирішити куди їхати і покласти квіти до пам'ятника.

Roy

Meine Ehre heißt Treue

Bottlehunter

Ми з Христиною теж плануємо покласти квіти Героям, незалежно від того, чи буде транспорт.

Цього року маємо 70-ту річницю створення УПА, з цього приводу в місті курсуватиме "Повстанський  трамвай", цитата з інтернет-видання "Вголос":

Цитувати13-го жовтня, з 14 години, центром Львова почне курсувати «Повстанський трамвай», інформують організатори – молодіжне об'єднання «Граніт».

Організатори приурочили до 70-тої  річниці з дня створення Української Повстанської Армії.

Формат заходу – виконання акустичними гуртами та бардами патріотичних пісень безпосередньо у трамваї, що курсуватиме Львовом за звичним маршрутом.  Окрім того, корпус транспортного засобу прикрасять ілюстрації повстанської тематики. Планується, що таким чином оформлений трамвай їздитиме вулицями Львова впродовж декількох місяців.

«У такий спосіб будь-хто, навіть випадкові пасажири зможуть послухати повстанську пісню, що створюватиме відповідну атмосферу, – коментує Андрій Мочурад, член Молодіжного Об'днання «Граніт». –  Це не будуть плачевні сумні пісні, а скоріш жартівливі, емоційні. Ми маємо свято, а не похорон, тому потрібно святкувати, радіти, пишатись своєю історією. Загалом, ця акція – лише частина із цілої низки заходів, які ми підготували до 70-річчя УПА».
За словами організаторів, захід носитиме виключно аполітичний характер.

Початок руху повстанського трамваю – кінцева зупинка біля залізничного вокзалу.

Також 14 жовтня відбудеться Марш слави УПА:

Цитувати14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, у Львові відбудеться вручення нагороди «Пластовий залізний хрест».

Вручення відбудеться перед будівлею міської Ратуші.

«Вперше, за всю історію організації «Пласт», будуть вручатись посмертно нагороди найвідомішим членам куренів. Загалом 35 нагород «Пластового залізного хреста» отримають діти та внуки тих, хто багато зробив для визволення нашої країни від окупантів і кого вважають найвизначнішими членами організації «Пласт». Нащадки цих людей зараз проживають по цілому світі. А це близько 90 осіб», – розповіли організатори дійства.

Також організація «Пласт», спільно з громадською організацією «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» та членами військово-історичних клубів у неділю проведуть Марш слави УПА від площі Митної через проспект Свободи до площі Ринок.

І програма святкувань у Львові 14 жовтня цего року:

Цитувати13-14 жовтня, у Львові з нагоди 70-річчя створення УПА відбудуться масштабні святкування, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема у неділю, 14 жовтня, у Зубрівському лісопарку, що на Сихові, учасники театралізованого військово-історичного дійства відтворять бій підрозділів УПА проти підрозділів військ НКВД. Переодягнені реконструктори події, а їх близько сотні учасників, проведуть демонстрацію бою. Організатори заходу – ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам`ять» та члени військово-історичних клубів з усієї України.

Водночас громадська організація «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» спільно з організацією «Пласт» та учасниками військово-історичних клубів проведуть піший Марш слави УПА. Участь у дійстві візьмуть близько трьохсот осіб, перевдягнених у форму повстанців, з використанням кінноти.

Все дійство розпочнеться о 12:00 з площі Митної, далі пройде площею Галицькою, Міцкевича, проспектом Свободи, перед Оперним Театром на вулицю П. Беринди. Закінчиться ця урочиста хода на площі Ринок, перед будинком міської Ратуші. Організатори маршу запрошують всіх охочих та свідомих громадян долучитись до акції.

Також у неділю на площі Ринок перед будівлею міської Ратуші відбудеться вручення нагороди «Пластовий залізний хрест». Як повідомили в управлінні культури, під час заходу буде тимчасово призупинення руху транспорту на 5 хв. для проходження колони.

Кульмінацією заходів на пл. Ринок стане Святкове співоче дійство «Зродились ми великої години» з нагоди 70-ї річниці створення УПА. Львівський муніципальний хор «Гомін», хор «Повстанець», хор «Благовіст», хори міських музичних шкіл, самодіяльні хори виконуватимуть повстанських пісень. Зокрема виконуватимуться композиції «Зродились ми великої години», «Гей, на півночі, на Волині», «Там, під Львівським замком», «Лента за лентою», «Не пора, не пора, не пора», «Боже Великий, Єдиний» та ін. До участі у акції запрошуються всі охочі.



Най жиє Гуцулія!

inkognito

+1, звісно тра буде визначитись із місцем. Пропоную наше класичне на Тракті Глинянському.
Resistance is futile

gribkoff777

Я, як і минулого року, +1  :)
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

Roy

А я пропоную місце, на Кортумовій горі. Заодно після того прогулятися в тих краях, можливо надибаємо щось цікаве.
Якщо буде погода, можна пікнічок влаштувати.
Що скажете?
Meine Ehre heißt Treue

gribkoff777

Щодо пікнічка - дощик на неділю обіцяють...
"Peace is that brief glorious moment in history when everybody stands around reloading." T. Jefferson

inkognito

    Завтра, на Покрови здибаємось о 10-30 сраня на Привокзальній коло Скрині. Потому купуємо квіти/свічки, почому їдемо на Тракт Глинянський на класичне місце. Транспорт любязно забезпечив Gribkoff777. Окрім Тараса їде Ваш покірний слуга, а також YserL та Rufus. Машина у нас 100% укомплектована Шановними Дописувачами, отож прошу інших Шановних Дописувачів приєднуватись на власному транспорті.

ЦитуватиА я пропоную місце, на Кортумовій горі. Заодно після того прогулятися в тих краях, можливо надибаємо щось цікаве.
Якщо буде погода, можна пікнічок влаштувати.
Що скажете?

   ІМХО, можна завітати туди потому, ще раз покласти квіти Героям ніколи не завадит. Проте, пікнічок на Покрови у таке св'ято? Недобре та негоже. Пасувало би випити по 100 грам коло могил, а не влаштовувати із цього маштабний фест. Знову ж ІМХО
Resistance is futile

247 Гості, 0 Користувачів