Львівський природознавчий музей

Автор Stinger, 02.11.2012 00:18:04

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Stinger

На данний момент триває оздоблення експозиції львівського природознавчого музея, який був закритив на ремонт протягом 20 років. Хотілось би в цій темі слідкувати за розвидком подій, а в подальшому викладати фотозвіти з відвідувань цього легендарного музею, який особисто мені запом"ятався великою кількістю експонатів, серед яких найбільше вразили гігантська морська черепаха, волохатий носоріг і скелет мамонта :)

Поки що роблю перепост гарної статті "Екскурсія Природознавчим музеєм у Львові" з запасників і фондів музея.

Skip

Природознавчий музей Львова отримає 10 мільйонів від Ахметова

Вічно закриту установу на конкурсі назвали "Динамічним музеєм"

У Києві оголошено переможця гран-прі "Динамічний музей".

Ним став Державний природознавчий музей Національної академії наук України у Львові. Відтак, музей отримає 10 млн грн на розвиток терміном на 3 роки.

"Усі дуже щасливі від такої перемоги Львова. Тут, в Києві, ніхто не може повірити, що гран-прі отримав саме наш Природничий музей", - зазначив Василь Косів, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань.

Нагадаємо, саме сьогодні, 1 листопада, у Києві відбулося оголошення музею-переможця проекту "Динамічний музей". У межах заходу фонд Ріната Ахметова "Розвиток України" надасть грант на розвиток у розмірі 10 млн грн.

Довідка

Музейний заклад знаходиться за адресою - вул. Театральна, 18. Перебуває у підпорядкуванні Академії Наук України. Фінансується з державного бюджету. Директор - Чорнобай Юрій.

Державний природничий музей було зачинено на капітальний ремонт понад 20 років. За цей період фактично ціле покоління дітей та молоді не мали змоги відвідати цей заклад.

За словами директора музею Юрія Чорнобая, зараз музей перебуває на завершальному етапі ремонтних робіт (сигналізація, оздоблювальні роботи), на ці роботи в державному бюджеті передбачено 160 тис.грн.

За умови належного проведення розрахунків та інтенсивного проведення ремонтних робіт, проходження процедури прийняття об'єкта в експлуатацію, музей готовий відчинити свої двері для відвідувачів наприкінці листопада цього року.

Працівниками музею підготовлено першу виставку до відкриття.

Львівські новини lviv.expres.ua

Alter

Щойно звідти. На дверях табличка, що інформує про формування експозиції, у зв'язку із чим екскурсії тимчасово недоступні. Поговорив із представниками музею - експозиція для масового огляду відкриється десь в районі місяця. Дали телефон для довідок.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Fenriz

напиши пліз тут телефон :) або скажи на коли відкриття плановане?

YserL

Білогів вже пускають, розпитаю детальніше маму.

Alter

Цитата: Fenriz від 02.11.2012 16:26:47
напиши пліз тут телефон :) або скажи на коли відкриття плановане?

Відкриття на протязі місяця (орієнтовно, бо хто його знає коли підготування закінчаться по факту).
Номер в приавті.
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

bigfootgrey

А ось і гарна новина http://zik.ua/ua/news/2012/12/18/384580 , починаючи із завтрашнього дня усі охочі можуть потрапити у музей  :)

ЦитуватиВиставка працюватиме з вівторка по неділю з 11.00 до 18.00.
Ціна квитка: повний – 10 грн, пільговий (діти та студенти) – 5 грн, екскурсія – 30 грн.

Dima_Bear

новина дійсно хороша але
Цитуватинаразі працюватиме лише одна тимчасова виставка «Мандрівка у минуле».
шкода.

A_l_e_x

був я випадково в тому музеї влітку, ремонт так якби закінчився, але прибирати ніхто не спішився, експонати теж виглядали не найкраще, цікаво як воно тепер виглядає

maxis

zik.ua/ua/news/2012/12/18/384580
ніби вже відкрито, сьогодні в обід перевірю точно

maxis

Отже, прийшов ОБІД і з"явилася можливість відвідати отой самий динамічний (від слова ДИНАМИТИ) музей України.
Це ппц.
Навіть не так.
ЦЕ ПОВНИЙ ППЦ!!!
За 10 гривен Ви можете оглянути АЖ 3 виставкових зали.
1 - виставлений кристал солі (де засолені сходи і т.д.), влаштована експозиція із Старуні (щось в куточку булькає на зразок нафти) + як бонус - закорковані в пляшках нафтопродукти. Хватіть.
2- вже цікавіше. МАММУТ!. Де? Ота черепушка в куточку із плащем чи то Дарта Вейдера чи то Гаррі Портера. Рашта кістяка відсутня. В куті навпроти  - носоріг (Волохатий із згаданої Старуні). Раніше виставлялась передня половина тварюки н рогами та ногами. Зараз - лише голова. Бонус - вагонетка з озокеритом .
3 - звірушки нашого регіону аля http://joyreactor.cc/post/571045. штук з 10-15. Бонус - фігвам з неоліту, складений зі шкурок, рогів та копит.
АЛЄС.
На логічне питання чи ЄТА ВСЬО? дали чітку відповіть - Приходьте у 2015р.

Alter

ЦитуватиНа логічне питання чи ЄТА ВСЬО? дали чітку відповіть - Приходьте у 2015р.

Треба було по-українськи запитати, то може би шановне львівське панство було би більш конструктивнішим в плані демонстрацій експонатів)))

А якщо серйозно, то ще піду сам подивлюсь, але якщо то таки так, то який толк було стільки інвестиції хавати, щоб при такій епічній коллекції на складі демонстувати отакі крохи?...
Нема нічого більш вічного за те, що обмотане синьою ізолентою.

Bottlehunter

Як я чув по радіо, той самий жирний ґрант ше навіть не був руханий, його будут юзати в наступному році.
Най жиє Гуцулія!

273 Гості, 0 Користувачів