Аральське море

Автор andrew positive, 02.11.2012 18:54:25

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

andrew positive

Зараз, особливо після створення проекту "LeoPoltvis", йдуть розмови та спроби ревіталізувати Полтву. Я також хотів би мати у місті повноводну річку, але місто вже без річки прожило 200 років, і нічого з ним не сталося. З іншого боку, якби ця проблема була вже такою нагальною, давно вже у Львові була б власна річка: чи то Полтва, чи то русло Дністра, повернуте в напрямку Львова. Але в цій темі я хочу поговорити не про Полтву, а про іншу водойму, зникнення котрої сутєво вплине (та й вже впливає) не тільки на наволишнє середовище та екологію окремої територій, а й цілої планети загалом.
Свого часу мав нагоду подивитися фільм "Игла. Remix", і мене зацікавила тема Аральського моря - колись четверте за величиною озеро у світі, котре збереглося також і на малюнках нашого Тараса Григоровича, сьогодні безслідно зникає з мапи нашої планети. Тема Аралу буде цікавою як і експлорерам, оскільки на дні колишньої водойми можна знайти безліч цікавинок, так і людям, котрі цікавляться краєзнавством та географією - людина сама знищує колись потужну водойму, великі порти перетворилися або на маленькі містечка на суші, або на зовсім безлюдні території, море перетворюється на пустелю. Заради справедливості варто зазначити, що море зараз відроджується, але не все, а лише мала частина на території Казахстану, але тим не менше проблема Аральського моря так і не вирішена. Докладніше про Аральське море можна дізнатися в наступних матеріалах:

Для загального розвитку стаття з вікіпедії:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5_%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5

Ще одна цікава стаття:
http://elementy.ru/lib/430635?page_design=print

Кладовище кораблів:
http://zyalt.livejournal.com/239299.html

ОСТРІВ ВІДРОЖДЕНИЯ: правда та здогадки про АРАЛЬСКИЙ ПОЛІГОН (огляд преси)
http://meteocenter.net/photo/island/

На дні Аральского моря:
http://www.webpark.ru/comment/31930

трохи відео:





Bottlehunter

Є два об'єкти, які я дійсно хтів би побачити в своєму житті: Арал і Байконурський космодром. Ось погляньте як він виглядає з космосу:

http://wikimapia.org/#lat=45.8488366&lon=63.2936096&z=10&l=1&m=b

100 км з кінця в кінець, пустеля, сила-силенна закинутих пускових установок та військових частин. Казахстан, курча, крутий в тому відношенні...
Най жиє Гуцулія!

axizep

буш їхати туди,возьми мене з собоу. :P
Slavko

364 Гості, 0 Користувачів