Ми і органи правопорядку

Автор wanderer, 31.07.2009 13:04:30

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

wanderer

доречі, мене раз зупинив на цитаделі наряд міліції і після обшуку вилучили газовий балончик. Не памєнтаю назву і марку, але продавець в спец. магазині присягався що то річ дозволена :-) У відповідь на це "старшой" мєнт тільки пореготів і балончик вилучив.

Нічо в цьому не розумію, але хто дасть сертифікат що це не є зброя якщо по всім критеріям це зброя ? нонсенс :-)

inkognito

  бальоник не зброя, а засіб захисту. Я би сперечався із поліцаями аж до того часу як би вони не здались. Зрештою правда маю і кому позвонити у такій ситуації, але думаю цей засіб я б не використовував по причині непотрібності у даній ситуації  :)
Resistance is futile

wanderer

я не тільки не сперечався, я йому щиро подякував. За що ???
За те що краще хай нормальну людину 100 раз обшукають "просто так", ніж одного злочинця пропустять :-)

inkognito

  "просто так" обшуковувати права не мають (у нас як-не-як здається демократія) Для обшуку має бути підстава - підозріла чи випивша морда наприклад. У будь-якому випадку якщо паспорт при тобі можеш сміло слати їх подалі - рахуй особу встановлено. А перед усіма "операціями" дуже раджу попросити їх посвідчення, демонстаривно списати/сфоткати нумери посвідчень та зробити якісний вигляд шо ти "лучшим друзьям" ММСками фото посвідчень відправив. А уже потому говорити про усе інше. Помагає у 99% випадків
Resistance is futile

wanderer

тре відкрити нову теми "стосунки з міліцією"  ;D
Моє правило - не качати права і не наполягати на демократії якщо представники органів явно не нагліють. Це дає добрі результати - всі 3-4 рази :-) коли я мав справу з міліцією вони поводили себе дуже коректно у відповідь. Чому не качати права і не говорити про демократію - я вже сказав - хай мене краще зайвий раз обшукають ніж через "демократію" не обшукають злочинця.

inkognito

Цитуватитре відкрити нову теми "стосунки з міліцією"

Слушна ідея,  тре буде просунути у маси  :)

    У кожного свій погляд на демократію, але у мене він чогось якогось американського типу чи-що. Навіть якшо я злочинець, це не означає, що можна глумитись над моїми конституційними правами - так думаю. А "права я не качаю", а просто вимагаю виконання Законів України. Бо ППСники скоро скоро взагалі себе Богами будуть називати
Resistance is futile

wanderer

ну, я ж і кажу - якщо міліціянти не нагліють. Наразі жоден не дозволяв собі нічого такого що було б схоже на "глумитись над моїми конституційними правами". Огляд моїй речей - це максимум недотримання процедури (і то сумнівно), проти якого я нічо не маю, оскільки вони роблять свою роботу і я їм за це вдячний.

Golem

Колись мав нагоду працювати з майором міліції :) Він так і казав, шо "коли кожен день тобі кожен мудак починає вимахуватися і качати свої парва хоч не хоч станеш озлобленим". Тому слід говорити спокійно, не хамити, не нагліти і давати їм робити свою роботу. В той же час при підозрі що правоохоронець хоче здійснити проти вас неправомірні дії слід не кричати що ти зараз подзвониш його начальнику чи його посадиш, а постаратися показати йому що ти прекрасно знаєш шо він має, а шо не має права робити. Наприклад коли тобі кажуть шо ти маєш при собі холодну зброю, сказати що тільки експертиза може визначити чи це зброя чи ні і попросити їх скласти акт вилучення. Зустрічні дії, як правило, значно остуджують їх запал. Адже не секрет що їм не так розходиться на твому ножі, як охота тебе залякати і получити пару десятків гривень хабаря.

Ну і той же майор казав, що кожен поліцай прекрасно знає межу, переступати яку є злочин. І попри всю очевидність, притягнути їх до відповідальності і довести факт правопорушення з його сторони досить складно.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

складно, але не неможливо. Звісно цієї межі треба уникати будь-якими засобами, бо просто марудно. Але принижуватись ніколи не варто!
Resistance is futile

Echo

1. стосовно поведінки повністю згоден з Големом.
2. стосовно балончика. Т-1 дозволений для самозахисту. А от наприклад Терен-4 чи Терен-4М (який і собак вирубає) дозволено тільки правоохоронцям

SOC

Звичайні ППС вже років 4 як не помічають. а от кілька раз непримітні одинакові дяді з одинакових машин вискакували. Чи худий занадто, чи хтось замовив? Одні так і сказали- худий, на наркомана схожий, а у самих нателефонах рінгтон - мелодія з "Бригади" :-\  Так і не знаю, чи вони справжні були - всім відома їх манера показувати документи. До речі, шукати речі вони вміють, у мене навіть таксофонну картку перевіряли, чи в ній лезо не вмонтоване.  
 особиста гігієна і впевнена морда - і ви поза зоною ризику. Ну і не топтатись безцільно на місці. Краще зробити вигляд, що вам треба ось туди 1 км на північ, ніж чекати нервово озираючись. Хто читав "Акваріум" Суворова - там є таке:  "розвідник ніколи не носить затемнені окуляри і чорний плащ"
А балончики з "штурму" перцові проти собак якраз- вони легальні чи ні?
Я не тормоз- я повільний газ

Echo

Цитуватиособиста гігієна і впевнена морда - і ви поза зоною ризику. Ну і не топтатись безцільно на місці.
Теж дуже правильно. Так що на вилазки комплект чистого одягу бажано носити =)

на рахунок балончиків зі штурму точно не знаю. Але мають бути дозволені.

Просто Терен-4 і 4М  - шось накшталт державного обмундирування. На них закон "про спецзасоби" поширюється. Тому і стоять на озброєнні в МВС.

передивлюсь конспекти свої - може знайду більш докладну відповідь.

Проте якщо балон продається легально і без дозволу - проблем виникнути не має. З нашою міліцією...((( Хіба з собою чек носити, як свідчення про придбання. Але н едумаю, що це щось змінить

inkognito

   Гарно сказано про особисту гігієну і цілком слушно. Це те чого слід дотримуватись насамперед, це легко та просто. Поліцай - також людина і ймовірно зупинить небритого та смердючого у першу чергу, аніж буде стопити людину у смокінгу із запахом Armani.
Resistance is futile

cdromchyk

Цитата: inkognito від 01.08.2009 17:22:43
Поліцай - також людина і ймовірно зупинить небритого та смердючого у першу чергу, аніж буде стопити людину у смокінгу із запахом Armani.
Так що тепер на вилазки ходити тільки так!  ;D
діггер "любитель" - cdromchyk

SOC

В історії були прецеденти- на ютубі було відео city gents- команда трейсерів(майстрів паркуру) пересувалась по мегаполісу саме в костюмах.
Я не тормоз- я повільний газ

Sabajdon

ну залізли полазили, вилізли..  нічого надзвичайного всі дорослі.
кожна людина вправі чинити на свій страх і розсуд

а то що від пасивних гомосексувлістів в голубих сорочках з погонами втекли молодці.
своєю втечою хлопці підривають і без того нульовий авторитет тих у...бків в кашкетах.

вони не те що громадян від кримінальних елементів, вони не здатні захистити свого маленького пісюнчика тримаючи його обома руками.

Робота міліції на сьгодні зводиться до ловлі сцикуні в парках, вибивання з них грошей, розгону бабусь з петрушкою на ринках.  Ше вони полюбляють бити журналістів, ламати своїми кривими ручками камери.

На більше ті нікчеми не здатні


toya

2 Sabajdon:

Я не то щоб сильно любив міліціянтів, але це вже перебір, батєнька :-)
Вони виконують страшенно брудну роботу в недружній і дуже небезпечній для життя, здоров"я, і особливо психіки, атмосфері. Їх якість дорівнює якості народу, який вони обслуговують, і з якого вони вийшли. Не гірше і не краще.

P.S.
Ці "у...ки" - перші, до кого ви побіжите, як щось в вас станеться :-)

Sabajdon

та ясно видно до тебе вони мало чіплялись.

ніколи нічо не пробували забрати ?
не били ?
не ночував відділку і не ходив на допити до напівграмотного жирного слідчого ?


який захист ?

та вони самі злочинці

Але згоден тре міняти систему глобально.  Ба як навіть нормальний приходить працювати в міліцію то за рік- два його навчать як вибивати зізнання, гроші. ітд...


МІЛІЦІЯ-----то озброєний натовп або ополчення.

Поліція--- спеціальна служба по охороні правопорядку

toya

Якщо вже особисто про мій досвід, було кілька разів. Один раз потрапив не в то місце. Зловили, розібралися, відпустили. Другий - затримали на цитаделі, поговорили, відпустили. Зупиняли для перевірки документів кілька разів. А раз - ви не повірите - вночі наряд ментів приніс мені додому простирадло, яке впало з балкону. Був шок :-)

Я вас розумію і нікого не захищаю, лише прошу не узагальнювати.

Bottlehunter_

Перш ніж так глобально бакланити міліцію, прошу навести хоча б якісь конкретні аргументи з життя. Дуже часто перетинаюся з міліціянтами по роботі і знаю, як важко нести службу через постійну нестачу фінансування і величезні побори з боку вищого командування. А крім патрульних, робота яких переважно викликає невдоволення народу, є слідчі, карний розшук, служба охорони, дільничні, загони спецпризначення. Чи на думку пана Sabajdon , беркутівець не здатний захистити свого пісюна? ;) І взагалі, тема про Полтву, нема чого роздувати офтоп
Най жиє Гуцулія!

132 Гості, 1 Користувач