фото Єзуїтського костелу(Книгосховище)

Автор zelja, 03.08.2009 10:50:52

« попередня тема - наступна тема »

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

zelja


Golem

УУУУУ, зачот! Фото надзвичайно цінні! Думаю у Львові такі мають лише одиниці! Велике дякую і плюс! дуже цікаві розписи на стінах, шкода шо їх мало сфоткано. Також файно було б глянути шо саме за книжки там зберігаються і скільки міліметірв пилюки на них. Орган виглядає чомусь як не робочий. Може це ілюзія. Вилазити ан верхівку собору і робити фото Львова з цього ракурсу не пробували?
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

Ще попробуємо, а внизу ймовірно сигналізація...
Resistance is futile

Golem

Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

Resistance is futile

Fenriz


Golem

Фото там де багато шаф в рядок мені нагадало момент з матриці коли нео каже "Нам потрібна зброя! Багато..." І його тутже оточують шафки зі зброєю. Подібної висоти та ширини як ті, на яких зберігають книжки.

Достатньо лише 100 років шоб процвітаючий костел перетворився на ось таку руїну: розпис місцями повідвалювався, стеля сипеться, з вікон напевно дує.
Дігери всіх країн єднайтеся!

Dexter

 :P ото клас=))))

Від мене плюс...

Ви туда ше будете ходити????

Golem

Нині лазили туди. Велика подяка Олегу за допомогу.

Підйом починається зразу при вході в Равлик. Йдем собі неспішачи вгору сходами по тій квадратній вежі. На стінах старі написи, переважно польською. Досить скоро сходи обриваються і далі піідймаємся по голубиних драбинах. Москалі, курча, були влаштували тут голубятник і тепер там всьо засрано гамном.

Як відомо, вежа ця колись була на 3 яруси вища. На даху видно ше сліди пожежі. Гроза, що прокотилася кілька днів тому, видавила одну шибу. Через цю вежу проходимо під дах костелу, його видно зліва вверху якшо дивитися обличчам на равлик. Тут чомусь кожних кілька метрів стояли двері, напевно для оборонних чи протипожежних цілей.

В кінці піддашшя в стіні вибито невеличку дзюрку, через яку і попадаємо всередину костелу. В мене одразу ж перехоплює дух, так тут класно і таємничо. Носом вловлюєш характерний запах старих книжок і пилюки, все внизу у якихось маленьких та щільно заповнених шафках. Але це внизу, а ми ж на небі! Чи, принаймні, на тій частині храму, куди віруючі підносять очі коли звертаються до Бога. Досить близько розписи, під нами статуї верхньої частини іконостасу, які всередині та ззаду виявилися пустими. Якось мимоволі говоримо пошепки, не пасує тут шуміти.

Прямо за іконостасом Олег показує хід вниз. Розташовується він в підвіконнику і призначався напевно для службових цілей, шоб можна було вибратися сюда і повтирати пилюку. Є і замурований вихід на вже неіснуючу дзвінницю. Просочуємся вниз, крутими гвинтовими сходами густо всіяними глиною - калом обережно спускаємся оберт за обертом, дуже вже цікаво куда веде цей спуск. На рівні другого поверху є вікно на 100 метрівку, його ж видно і з вулиці. Далі все засипано глиною,  жаль.

Вертаючись назад відчуваєш моральне ат фізичне задоволення від закриття ще одної таємниці, ще одного обєкту який мучив тебе протягом багатьох років. Радієш і сумуєш одночасно. Бо ще однією загадкою стало менше.

Мої фото не такі файні як в Зелі, але для звіту тримайте
Дігери всіх країн єднайтеся!

Stinger

Фото зачотні! молодець! дуже дякую! Від мене +1

Dexter


RoMeL

справжній ексклюзив для експлореру :P +
Fruere vita, dum vivis

Chuhaystur

Та, справді просто цікавезно. . . Знаєте, коли переглядав фотки, якось мимоволі аж повітря затримував. До речі чи не може ото риштування означати, що  з часом, після реставрації, храм Божий таки повернуть? Якось не дуже це добре робити в таких місцях книгосховища (хоча совєти і клуби і склади робили, паскуди нещасні!).
Бачиш: в них тут зовсім інший світ..кажуть, в них тут правда на обід.

inkognito

   Шось таке чув шо Стефаника мало-по-мало перетягує книги до себе, але судячи по їх кількості в Єзуїтів та швидкості виконання - це займе дофіга часу.  :(
Resistance is futile

Golem

Дігери всіх країн єднайтеся!

Golem

Говорив зі Стінгером. Вже нема сенсу приховувати ці фото, обєкт є досить відкритим. Ще й скоро він буде оголошений на весь нет. А атк в нас буде першість в його описі. Стінгер дав добро шоб перенести тему в загальні розділи.
Дігери всіх країн єднайтеся!

inkognito

Resistance is futile

gleb

Неймовірно, якби можна б було ці книжки почитати :o

inkognito

  Якшо маш абонент в Стефаника - можеш запросити шось для читання відти. Звісно якшо точно знаєш шо тобі треба і маєш терпіння поки то відти принесуть  :)
Resistance is futile

Yuriy

Історія мого життя складає частину історії моєї Батьківщини

ADVENTURE

225 Гості, 0 Користувачів